کیفیت هوای سمنان «ناسالم برای گروه‌های حساس» است

کیفیت هوای شهر سمنان برای چندمین بار در نیمسال نخست ۱۴۰۳ در وضعیت نارنجی و «ناسالم برای گروه‌های حساس» با شاخص ۱۱۸ قرار گرفت و کیفیت هوای شهر‌های گرمسار و شاهرود در وضعیت نامشخص است.
کد خبر: ۱۱۷۹۹۱۵
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷ 11 August 2024

به گزارش «تابناک سمنان» به نقل از ایرنا، وضعیت هوای شهر سمنان هم اکنون و طبق اطلاعات سامانه پایش هوای کشور در شاخص ۱۱۸ در سنجش ذرات ۲ و نیم میکرون و برای شهر‌های گرمسار و شاهرود هیچگونه اعلام وضعیت کیفیت هوا وجود ندارد.

وضعیت هوای شهر شاهرود بر اساس اطلاعات سامانه پایش هوای کشور در ساعت ۱۱ شاخص ۴۵۲ و ساعت ۱۷ شاخص ۵۰۰ در سنجش ذرات ۱۰ میکرون در روز بیستم مرداد ۱۴۰۳ را نشان داد و سپس بهرامعلی ظاهری مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان شامگاه شنبه بیستم مرداد در واکنش به اعلام وضعیت هوای شاهرود از سامانه پایش هوای کشور با بیان اینکه کارشناسان شرکت راهبر ایستگاه و حفاظت محیط زیست در حال رفع نقص ایستگاه هستند، اعلام کرد: به محض رفع نقص، این ایستگاه در مدار قرار خواهد گرفت.

پرهیز از تردد غیرضروری به ویژه برای سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماری‌های قلبی و ریوی، پرهیز از فعالیت ورزشی و فیزیکی در فضای باز از جمله توصیه‌ها در شرایط آلودگی هوا است.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط نارنجی یا ناسالم برای گروه حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط قرمز یا ناسالم برای همه، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بنفش یا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط ازغوانی یا خطرناک تعیین شده است.

استان سمنان در حالی با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند که میزبان بیش از ۲ هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی برای ۶۰ هزار نفر است. در شرایط فعلی با این حجم از آلایندگی، باید بررسی شود که آیا صنعت باید اولویت توسعه استان سمنان باشد یا نیاز است در این زمینه تجددنظر شود؟

نمی‌توان منکر این مساله شد که رونق صنعت ارتباط مستقیمی با توسعه، ارزش افزوده، تولید ناخالص ملی، اشتغال و چرخه اقتصادی دارد، ولی باید سود و زیان آن را در زمان طراحی مناطق صنعتی یا استقرار برخی صنایع، با لحاظ شاخص‌های مهم زیست‌محیطی، مدنظر قرار داد.

طبق برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با هشت شهرستان و مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار