پیشرفت ۳۰ درصدی طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان

کد خبر: ۱۱۷۸۸۲۹
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۲ 04 August 2024

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: پیشرفت طرح انتقال آب دریای عمان به این استان به حدود ۳۰ درصد رسیده است.

منصور بیجار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت تأمین آب صنایع و معادن (ایمواسکو) با هدف تامین آب مورد نیاز صنایع و معادن استانهای شرقی کشور با حمایت وزارت صمت و با مشارکت صنایع معدنی بزرگ کشور طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را از مهر ماه سال ۱۴۰۰ بر عهده گرفت.

وی ادامه داد: این طرح که در فاز های مختلفی در حال اجراست شامل احداث سامانه آبگیری، اجرای تاسیسات نمک زدایی، ساخت سامانه انتقال آب، ساخت سامانه تولید و انتقال انرژی است.

معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: سرمایه گذاری انجام شده در کل این طرح ۱۲۹ همت است که از این میزان ۵۸.۵ همت برای استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده و تا کنون برای سه هزار و ۵۳۰ نفر شغل ایجاد شده است.

وی ادامه داد: طول تقریبی خط انتقال اصلی در محدوده سیستان و بلوچستان ۷۱۸ کیلومتر و تا زاهدان ۵۵۳ کیلومتر که از این میزان تا کنون عملیات لوله گذاری ۱۰۰ کیلومتر مسیر و حفاری ۵۷۰ متر تونل نیز به اتمام رسیده است.

بیجار گفت: همچنین سازه آبگیر گیشاب و تأسیسات نمک زدایی در بخش خشکی که شامل اجرای فونداسیون، آرماتوربندی دیوارهای آبگیر و ساخت آبگذرهای دریایی سامانه آبگیری در حال اجراست و خرید اعم ملزومات پروژه از جمله ورق های تولید لوله های خط انتقال آب نیز انجام شده و قرار است از ظرفیت شیرین سازی ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال، فاز اول این طرح ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب برای استان تخصیص داده شود که از این میزان ۱۰۰ میلیون متر مکعب برای مصارف آشامیدنی و ۸۰ میلیون متر مکعب برای صنایع خواهد بود.

وی تاکید کرد: طبق برنامه زمانبندی کلان طرح فاز زود هنگام این طرح شامل برداشت آب شور و نمک زدایی به حجم ۵۰ هزار متر مکعب در روز است.

معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: اجرای طرح ملی آبرسانی از دریای عمان سبب دستیابی به منابع آبی پایدار و ایجاد تحول اقتصادی در استان‌های مسیر خط انتقال در شرق کشور، رشد صنایع معدنی به عنوان جایگزین نفت، اشتغالزایی، ظرفیت‌سازی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و تثبیت جمعیت ساکن مناطق شرق کشور، رفع نیاز آبی صنایع و معادن، حفظ و توسعه صنایع معدنی فلات مرکزی و استان‌های مسیر خط انتقال در شرق کشور به‌ویژه صنایع بزرگ‌مقیاس، ایجاد فرصت برای تامین کمبود آب آشامیدنی شهرها و روستاها، توسعه کشاورزی و کشت‌های گلخانه‌ای حفظ ذخایر آب‌های زیرزمینی و ممانعت از حفر چاه‌های غیرمجاز به‌منظور احیاء محیط زیست، رشد و توسعه سایر پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و سایر صنایع پایین دستی، توسعه اقتصادی سواحل مَکُران به عنوان گنج پنهان (به تعبیر رهبر معظم انقلاب) و جلوگیری از حاشیه‌نشینی خواهد شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار