فرماندار ری: کلیدواژه مهم در مقابله با بیماری تب دنگی آموزش عمومی شهروندان است

فرماندار ویژه شهرستان ری پیرامون شیوع بیماری تب دنگی و راههای مقابله با آن گفت: مهمترین هدفی که می بایست دنبال شود قطع زنجیره انتقال بیماری می باشد که تنها راه های آن اول اجرای اقدامات آموزشی برای عموم شهروندان و دوم اجرای پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از ایجاد کانون های رشد و تکثیر پشه آئدس است.
کد خبر: ۱۱۷۶۸۲۱
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۹ 21 July 2024

به گزارش «تابناک تهران» به نقل از ایرنا؛ چهارمین نشست کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و امنیت غذایی شهرستان ری به ریاست مهدی باب الحوائجی معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری و باحضور رؤسای ادارات و کارشناسان مربوطه برگزار شد.

در این نشست که باحضور شیخ محمدی سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری، امینی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، بخشداران تابعه و رؤسای ادارات و کارشناسان مربوطه برگزار شد، بررسی آخرین وضعیت انتشار پشه آئدس و اجرای دستورالعمل های پیشگیری، گزارش آخرین وضعیت تأمین آب شرب شهرستان و آخرین اقدامات صورت گرفته جهت ارتقاء کیفیت آب شرب توسط مدیریت آبفا و ارائه گزارش در خصوص آخرین وضعیت شیوع بیماری تب دانگی توسط مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری از جمله دستور کارهای مطرح شد.

فرماندار ری: کلیدواژه مهم در مقابله با بیماری تب دنگی آموزش عمومی شهروندان می باشد

 

مهدی باب الحوائجی روز یکشنبه با اشاره به لزوم اجرای اقدامات پیشگیرانه به موازات برنامه های آموزش عمومی در خصوص شیوع بیماری تب دنگی اظهار داشت : مهمترین موضوع در شیوع بیماری تب دانگ و بیماری های مشابه انجام اقدامات پیشگیرانه و آموزش عمومی مردم می باشد که می تواند تا حدود زیادی از تبدیل بیماری به اپیدمی فراگیر جلوگیری نماید.

وی افزود: نکته مهمی که در مقابله با این بیماری همانند موارد مشابه قبلی می بایست در اقدامات دستگاه بهداشت و درمان و سایر سازمان های متولی امر مورد توجه ویژه قرار گیرد عدم ایجاد حس ترس و اضطراب در میان مردم می باشد. این بیماری مطابق اعلام متخصصین حوزه بهداشت و درمان به خودی خود خطر چندانی برای افراد نداشته و علائم آن همانند بیماری آنفولانزای شدید می باشد که با اقدامات درمانی و تجویز داروهای مناسب به راحتی قابل درمان می باشد.

باب الحوائجی ادامه داد: همانگونه که ذکر شد بیماری تب به تنهایی خطر چندانی نداشته و قابل درمان می باشد. خطر اصلی در مورد این بیماری بحث شیوع همگانی و تبدیل به اپیدمی گسترده می باشد که در آن صورت می تواند سیستم بهداشت و درمان کشور را تحت تأثیر قرارداده و حجم بالایی از خدمات را به خود اختصاص دهد.

معاون استاندار تهران افزود: بیماری تب دنگی مطابق تحقیقات انجام شده قابلیت انتقال از انسان به انسان نداشته و تنها راه شیوع آن از طریق نیش نوعی پشه به نام آئدس می باشد. زمانی که فرد مبتلا به تب توسط پشه آئدس گزیده می شود این بیماری در بدن پشه حفظ شده و از طریق نیش به سایر افراد قابل انتقال می باشد که در این راستا با از بین بردن مخازن و مکان هایی که این پشه در آنها امکان رشد و تکثیر را دارد می توان تا حد زیادی از تکثیر و ماندگاری این نوع پشه در محیط و افزایش شیوع بیماری جلوگیری نمود.

وی ادامه داد: کلیدواژه مهم در مقابله با این بیماری موضوع آموزش عمومی افراد در سطوح مختلف و شرح وظایف متفاوت دستگاه های متولی می باشد. بطور مثال بر اساس تحقیقات اعلامی بیماری فقط از توسط نوع ماده پشه آئدس و اکثرا در بازه های زمانی خاصی از شبانه روز به افراد منتقل می شود که اجرای اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی همگانی در این موارد می تواند تا حدود بسیار زیادی از انتشار بیماری بوسیله پیشگیری و مراقبت های فردی بر اساس آموزش ها جلوگیری نماید.

باب الحوائجی گفت: مهمترین هدفی که میبایست دنبال شود قطع زنجیره انتقال بیماری می باشد که تنها راه های آن اول اجرای اقدامات آموزشی برای عموم شهروندان می باشد که در این میان شهرداری ها و دهیاری ها با همکاری مراکز درمانی شهری و خانه های بهداشت روستایی می توانند بسیار مؤثر باشند. دومین راه نیز اجرای اقدامات بهداشت محیطی همانند جمع آوری به موقع پسماند و ذباله ها و یا ساماندهی و جلوگیری از ایجاد ماندآب ها و آب های راکد بعنوان محل های رشد و تکثیر پشه آئدس بعنوان ناقل اصلی بیماری تب دانگ در محیط می باشد.

فرماندار ویژه شهرستان ری در پایان اضافه کرد: انشاالله با انجام دستورالعمل های بهداشتی مناسب و اجرای اقدامات پیشگیرانه و افزایش سطح آموزش عمومی در میان جامعه بتوانیم تا حدود زیادی مانع از شیوع بیماری شده و از ایجاد هزینه های بعدی برای مردم و نظام بهداشت و درمان کشور جلوگیری نماییم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری: موردی از تب دنگی در شهرستان ری مشاهده نشده است

امینی مدیر شبکه بهداشت و درمان ری با بیان این که موردی از ابتلا به تب دنگی در ری مشاهده نشده است، گفت: چک حشره شناسی و تله گذاری برای صید پشه آئدس در ری در حال انجام است.

وی افزود : خوشبختانه در شهرستان ری شاهد روحیه همدلی و همکاری برای حمایت از بهداشت و سلامت هستیم، جلساتی با نمایندگان ادارات و سازمان‌های مختلف در خصوص این بیماری برگزار شده است، همچنین از رسانه‌های شهرستان که در تولید و نشر محتواهای حوزه سلامت یار و همراه شبکه بهداشت ری هستند، تشکر می کنم.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار