مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران اعلام کرد؛

وجود بیش از ۱۱ هزار تعاونی فعال در استان تهران/تاسیس هزار و ۲۸۳ ایستگاه «بهگر» در بنگاه‌های اقتصادی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از وجود ۲۱ هزار تعاونی ثبت شده در استان تهران خبر داد و گفت: از این تعداد بیش از ۱۱ هزار تعاونی فعالند و بیش از ۵۱۸ هزار نفر در این تعاونی ها عضویت دارند.
کد خبر: ۱۱۷۹۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱ 09 August 2024

به گزارش تابناک تهران به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، محمد آذرپناه روز چهارشنبه (۱۷ مرداد) در نشست صمیمی با اصحاب رسانه اظهار کرد: بر اساس سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانوت اساسی ابلاغی معظم رهبری در سال ۱۳۸۴، سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی حداقل باید ۲۵ درصد باشد ولی پس از گذشت ۱۹ سال از ابلاغ آن هنوز سهم اقتصاد تعاون رشد قابل توجهی در تراز سیاست‌های ابلاغی نداشته است که باید دلیل و چرایی عدم تحقق این مسأله را پیدا کرد.
 
آذرپناه با اشاره به پیش بینی مشوق‌ها برای فعالان تعاونی اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم و مقررات اجرایی برای تعاونی ها ۲۵ درصد معافیت مالیاتی و مشوق‌های بیمه‌ای در نظر گرفته شده که در صورت بهره برداری مناسب می تواند در رونق بخش تعاون موثر باشد. 
 
وی تصریح کرد: در بخش تسهیلات بانکی هر سال شبکه بانکی هزاران میلیارد تومان وام و تسهیلات پرداخت می‌کند که سال گذشته در کل استان تهران ۲۵۰ میلیارد تومان وام به بخش تعاون پرداخت شد.خوشبختانه هیچ محدودیتی برای پرداخت تسهیلات برای شرکت‌های تعاونی نداریم و به هر تعاونی که طرح قابل توجیه داشته باشد به تناسب نیاز وام تعلق می‌گیرد.
 
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران، از طرح کالابرگ الکترونیکی به عنوان یکی از پروژه‌های دولت برای دهک‌های اول تا هفتم جامعه در چارچوب حمایت از معیشت مردم یاد و تأکید کرد: در طرح وسع سنجی خانوار در استان تهران، از مجموع ۲ میلیون و ۲۴۵ هزار خانوار مشمول این طرح حمایتی، ۲ میلیون و ۲۳۶ هزار خانوار از مزایای این طرح استفاده کرده‌اند.
 
آذر پناه همچنین از پذیرش و رسیدگی به حدود ۷۵ هزار دادخواست در حوزه کارگری در سال خبر داد و تاکید کرد بخش قابل توجهی از اختلافات کارگری به عدم اطلاع کافی از حقوق و تکالیف قانونی طرفین دعوا ( کارگر یا کارفرما) برمی گردد که با اطلاع رسانی و آموزش کافی می توان از وقوع بخش زیادی از اختلافات جلوگیری کرد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود از ابلاغ مصوبه ایجاد منطقه نوآوری بین المللی در استان تهران و تبدیل پارک علم و فناوری پردیس به منطقه نوآوری بین‌المللی خبر داد و گفت:انتظار داریم با استفاده مناسب از ظرفیت‌های این مصوبه در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان، گشایش بزرگی حاصل شود.
 
محمد آذرپناه مدیرکل اداره کل تعاون، کار، رفاه اجتماعی استان تهران در نشست خبری خود گفت: مملکت ما درگیر جنگ روایت‌ها است و خبرنگاران می‌توانند روایتگر درست از فعالیت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران باشند و پیام‌ها را تبادل کنند.
 
وی افزود:‌ در اداره کل چند حوزه تخصصی داریم. یکی از این حوزه‌ها رفاه اجتماعی است که می‌توان آن را نیاز اساسی مردم کشور دانست. حوزه ورزش کارگری و بهداشت جامعه کارگری نیز از دیگر بخش‌هایی است که در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آن را دنبال می‌کنیم.
 
وی ادامه داد: یکی از پروژه‌هایی که در حوزه معیشت کارگران بر آن تمرکز شد، کالابرگ الکترونیکی بود. دولت قیمت تمام شده این اقلام را در قالب یارانه برای دهک‌های یک تا هفت درنظر گرفت. در طرح وسع سنجی خانوار در استان تهران ۲ میلیون و ۲۴۵ هزار خانوار داشتیم که مشمول این طرح شدند. ۲ میلیون و ۲۳۶ هزار خانوار از این طرح استفاده کردند.
 
وی گفت: طرح دیگر ارتقا امنیت غذایی کودکان بود. این طرح ۷۰ درصد در وزن کودکان اثر داشته است. در این طرح ۱۶ قلم کالا در یک سبد غذایی وجود داشت که خانوار مشمول طرح می‌توانستند از آن خرید کنند. طرح‌هایی که پیاده شده‌اند در ارتقا امنیت غذایی بسیار تاثیرگذار بوده است.
 
آذرپناه تصریح کرد: در بخش بهداشت کارگری در بنگاه‌های بزرگ‌تر از ۵۰ نفر، خانه بهداشت کارگری تاسیس کردیم. برای بنگاه‌های کمتر از ۵۰ نفر نیز ایستگاه‌های بهگر تاسیس شده‌اند که تعداد آن‌ها در گذشته بسیار اندک بود. اکنون یک هزار و ۲۸۳ ایستگاه بهگر در بنگاه‌های اقتصادی راه‌اندازی شده‌اند. حوزه دیگر از کاری که در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران انجام می‌دهیم مربوط به بهداشت کارگری است.
 
وی درباره خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی گفت: فردی در این خوابگاه‌ها حضور پیدا می‌کند، خانواده دارد و دارایی به نام دانش را نیز دارا است و با انگیزه‌ای که دارد می‌تواند در کار خود موفق شود. ایجاد یک کارگاه دانشجویی می ‌تواند انقلابی در حوزه کار ایجاد کند که قصد داریم این برنامه را امسال حتما دنبال کنیم.
 
آذرپناه گفت: اقتصاد ایران سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی است. در گذشته به بخش تعاونی‌ها نگاه ویژه‌ای وجود نداشت و حتی پس از تاکیدات مسئولان هنوز نیز به آن حد مقبول نرسیده‌ایم. بخشی از این مسئله مربوط به مقررات است و بخش عمده دیگر به مردم ارتباط دارد.
 
وی افزود: در استان تهران ۲۱ هزار تعاونی ثبت شده داریم. ۵۱۸ هزار نفر در تعاونی‌های فعال عضو و ۶۰۰ هزار نفر نیز در این تعاونی‌ها مشغول به کار هستند که نشان می‌دهد از هدفی که برای توسعه کار تعاونی درنظر گرفته‌ایم فاصله داریم. برای تحقق اهداف این بخش سال گذشته در بخش تعاون ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌ایم.
 
وی ادامه داد: ۷۵ هزار دادخوست کارگری سال گذشته به ثبت رسیده که در حال پیگیری آن هستیم. بخش عمده‌ای از این دادخواست‌ها به دلیل بی اطلاعی کارگران و کارفرمایان رخ داده است.
 

 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار