۱۰۲ پرونده مظنون به قاچاق در گمرکات قم

مدیرکل گمرکات قم گفت: در سه ماهه نخست سال جاری، ۱۰۲ پرونده مظنون به قاچاق به ارزش ۲۱۰ میلیارد ریال در گمرکات استان تشکیل و پرونده آن برای رسیدگی در اختیار مراجع قانونی قرار گرفت.
کد خبر: ۱۱۷۵۵۵۶
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱ 13 July 2024

به گزارش تابناک قم، اسفندیار دریکوندی روز شنبه در گفت‌وگویی در این خصوص بیان داشت: کارشناسان گمرکات استان همواره در موضوع مبارزه با قاچاق کالا در میدان هستند و با نهادهای متولی در این خصوص به ویژه در بحث ارزش‌گذاری کالاهای قاچاق کشف شده، همکاری می‌کنند.

وی با اشاره به این که هرگونه ورود کالا به کشور باید از طریق مبادی رسمی و به شکل قانونی صورت گیرد، افزود: قاچاق کالا و عرضه آن اثر منفی بسیاری بر فعالیت‌های سالم اقتصادی و رونق تجارت استان دارد و به همین دلیل لازم است تا با متخلفین در این خصوص برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد: زمانی که کالا از طریق گمرکات و به شکل رسمی و قانونی وارد کشور می‌شود مورد ارزیابی‌های کارشناسی لازم توسط نهادهای مسئول قرار می‌گیرد اما در قاچاق هیچ کدام از این کنترل‌ها انجام نمی‌شود و به همین دلیل عرضه و استفاده از کالاهای قاچاق آسیب‌های فراوانی به دنبال دارد.

گفتنی است از ابتدای سال‌جاری تا پایان خردادماه ۱۶ هزار و ۸۱۹ تُن کالا در قالب تعداد ۵۴۵ اظهارنامه به ارزش بیش از ۸۲ میلیون دلار از طریق گمرکات استان قم وارد کشور شد.

گمرکات قم از امکانات و بسترهای لازم برای واردات بسیاری از کالاهای مورد نیاز کشور برخوردار است و به همین علت بسیاری از فعالان اقتصادی به خصوص تاجران قمی کالاهای مورد نیاز خود را از طریق آن وارد می‌کنند.

در همین رابطه از ابتدای سال‌جاری تا پایان خردادماه، بیش از ۳۰ نوع کالا که اکثر آن‌ها شامل کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و مواد و لوازم مورد استفاده در واحدهای صنعتی برای تولید محصول نهایی می‌باشد از ۲۵ کشور جهان وارد شده‌است.

همچنین از ابتدای سال‌جاری تا پایان خردادماه ۴۴ هزار و ۷۵ تُن کالا در قالب تعداد یک‌هزار و ۲۴۱ اظهارنامه به ارزش ۴۱ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۲۵۲ دلار از طریق گمرکات این استان به صورت قطعی صادر شد.

در همین رابطه درآمد کل گمرکات استان قم طی سه‌ ماه یاد شده به ۲۲۹ میلیارد و ۳۳۵ میلیون تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشت.

در سه ماهه نخست امسال بیش از ۳۱ نوع کالا از محصولات صنعتی گرفته تا مواد شیمیایی و همچنین مواد خوراکی تولید شده در قم از طریق گمرکات استان به ۲۸ کشور در مناطق مختلف جهان صادر شده‌است.

عراق در رتبه نخست کشورهای هدف صادراتی استان قم قرار دارد و از ابتدای سال‌جاری تا پایان آذرماه حدود هفت و نیم میلیون دلار کالای تولید شده در واحدهای صنعتی این استان به آن صادر شده‌است.

صنعت قم طی سال‌های اخیر با رشد خوبی مواجه بوده‌است و اکنون انواع مختلف محصولات در واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی استان تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود که بسیاری از آن‌ها هم صادراتی است و ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه دارد.

یک‌هزار و ۷۰۰ واحد بهره‌بردار با ایجاد اشتغال برای ۴۱ هزار نفر در شهرک‌های صنعتی قم به تولید محصولات مورد نیاز مردم مشغول هستند.

شهرک‌های صنعتی استان به دلایل مختلف همچون موقعیت ویژه در نزدیکی بازارهای بزرگ کشور و برخورداری از امکانات زیرساختی مناسب، با استقبال گسترده سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به راه‌اندازی کسب‌ و کارهای تولیدی مواجه‌ شده‌است.

در بخش صنعت، استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد.

منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار