معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مطرح کرد؛

راه‌های ورود ویروس هپاتیت به بدن و چگونگی جلوگیری از ابتلا به آن

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و رئیس مرکز بهداشت استان گفت: راه‌های ورود بیماری هپاتیت و بدن را بشناسید، هپاتیت صدها میلیون نفر در سراسر جهان را مبتلا کرده ‌است و باعث بیماری حاد و مزمن می‌شود.
کد خبر: ۱۱۷۸۲۰۷
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۲ 30 July 2024

به گزارش خبرنگار تابناک کرمانشاه به نقل ازخبرآنلاین، ابراهیم شکیبا اظهار کرد: طبق آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی حدود ۳۰۴ میلیون نفر در سراسر جهان حامل ویروس هپاتیت C و B هستند.

وی افزود: بر اساس آمار ۹۵ درصد بیماران مبتلا به هپاتیت از بیماری خود اطلاع ندارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه تصریح کرد: هر ساله ۶ تا ۱۰ میلیون نفر به تعداد مبتلایان به هپاتیت در جهان افزوده می شود و حدود ۱/۳ میلیون نفر جان خود را در اثر ابتلا به هپاتیت C و B از دست می دهند.

وی ادامه داد: هپاتیت بیماری التهاب و ورم کبد است و به دو صورت حاد و مزمن تقسیم بندی می شود. 

شکیبا عنوان کرد: دلیل اصلی ابتلا به هپاتیت، ویروس است ولی برخی عوامل دیگر مثل داروهای بیهوشی، الکل، کبد چرب نیز می توانند باعث ابتلا به هپاتیت شوند. 

وی تشریح کرد: این عارضه می‌تواند دارای خود محدودکنندگی باشد (یعنی به‌طور خود به خودی یا بدون درمان خاصی برطرف شود) یا اینکه ممکن است به سمت فیبروز، سیروز یا سرطان کبد پیش رود.

شکیبا در ادامه افزود: پنج ویروس اصلی هپاتیت (A,B,C,D,E) وجود دارد و این ویروس‌ها به‌علت بیماری و مرگ‌ومیری که سبب می‌شوند و نیز پتانسیل شیوع و همه‌گیری که دارند، بسیار نگران‌کننده هستند، به خصوص انواع B و C که موجب بروز بیماری مزمن در میلیون ها نفر شده و اصلی ترین علت سیروز و سرطان کبد هستند.

شکیبا بیان کرد: هپاتیت A به طور معمول با نوشیدن یا خوردن چیزی که به ویروس هپاتیت آلوده است، به وجود می آید، این نوع هپاتیت نسبت به انواع دیگر هپاتیت خطر کمتری دارد و بیشتر مواقع خودش به مرور درمان می شود و کبد را دچار تورم طولانی مدت نخواهد کرد؛ اما ۲۰ درصد افرادی که به این نوع هپاتیت مبتلا می شوند، مجبورند در بیمارستان بستری شوند.

شکیبا یادآور شد: هپاتیت B شایع ترین نوع هپاتیت است و این نوع هپاتیت به روش های تماس جنسی و استفاده از سرنگ مشترک میان معتادان به مواد مخدر ایجاد می شود که ویروس این نوع هپاتیت می تواند از مادر به نوزاد، هنگام تولد و یا حتی زمان جنینی، منتقل شود، بیشتر بزرگسالان مبتلا درمان می شوند اما برخی از آنها به صورت حامل باقی می مانند.

وی ادامه داد: هپاتیت C واکسن ندارد و به همین دلیل باید با انجام روش‌های پیشگیری، مانع از ورود این ویروس به بدن شد.

شکیبا عنوان کرد: استفاده نکردن از سرنگ مشترک، استفاده از دستکش‌های طبی برای کادر درمان در مراکز درمانی، اطمینان از سلامت و تمیزی سوزن‌ها در مراکز طب سوزنی و خال‌کوبی، نداشتن روابط جنسی پرخطر، استفاده از لوازم شخصی در آرایشگاه‌ها و مراکز زیبایی و عدم دریافت خون از مراکز غیر معتبر، راه های پیشگیری از ابتلا به هپاتیت C است. 

وی اضافه کرد: هپاتیت D هم عمدتا در افرادی که مبتلا به هپاتیت B هستند مشاهد می شود و وضعیت بیماری آنها را بدتر می کند که این نوع هپاتیت هم از مادر به نوزاد و نیز از راه ارتباط جنسی منتقل می شود.

شکیبا تشریح کرد: هپاتیت E هم که عمدتا در آسیا، مکزیک، هند و آفریقا مشاهده می شود،از طریق آشامیدن و خوردن موادی که به ویروس هپاتیت آلوده هستند منتقل می شود.

وی یادآوری کرد: راه پیشگیری از ابتلا به هپاتیت A راشستشوی دست با آب گرم و صابون بعد از دستشویی و قبل و بعد از آشپزی، شستشوی دقیق میوه و سبزیجات به‌خصوص اگر خام مصرف شوند و تزریق واکسن هپاتیت A در دوران کودکی که تا ۲۰ سالگی فرد را از ابتلا به این بیماری مصون می‌کند.

وی در ادامه افزود: مهمترین راه پیشگیری از بیماری هپاتیت B داشتن رابطه جنسی مطمئن و خودداری از رفتارهای پرخطر جنسی می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: در کنار این عامل اصلی، موارد دیگری مانند واکسیناسیون نوزادان، افراد در معرض خطر و مسافران بین‌المللی که از مناطق با سطح بالای پاندمی ویروس هپاتیت وارد کشور می‌شوند و مراقبت‌های بهداشتی لازم در همه زمینه‌ها نیز توصیه شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار