مدیر اجرایی موسسه فرهنگی سازمان اکو: خراسان جنوبی گنجینه ای کم نظیر از میراث فرهنگی ایران در دوره پس و پیش از اسلام است
معاون مرکز مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه: در دوران قاجار، کارگزاری فعال در خراسان جنوبی داشتیم و بسیاری از کنسولگری‌های خارجی در این منطقه مستقر بودند / اسناد مهمی که بیانگر تاریخ ارتباطات خارجی و تاریخ دیپلماسی خراسان جنوبی است در مرکز اسناد وزارت خارجه نگهداری می‌شود
کد خبر: ۱۸۱۶۸۳
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵ 15 February 2016

معاون پژوهش‌های مرکز مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه از برگزاری نمایشگاهی از اسناد منتخب در خصوص نقش استان خراسان جنوبی در دیپلماسی کشور در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش تابناک، مرتضی دامن پاک جامی صبح امروز در دیدار با استاندار خراسان جنوبی گفت: بررسی مسیر حرکت مدنیت در یک قلمرو فرهنگی و جغرافیایی و یافتن چگونگی انتقال آن به حوزه فرهنگی و جغرافیایی دیگر، نیازمند توجه و سرمایه گذاری علمی و تحقیقاتی است.

وی اضافه کرد: این مرکز در چارچوب رسالت ملی و سازمانی خود برای تحکیم پیوندهای فرهنگی مردمان حوزه تمدنی ایران و بهره گیری از دیپلماسی برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی دولت برای برقراری تعامل سازنده با دنیا فعالیت دارد.

معاون پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: مرکز اسناد تاریخی و دیپلماسی وزارت خارجه یکی از قوی‌ترین مراکز اسناد در منطقه خاورمیانه است. در این مرکز ده‌ها میلیون سند جمع‌آوری شده که مجموعه‌ای نسبتا غنی از اسناد مرتبط با بیرجند هم وجود دارد.

وی سپس افزود: در گذشته ای نه چندان دور در دوران قاجار، کارگزاری فعال در خراسان جنوبی داشتیم و بسیاری از کنسولگری‌های خارجی در این منطقه مستقر بودند و این اسناد که بیانگر تاریخ ارتباطات خارجی و تاریخ دیپلماسی خراسان جنوبی محسوب می‌شود در مرکز اسناد وزارت خارجه نگهداری می‌شود.

دامن پاک جامی اظهارکرد: تفاهم نامه ای بین دانشگاه بیرجند و مرکز پژوهش‌های بین‌المللی مرکز مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه امضاء شده تا با کمک اساتید دانشگاه بیرجند این اسناد شناسایی شود. با ارایه این اسناد می توانیم مجموعه‌ای از آنها را برای آگاهی مردم بیرجند و مراکز علمیه و معرفی خراسان جنوبی در سطح کشور منتشر کنیم.

معاون پژوهش‌های بین‌المللی مرکز مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه گفت: ابتکاری که مرکز آموزش و پژوهش بین‌الملی وزارت امور خارجه انجام داده برگزاری کنفرانس منطقه‌ای جاده ابریشم در دانشگاه فردوسی مشهد در سال آینده است که در این راستا دانشگاه بیرجند مسئولیت برگزاری نشست منطقه‌ای با عنوان "از ارگ هرات تا ارگ تبریز" را بر عهده گرفته که نخستین جلسه این نشست با موفقیت برگزار شد.

دامن پاک جامی، هدف از برگزاری این نشست را ایجاد پیوند بین کشورهای فارسی زبان به ویژه افغانستان اعلام کرد.

جباری، مدیر اجرایی موسسه فرهنگی سازمان اکو نیز در ادامه جلسه گفت: موسسه فرهنگی اکو متشکل از ده کشور آسیای مرکزی، قفقاز به همراه ایران، پاکستان و ترکیه است و بال فرهنگی سازمان همکاری اقتصادی محسوب می‌شود.

به گفته وی، رسالت و مسئولیت اصلی موسسه فرهنگی اکو، ارتقا، حفظ و توسعه میراث مشترک میراث فرهنگی 10 کشور عضو اکو است که ایران به عنوان یک کشور منبع و مرجع این فرهنگ و تمدن تلقی می‌شود و این حوزه به عنوان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی نزد جهانیان شناخته می‌شود.

مدیر اجرایی موسسه فرهنگی سازمان اکو، خراسان جنوبی را استانی زرخیز در زمینه اقتصادی دانست و ادامه داد: علاوه بر حوزه اقتصاد در بعد فرهنگی خراسان جنوبی گنجینه ای کم نظیر از میراث فرهنگی ایران در دوره پس و پیش از اسلام است و همچنین در عصر جدید در توسعه علوم جدید خراسان جنوبی نقش ویژه ‌ای ایفا کرده و دارای مشاهیر و مفاخر مهم فرهنگی و علمی در طول تاریخ بوده است.

جباری ادامه داد: در همین راستا یکی از رسالت های موسسه فرهنگی اکو معرفی این گنجینه مهم تاریخی و تمدنی ایران نه تنها به سایر استان‌های کشور بلکه به سایر کشورهای خاورمیانه و جهان است و در این راستا گفت و گوهای خوبی با مسئولین استانی داشته ایم و اعلام آمادگی کردیم که برنامه های مشترک فرهنگی را در سطح مقر فرهنگی موسسه اکو در تهران و در بیرجند و سایر کشورها برای معرفی استان برگزار کنیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم این برنامه ها را برای سال های آینده اجرا کنیم.

در ادامه جلسه نیز وجه‌اله خدمتگزار، استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فرجام رسیدن برجام ، گفت: با وقوع این اتفاق امروز مسئولین کشورهای مختلف مشتاق برقراری ارتباط با ایران هستند و مایل به استفاده از ظرفیت‌های مختلف ایران هستند.

وی با اشاره به وجود ظرفیت‌ها و مشاهیر مختلف در خراسان جنوبی، ادامه داد: در خراسان جنوبی آمادگی معرفی ظرفیت های استان وجود دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه صنایع دستی از جمله ظرفیت‌های خراسان جنوبی است، ادامه داد: بهترین صنایع دستی در خراسان جنوبی وجود دارد و هرجاکه لازم باشد استان معرفی شود با دستگاه های مربوطه هماهنگی‌های لازم انجام می‌شود.

خدمتگزار، معرفی استان را بهترین فرصت برای برقراری ارتباط با کشورهای همسایه دانست.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار