به گزارش تابناک مرکزی، دکتر عباس علیمرادیان در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده استان مرکزی درباره وضعیت تولید نان در استان مرکزی، افزود: نان قوت غالب مردم است و دانشگاه علوم پزشکی حساسیت بالایی نسبت به کیفیت این محصول دارد.
وی با اشاره به گزارشات دریافت شده درباره کیفیت نان در سطح استان مرکزی یادآورشد: در ابتدای سال ۹۸ مصوب شد که کارخانجات تولید آرد، استانداردهای لازم برای سبوس گیری از گندم را رعایت کنند، همچنین سازمان استاندارد نیز استاندارد ۱۰۳ و ۱۰۴ کیفیت نان را اصلاح کند که تا حدودی این مصوبات انجام شد، اما به هدف نرسیدیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک، نامرغوب بودن گندم تحویلی به کارخانجات، عدم تحویل گندم با پروتئین بالا، عدم اصلاح استانداردهای ملی، عدم رعایت ۱۰۰ درصدی مصوبات توسط کارخانجات آردسازی و عدم رعایت انطباق نوع آرد مصرفی پخت نان توسط برخی نانوایان بویژه نانوایی های نیمه دولتی و فرهنگ مصرفی مردم را از جمله مشکلات موجود در مسیر تولید نان با کیفیت دانست.
دکتر علیمرادیان اضافه کرد: مردم تمایل به مصرف نان سفید دارند و نانواها برای تهیه و عمل آوری نان با سبوس بالا وقت نمی گذارند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی هم با اشاره به انجام۳۱۶۵
مورد نمونه برداری از نان در استان مرکزی در ۶ ماهه نخست سال جاری، گفت: نتیجه نمونه برداری ها حاکی از مطلوبیت ۹۷درصد آردها به لحاظ نمک موجود بود، همچنین تنها یک درصد نان ها دارای جوش شیرین بودند.
دکتر عباس اسماعیلی افزود: از ۴۲ مورد آرد نیز نمونه برداری شد که بر اساس آن ۳۵ نمونه از نظر میزان سبوس مطلوب بود و ۱۸ نمونه نیز برای کیفیت نان و آرد و تخلفات نمک و کمبود سبوس به مراجع قضایی معرفی شد.
وی با بیان اینکه از سه مورد علت عمده مرگ و میر در جهان دو مورد به لحاظ مصرف نمک و سبوس به نان مرتبط است که می توان با رفع مشکلات این حوزه، آمار مرگ را در این بخش تحت کنترل درآورد، یادآورشد: علاوه بر مصرف نمک و سبوس با مسئله استفاده از کنجد بر روی نان روبرو هستیم، استفاده از کنجد منعی ندارد، اما شرایط نگهداری بهداشتی کنجد مهم است که باید حتما طبق دستورالعمل ها باشد.