بسته ویژه کشوری تابناک گیلان؛
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۸۷۲۷۴
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰ 02 September 2015
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.

اگر رئیس‌جمهور شوم، دستور حمله به ایران را صادر می‌کنم


همزمان با مشخص تر شدن صف بندی موافقان و مخالفان توافق هسته ای ایران در کنگره آمریکا، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشور نیز از این موضوع به عنوان ابزاری برای نشان دادن ماهیت مواضع خود و به ویژه تلاش برای کسب آرای یهودیان آمریکا استفاده می کنند. در همین زمینه، یکی از نامزدهای جمهوری خواهان گفته، اگر رئیس جمهور شود، دستور حمله نظامی به ایران را صادر می کند.

اگر رئیس‌جمهور شوم، دستور حمله به ایران را صادر می‌کنمهمزمان با مشخص تر شدن صف بندی موافقان و مخالفان توافق هسته ای ایران در کنگره آمریکا، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشور نیز از این موضوع به عنوان ابزاری برای نشان دادن ماهیت مواضع خود و به ویژه تلاش برای کسب آرای یهودیان آمریکا استفاده می کنند. در همین زمینه، یکی از نامزدهای جمهوری خواهان گفته، اگر رئیس جمهور شود، دستور حمله نظامی به ایران را صادر می کند.

به گزارش «تابناک»، ریک سنتروم، سناتور سابق آمریکایی و یکی از نامزدهای احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفته، اگر جمهور شود، درخواست نابودی تأسیسات هسته ای ایران را مطرح می کند و در غیر این صورت، دستور انجام حمله نظامی به ایران را صادر خواهد کرد.

سنتروم که این اظهارات را در جریان تبلیغات انتخاباتی خود در مجمع یهودیان آمریکا و در جلسه ای که توسط «فدراسیون یهودیان دِس مونیس» ترتیب داده شده بود، بیان کرده، در ادامه اظهار داشته: «آن ها (ایرانی ها) تردیدی ندارند که اگر ریک سنتروم رئیس جمهور شود، تأسیسات هسته ایشان در آتش خواهد سوخت؛ مگر اینکه نسبت به جمع آوری این تأسیسات اقدام کنند».

سنتروم که پیش از این، اقدام دولت اوباما در دستیابی به توافق هسته ای با ایران را یک «خیانت» به امنیت ملی آمریکا خوانده، اظهار داشته، ریاست جمهوری جایگاهی برای آزمون و خطا نیست. وی در این زمینه به تجربه خود در سنا و موفقیتش در وضع تحریم ها علیه ایران اشاره کرده است.

وی همچنین مدعی شده که عمیقاً درباره اسلام مطالعه داشته و دریافته که برخی مسلمانان، پیرو آیینی هستند که وی آن را یک «مکتب آخرالزمانی» می خواند. این سناتور سابق اظهار داشته: «داعش، ایران و اسلام گرایان افراطی در خاورمیانه. آن ها می دانند من که هستم. اگر به من فرصتی بدهید، من می دانم چطور می توان آن ها را شکست داد».

سنتروم در جلسه مذکور در پاسخ به پرسشی اظهار داشته از هر وسیله ای که برای شکست دادن داعش لازم باشد، از جمله استفاده از نیروهای ویژه آمریکایی بهره خواهد گرفت. به عقیده وی، سیاست «مهار» تنها باعث شده که داعش در طول زمان قدرتمندتر شده و به تهدیدی خطرناک تر تبدیل شود.

درباره دیگر موضوعات، سنتروم خواستار ملغی شدن لایحه خدمات درمانی اوباما و اتخاذ موضعی سفت و سخت در بحث مهاجرت شده و ارزش های یهودی- مسیحی را «ارزش های کتاب مقدس» خوانده است. پس از این اظهارات، دیوید آدلمن، رئیس فدراسیون یهودیان دس مونیس گفت که به عقیده وی، سنتروم توانست به خوبی مواضع خود را بیان کند. وی گفت: «واضح است که جامعه یهودیان بسیار مهم است و وی به برخی موضوعات اشاره کرد که در مرکز توجه این جامعه قرار دارد».

به هر حال، همان گونه که مشخص است، سنتروم نیز همچون دیگر نامزدهای جمهوری خواه، تلاش دارد خود را هر چه بیشتر طرفدار منافع رژیم اسرائیل و یهودیان نشان دهد و بهترین راه را در این زمینه، حمله به توافق هسته ای ایران و اتخاذ موضعی غیرمنعطف در مقابل ایران یافته است.

شعر علی معلم برای استاد شجریان


علی معلم دامغانی برای محمدرضا شجریان که در بستر بیماری است شعر گفت.
خبرگزاری ایسنا: علی معلم دامغانی برای محمدرضا شجریان که در بستر بیماری است شعر گفت.

در خبر ارسالی فرهنگستان هنر  آمده است: «در پی بیماری آقای آواز ایران، سروده‌ای از استاد علی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر، با عنوان «عیادت مکتوب» برای «محمدرضا شجریان» منتشر شد.

«عیادت مکتوب»

دعای راوی ردیف

هزار امت شریف

چشم ما از شفات روشن باد

خوب را زخم چشم بد مرساد

اوج عشاق را همایون خواند

رونق راوی نوا ماناد

ذکر موسیجه است و موسیقار

زند وافان فزون شوند از یاد

دوستدار تو و صدای تواند

پارت تا پارس سیستان تا ماد

دوستدار صلاح ایشان باش

سرو باغی و هست سرو آزاد

تا هنر بوده بود زینان بود

تا هنر هست ملک اینان باد

نغمه و شعر و نقش ایرانی

بنمیرد که خود از ایران زاد

تلخ اگر کاسنی اگر شیرین

سبز باغ است باغتان آباد

دوستان بوستان ایامند

دل گل‌های بوستانی شاد

تا گلستان شود به تو آتش

در نباید به روی غیر گشاد

تا شب ما به ربنا روشن

به تو آسیب چشم بد مرساد»

واکنش جلیلی به ادعای بازدید از پارچین در دوران مدیریت پرونده هسته‌ای وی

سخنگوی کمیسیون برجام گفت: در نشست امروز جلیلی به ادعای بازدید از پارچین در دوران مدیریت پرونده هسته‌ای‌اش پاسخ داد.

واکنش جلیلی به ادعای بازدید از پارچین در دوران مدیریت پرونده هسته‌ای وی/ انتخاب اعضای کمیته‌های تخصصی کمیسیون ویژه برجام
سیدحسین نقوی حسینی در تشریح نشست امروز کمیسیون ویژه بررسی برجام، گفت: جلسه امروز کمیسیون ویژه با ریاست علیرضا زاکانی و با حضور سعید جلیلی، عباسی، باقری برگزار شد.

وی به حضور تیم مذاکره‌کنندگان سابق در این جلسه اشاره کرد و افزود:‌ آقایان دکتر جلیلی و دکتر باقری میهمانان امروز جلسه کمیسیون برجام بودند. درابتدای جلسه اعضای کمیته‌های تخصصی کمیسیون به شرح زیر انتخاب شدند:

1- کمیته سیاسی: نقوی حسینی، منصوری آرانی، وحید احمدی

2- کمیته فنی - هسته‌ای: کارخانه‌ای،‌نبویان، ابوترابی، زاکانی، زاهدی،‌نجابت

3- کمیته دفاعی - امنیتی: بروجردی، کوثری، منصوری، حقیقت‌پور

4- کمیته اقتصادی: تاجگردون، بذرپاش، پزشکیان، نجابت، زاکانی

5- کمیته حقوقی، وحید احمدی، نجابت، زاکانی، ابوترابی

نقوی حسینی در ادامه مطلب تصریح کرد: پس از انتخاب اعضای کمیته‌های تخصصی نحوه برگزاری جلسه توضیح داده شد که ابتدا جلیلی توضیحاتی درباره تاریخچه مذاکرات ارائه کرد و بعد از آن مورد مباحث فنی، تخصصی شدیم. پس از آن جلیلی مباحث خود را شروع کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به سخنان جلیلی در این میان نیز اشاره کرد و گفت: جلیلی در این جلسه گفت که موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران یک موضوع راهبردی و اساسی است و متعلق به منافع اجماع ملی باشد.

وی خاطر نشان کرد:‌ مسئول تیم ‌مذاکره‌کننده سابق تاکید کرد که البته اینجانب بارها درخواست داشتم که در مجلس حضور پیدا کنم و مباحث را با نمایندگان محترم در میان بگذارم که البته در برخی از موارد توفیق حضور در مجلس را پیدا کردیم و در طول مذاکرات مجلس را یک ظرفیت مهم دانستیم و به ویژه بیانیه‌هایی که صادر می‌شد به ما امکان چانه زنی بیشتری را می‌داد.

نقوی حسینی دیگر زوایای سخنان جلیلی را مورد بحث قرار داد و ادامه داد: وی همچنین گفت که گام اول این روند حضور سه کشور اروپایی در مذاکرات بود که نتیجه آن مذاکرات  تعلیق فعالیت هسته‌ای بود و نظام به این جمع‌بندی رسید که به علت عدم انجام تعهدات از سوی غربی‌ها، فعالیت‌های هسته‌ای مجدد آغاز شود. در سال 84 که علی لاریجانی مسئولیت دبیرخانه را به عهده داشت کشورهای غربی پس از دو سال و نیم تعلیق درخواست تخریب و نابودی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را داشتند به همین جهت نظام سه هدف راهبردی را در دستور کار خود قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: این مسئول در دیگر سخنان خود همچنین تاکید کرد که برای تثبیت ایران هسته‌ای، حق هسته‌ای، لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ایران برای دستیابی به اهداف مذکور باید راهکارهای خود را انتخاب می‌کردیم از جمله اینکه باید اتهامات بی  اساس وارده بر ایران مرتفع و پاسخ داده شود به همین جهت آژانس اعلام کرد که 6 ابهام و مسئله داریم که باید ایران پاسخ دهد و ایران طی سال 86 به کلیه سوالات و ابهامات آژانس پاسخ داد و آژانس رسما اعلام کرد که پاسخ‌ها قانع‌کننده بوده و حل شده است یعنی آژانس برای تک تک ابهامات نامه نوشته و اعلام کرده که رفع ابهام شده است.

جالب اینکه همزمان با حل مشکلات و عمل به مدالیته‌، شورای امنیتی علیه ما قطعنامه صادر کرد سه قطعنامه قبل از مسئولیت این جانب صادر شده بود و قطعنامه چهارم همزمان با اعلام رسمی آژانس بین‌المللی و گزارش کتبی البرادعی در حل ابهامات از سوی ایران صادر شد.

نقوی حسینی اضافه داد: جلیلی در ادامه توضیح داد درحالی که ما مسائل خود با آژانس را حل کرده بودیم آمریکایی‌ها همچنان بحث داشتند و لذا ما اقدام به ارائه بسته پیشنهادی کردیم و موضوعات مختلف هسته‌ای را در یک بسته پیشنهادی ارائه کردیم تا مسائل همه جانبه دیده شود. بنابراین از حالت انفعال به حالت فعال درآمده و از چارچوب تعیین شده غربی‌ها خارج شدیم تا اینکه ژنو 1 شکل گرفت و در نهایت آن‌ها هم یک بسته پیشنهادی ارائه کردند و در نهایت بنا بر این شد مشترکات هر دو بسته پیشنهادی مورد توجه قرار گیرد.

سخنگوی این کمیسیون تاکید کرد: وی همچنین گفت که با این اقدام غربی‌ها مجبور شدند رویکرد مقابله‌ای، تعلیقی، تعطیلی و تخریبی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را کنار گذاشته و از آن عبور کنند. بنابراین بحث ایران بر روی غنی‌سازی با درصد بالا و 20 درصد را مطرح کردیم و فردو را هم تحت نظارت آژانس و کاملا امن تاسیس کردیم به همین جهت غربی‌ها ایده تبادل سوخت هسته‌ای را مطرح کردند و به این ترتیب رویکرد مقابله‌ای غربی‌ها در رویکرد تعاملی و مبادله‌ای تغییر کرد پس از تغییر رویکرد مذاکرات وساطت و بالاخره‌ تلاش‌های مذکور منجر به صدور بیانیه تهران شد که در آن تمام حقوق هسته‌ای ملت ایران دیده شد ولی آمریکایی‌ها نه تنها به عهد خود عمل نکرده و نظرات فرستادگان خود را هم زیر پا گذاشتند و قطعنامه پنجم را دنبال کردند که موجب اعتراض برزیل و ترکیه شد و این دو کشور در شورای امنیت به قطعنامه پنجم رای ندادند.

وی اضافه کرد: در ادامه وی گفت، ولی ایران با ارائه منطق دقیق خود همراه با رشد و توسعه سریع صنعت هسته‌ای کشورهای غربی‌ را وادار کرد ژنو 2 و 3 و همچنین نشست استانبول را با 6 کشور به مذاکره نشسته و در چارچوب گفت‌وگو حول محورهای مشترک گفت‌وگو کنند و ابزار تقابلی خود را کنار بگذارند. 6 کشور مقابل مدعی شدند که ایران برای مذاکرات پیش شرط می‌گذارد؛ نمی‌شود که از یک طرف تهدید و مقابله صورت گیرد و از سوی دیگر درخواست گفت‌وگو کنیم اما باز هم خود غربی‌ها رسما درخواست ادامه گفت‌وگو را ارائه کردند و استانبول 2 شکل گرفت.

نقوی حسینی افزود: جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که در فروردین 91 در استانبول 2 بود که آمریکایی ها از خط قرمز غنی سازی و حقوق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران عبور کرده و عقب نشینی نبود و شرمن نماینده آمریکا در مذاکرات پیام رئیس جمهور این کشور را در آن جلسه قرائت کرد و اعلام کرد که حق هسته‌ای و غنی سازی ایران را به رسمیت می‌شناسند و ایران در این زمینه استثنا نیست. بلکه باید وارد تعامل و گفت‌وگو شویم و همکاری متقابل داشته باشیم و سرانجام طرف مقابل 1+5 پذیرفت که باید با ایران تعامل و گفت‌وگو کنیم. گام بعدی پیشروی ما در نشست بغداد اتفاق افتاد و آن عبارت بود از اینکه ما در نشست بغداد همزمان با بیداری اسلامی که در آن غربی‌ها با چالش‌های جدی منطقه‌آی روبرو شده‌ بودند و همین امر باعث شد آمریکا و متحدانش مجبور شدند با ایران پیرامون مسائل امنیت منطقه‌ای نیز گفت‌وگو کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت: جلیلی دلیل اینگونه مواضع را اعلام کرد و آن این بود که غربی‌ها ابتدا فقط دنبال الزام ایران به اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت بودند و ما باید آن‌ها را مجبور گفت‌وگو پیرامون موضوعات می‌کردیم و موضوع هسته‌ای را به بحث و گفت‌وگو گذاشته و آنها را وارد تعامل و پذیرش حقوق هسته‌ای و حق غنی‌سازی ملت ایران در چارچوب NPT کنیم. هنر دیپلماسی ما در این دوران این بود که چالش جدی که غربی‌ها برای ما ایجاد کردند را وارونه کردیم و آن‌را به یک فرصت تبدیل نمودیم آن‌ها را وادار کردیم از رویکرد مقابله به رویکرد تعامل و گفت‌وگو گذر کنند و حتی در مسائل غیر هسته ای منطقه‌ای با ما گفت‌وگو کنند.

سخنگوی کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ادامه جلیلی گفت پس از نشست بغداد نشست مسکو مورد توافق قرار گرفت در نشست مسکو ما اعلام کردیم که پنج محور آمادگی گفت‌وگو داریم که سه محور آن موضوعات اصلی هسته‌ای بود و به این ترتیب طرف مقابل را در حالت انفعال قرار دادیم و در طول این مذاکرات غربی‌ها نیم نگاهی بر شرایط داخلی کشور ما داشتند و فکر می‌کردند تحریم‌ها آثار مهمی در داخل کشور هستند ولی وقتی راهپیمایی 22 بهمن را دیدند متوجه مقاومت ملت ایران شدند و تنزل‌های آن‌ها مجددا شروع شد.

اطلاعیه روابط عمومی دفتر رهبری درباره مواضع رهبر انقلاب در مسائل هسته‌ای

بسم الله الرحمن الرحیم

با توجه به انعکاس مطالبی در خصوص دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرهای مقام معظم رهبری مدظله‌العالی نسبت به جمع‌بندی مسائل هسته‌ای در فضای رسانه‌ای و مجازی کشور، به این وسیله رسماً اعلام می‌گردد: مواضع معظم‌له در رابطه با این موضوع، صریح، شفاف و بدون تأویل در سخنرانی‌ها و فرمایشات ماه‌های اخیرشان، خصوصاً در روز بیستم فروردین، دیدار دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)، دیدار کارگزاران نظام در ماه مبارک رمضان، و روز عید سعید فطر اعلام شده و در اختیار همگان قرار دارد. لذا انتساب هر مطلبی که خارج از این چارچوب باشد، فاقد اعتبار است.

روابط عمومی دفتر مقام معظم رهبری
۱۰ شهریور ۱۳۹۴



منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار