بسته ویژه کشوری تابناک گیلان؛
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۷۸۵۴۰
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۱ 18 August 2015
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارداشت: شرایط خوبی در کشور حاکم شده است، اما هنوز بعضی از آدم های نادان می خواهند در کشور دعوا باشد، چرا که وجود خود را در اختلاف می بینند.


به

گزارش ایرنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز دوشنبه در دیدار جمعی از آزادگان با بیان اینکه شیرین ترین جلسه ای که در دو سال اخیر داشتم، جلسه امروز با شما آزادگان بود، گفت: خوشحالم وقتی می بینم افرادی که آن سال ها در اسارت بودند، امروز با روحیه خوب و با حفظ اصول در حال خدمت به انقلاب و کشور هستند.
وی با تأکید بر اینکه هر ایرانی با شنیدن خاطرات آزادگان احساس غرور می کند گفت: باید این خاطرات به شکل مکتوب یا شفاهی در دسترس مردم قرار گیرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: اگر صداوسیما این وظیفه را برعهده بگیرد، خدمت ماندگاری کرده است، زیرا میلیون ها بیننده دارد و به مردم روحیه، درس ایثار و قدرت مقاومت می دهد. البته نباید با نگاه و تعصب های سیاسی برای متن دلنشین خاطرات آزادگان حاشیه سازی کنند.
هاشمی رفسنجانی، با مخاطب قرار دادن آزادگان هشت سال دفاع مقدس که همه خاطرات تلخ و شیرین شما برای مردم و جوانان آموزنده است، گفت: سعی کنید خودتان مجله ای داشته باشید که در آن بخشی از خاطرات شما به طور منظم و همیشگی به چاپ برسد که در این صورت جزو مجلات خوب و با ارزش خواهد بود و صدها سال در تاریخ ایران باقی خواهد ماند.
وی با بیان اینکه افتخاراتی که اسرای ایرانی در دوران جنگ از خود باقی گذاشتند، در تمام تاریخ جنگ های دنیا بی نظیر است، اظهار داشت: آزادگان سرمایه های زنده و با ارزشی هستند که به اندازه تاریخ جنگ، برای مردم آموزنده هستند و بیش از هر فیلمی در تاریخ ایران ماندگار و بر روحیه جوانان تأثیرگذارند.
هاشمی رفسنجانی به دوران شکنجه خویش در زندان ها اشاره و تصریح کرد: من که در زندان بودم و بارها بارها مورد اذیت و آزار و شکنجه قرار گرفتم، می دانم که اسرای ما تحمل زندان آن هم به عنوان اسیر در دست دشمن چه سختی هایی دارد.
وی با اشاره به اطلاعاتی که در زمان دفاع مقدس از اوضاع اسرای ایرانی در اردوگاه های بعثی ها به دست می آورد، نامه نگاری های رمزی آنان برای خانواده ها و حتی مسؤولین کشور را بسیار با ارزش خواند و گفت: صبور و مقاومت شما به خاطر وفاداری به انقلاب و کشور بهترین عنوان برای ایثارگری است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه تاریخ آزادگان از مقاطع مهم تاریخ ایران است، گفت: شبیه فداکاری های این افراد را در هیچ کجای دنیا و در هیچ جنگی نمی توانید پیدا کنید، چرا که آزادگان ما از جان، مال و خانواده ی خود برای کشور گذشتند.
هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی مستند از چرایی و چگونگی تشکیل داعش، به مناطق اشغال شده توسط آنها اشاره کرد و گفت: دشمنان خبیث ایران از بعثی ها که ظالمانه و بی رحمانه جوانان ما را شکنجه می دادند، امروز داعش را در کشور عراق خلق کردند که می بینید چگونه در موصل، تکریت، رمادیه و دیگر شهرها علیه مردم جنایت می کنند و به شدت نسبت به شیعیان و ایرانی ها کینه دارند.
وی در ادامه سخنان خویش به مقطع پذیرش قطعنامه و شروع آتش بس بین ایران و عراق اشاره کرد و گفت: در آن مقطع داغ جدیدی برای کشور شروع شد که آن عدم اطلاع خانواده ها و مسؤولین از وضعیت بهترین جوانان آن زمان یعنی اسرا بود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دو بار امام(ره) را در حالت حزن و اندوه زیاد دیده ام، گفت: یک بار زمان تعطیل شدن حج بود که گفتند: درست نیست ما حکومت اسلامی تشکیل داده ایم، اما حج مردم تعطیل شده است. بار دیگر در مورد سرنوشت اسرا بود که بعد از آتش بس گفتند: به فکر اسرا باشید که خیلی به آنها و خانواده هایشان سخت می گذرد.
وی افزود: امامی که در سخنرانی ها و پیام ها کمتر از شعر استفاده می کردند، در این مقطع احساسات قلبی خود را با این بیت نشان دادند که:
وعده وصل چون شود نزدیک آتش عشق تیزتر گردد
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با بیان این جمله که اگر چه داغ دیدن لحظه ورود آزادگان بر دل امام ماند و نبودند که ورود فرزندان اسیر خود را ببینند، به فضای عمومی جامعه در آن روزها اشاره کرد و گفت: همه سراپا شور و نشاط بودند و من مانند همه ی ایرانی ها و خانواده های چشم به راه در آن ایام بی قراری می کردم و بارها گفته ام که شیرین ترین لحظه زندگی من دیدن ورود اولین گروه آزادگان به ایران و سجده ی آنان بر خاک کشور است.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه خداوند انتقام مردم ایران را از بعثی ها و کشورهای که به او کمک کردند، گرفت، گفت: صدام در شرایطی که عراق بدهکار و کشاورزی تعطیل و صنایع مهم آن کشور منهدم شده بود و از قدیم کویت را جزو کشور خود می دانست، تصمیم به حمله و اشغال کویت گرفت، چون تصور می کرد از طریق چاه های نفت آن کشور می تواند کمبودهای خود را جبران کند. اما به جای صید ماهی، خود صید شد و سرانجام سر از گور درآورد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران را پیروز واقعی جنگ خواند و افزود: ما می توانستیم عراق را تصرف کنیم، اما شرایط اشغالگران عراق را ببینید که مشکلاتشان بیشتر شده است، چون نه مردم عراق و نه دنیا می پذیرند که کشورشان در اشغال بماند..
وی فتح دلها را بسیار مهم تر از فتح سرزمین دانست و با اشاره به شرایطی که مردم دو کشور ایران و عراق نسبت به هم دارند، گفت: آنچه را که می خواستیم با فتح بغداد به دست آوریم امروز با دیدن سرنوشت دشمنان ما در جنگ به دست آوردیم، چون حزب بعث چه شد؟!، صدام کجاست؟! و منافقینی که ستون پنجم دشمن در جنگ بودند، چگونه زندگی می کنند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام شرایط زندگی منافقین را خفت بار خواند و گفت: هم در به درند و هم به خاطر لکه ننگ خیانت به کشور و مردم که بر آنان خورده، جرأت نمی کنند حتی با نام خود زندگی کنند.
هاشمی رفسنجانی در ادامه با ابراز نگرانی از اوضاع عراق، گفت: می بینید که عراق هنوز دچار جنگ و درگیری است و امیدواریم مردم مظلوم و زجر کشیده عراق، عاقبت به خیر شوند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری مجدد خاطرات شیرین 27 مرداد 1368 و ورود اولین گروه آزادگان به کشور، به تدوین و تصویب قانون جامع درباره آزادگان در مجلس شورای اسلامی اشاره و تصریح کرد: قانونی تصویب شد تا همه اسرا درمان شوند و افرادی که از تحصیل باز ماندند، به تحصیل خود ادامه دهند و از شغل و خانه بهره مند شوند، اما متأسفم که بخشی از آنها اجرائی نشد و امروز آزادگانی که هشت سال اسارت را تحمل کردند، از بعضی شرایط خود و هم سنگران خود شکوه می کنند.
وی با بیان اینکه سالم ترین مدیر را باید در بین آزادگان جست وجو کرد، گفت: همه می دانیم افرادی که در دفاع مقدس از جان، مال و وقت خود گذشتند، امروز وارث کشور ایران هستند و اگر اینان نبودند، خواب های شوم دشمنان تعبیر می شد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام هدف دشمنان را تجزیه ایران دانست و با تأکید بر اینکه اگر دفاع مقدس نبود، معلوم نبود چه سرنوشتی در انتظار کشور بود، گفت: به خاطر روحیه فداکاری مردم، ایران با همه تحریم ها و حتی اختلافات داخلی و شرایط بد منطقه، امروز امن ترین کشور است و اگر دست ایران باز باشد، می تواند اختلافات افغانستان، عراق، سوریه، یمن و جاهای دیگر را دوستانه حل کند.
هاشمی رفسنجانی با تقبیح کار کسانی که از تحریم های علیه ایران به نفع خویش سوء استفاده می کردند، گفت: اتفاقاتی که در دوران تحریم از سوی عده ای در داخل کشور افتاد که برای ایران زشت است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بعضی ها هم دلشان خوش بود که مقاومت می کنیم، اما اینکه کشور خود را فقیرتر کنیم، مقاومت نیست، مقاومت واقعی هشت سال دفاع مقدس بود که همه دشمنان یکجا شده بودند و می خواستند کشور را بگیرند و انقلاب را نابود کنند، که موفق نشدند.
وی با تأکید مجدد بر وجود انسان های آزاده واقعی در جمع آزادگان، گفت: شخصیت دینی و مقاومت های شما در دوران سخت اسارت ساخته شد و رشد کرد و امروز از ذخایر کشور هستید.
هاشمی رفسنجانی با توصیه مردم به خواندن خاطرات آزادگان گفت: از رسانه ها هم انتظار می رود که برای گسترش فرهنگ ایثار، بیشتر با آزادگان حرف بزنند.
در ابتدای این دیدار آقایان طباطبایی مدیر کل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی، عظیمی، رهگذر، شیبانی، شمس اللهی و موسوی نیا از آزادگان هشت سال دفاع مقدس به بیان مشکلات و مطالبات آزادگان و خاطراتی تلخ و شیرین از دوران اسارت خویش گفتند.
طباطبایی با بیان گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی به منظور رفاه و آسایش آزادگان و خانواده های آنان، خاطره ای پخش اخبار رادیو عراق از بلندگوی اردوگاه را توضیح داد که «آزادگان ایرانی همان لحظه ای آزاد شدند که رادیو عراق به نقل از صدام اعلام کرد که آقای رفسنجانی تمام آنچه را شما می خواستید، به دست آوردید.»
عظیمی هم با تأکید بر اینکه صبر و استقامت آزادگان ایرانی در همه جای دنیا زبانزد است گفت: آزادگان معتقدترین و خالص ترین افراد جامعه هستند که متأسفانه از توانایی ها و ظرفیت آنان استفاده نمی شود.
وی به خاطره ای انتقال جمعی از آزادگان به اردوگاه تکریت 7 و شرایط سخت اسرا در گرمای بالای 50 درجه تابستان عراق و تشنگی آزادگان اشاره کرد و گفت: همین جوانان وقتی زمان نام نویسی برای برگشت به کشور شده بود، ایثار و فداکاری خود را با جلو انداختن نام دوستان خود تکمیل کرده بودند. به گونه ای که حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی در جمع آنان حاضر شده و به آنان توصیه کرده بود که شما امتحان خود را در فداکاری پس داده اید.
رهگذر که از مربیان قرآن در زمان اسارت بود، پس از نقل خاطره ای از وحدت و یکپارچگی اسرا در اردوگاه های عراق گفت: حزب بعث که 1200 کیلومتر از خاک کشور را رد زمان جنگ اشغال کرده بود، نمی توانست دلهای جوانان ایرانی را که در اسارتشان بودند، اشغال کند.
شیبانی نیز با یادآوری تأثیر خطبه های عربی آیت الله هاشمی رفسنجانی برای تقویت روحیه آزادگان و باقی ماندن همان تأثیرگذاری در جامعه، گفت: با توجه به اهمیت انتخابات اسفند ماه و به ویژه مجلس خبرگان رهبری جامعه از شما انتظار حضور دارد.
موسوی نیا نیز از دوران اسارات به عنوان دانشگاهی برای خودسازی و گسترش فرهنگ ایثار در جامعه یاد کرد و افزود: به یاد داریم که در تمام سال های اسارت شما در پایان تمام سخنرانی های خود برای آزادی ما دعا می کردید و در انتهای جنگ هم دیدیم که چه تلاش های برای آزادی ما می کردید و ما آزادگان این کارهای شما را هیچ وقت فراموش نمی کنیم.
شمس اللهی یکی دیگر از آزادگان به ذکر خاطراتی طنز و شیرین از دوران اسارت خویش پرداخت و گفت: آقای هاشمی رفسنجانی حلالم کنید که در اردوگاه با تقلید از صدای شما، سخنانتان را باز نشر می دادم که البته گاهی موجب خشم بعثی ها می شد.
قبل از سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی کتاب «آن 23 نفر» که درباره 23 نوجوان ایرانی اسیر در عراق بود توسط آقای خوارزمی یکی از همان نوجوانان به ایشان تقدیم شد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشکر از وی و نوجوانان اسیر ایرانی در زندان های عراق، گفت: مطمئن باشید کار شما در تاریخ ایران جاودان خواهد بود.

 برانکو در جلسه کمیته فنی باشگاه پرسپولیس چه گفت؟


 برانکو در جلسه کمیته فنی باشگاه پرسپولیس چه گفت؟
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس در جلسه کمیته فنی این باشگاه اشتباهات داوری را مورد توجه قرار داد.

طرفداری- کمیته فنی باشگاه پرسپولیس صبح امروز (دوشنبه) تشکیل جلسه داد و برانکوایوانکوویچ با حضور در این نشست، مشکلات تیمش را تشریح کرد و دلایل عدم نتیجه‌گیری سرخپوشان را به طور کامل توضیح داد.

جعفر کاشانی، علی‌اکبر طاهری، حسین عبدی، مصطفی قنبرپور به همراه برانکو و مترجمش در این   جلسه حضور داشتند و این در حالی بود که محمدرضا زادمهر به دلیل مشکلات شخصی در جلسه کمیته فنی شرکت نکرد و کریم باقری هم به این جلسه دعوت نشده بود.

به نقل از تسنیم، محور اصلی نشست امروز کمیته فنی باشگاه پرسپولیس بررسی مشکلات تیم بود که برانکو تمام موارد را از قبل روی کاغذ آورده و به طور کامل آن را برای اعضای کمیته فنی باشگاه تشریح کرد. برانکو یکی از دلایل عمده عدم نتیجه‌گیری‌ تیمش را مسائل داوری دانست و از مسئولان باشگاه خواست به طور جدی به این موضوع رسیدگی کنند تا در بازی‌های آینده دیگر شاهد اشتباهات داوری نباشند.

تک تک اعضای کمیته فنی باشگاه پرسپولیس نظرات خود را همراه با راهکار در خصوص این تیم به برانکو اعلام کردند و او نیز نکاتی را یادداشت کرد تا اگر لازم باشد آنها را به کار گیرد.

در پایان نشست کمیته فنی باشگاه تصمیم بر این شد که جلسات این کمیته هر هفته برگزار شود و در نشست‌های آینده نیز یک پیشکسوت و یک کارشناس خارج از مجموعه باشگاه در جلسات حضور پیدا کرده و نظرات‌شان را درباره تیم اعلام کنند.

اظهارات علی مطهری در مورد پرونده مهدی هاشمی،برجام، سیاست خارجی احمدی نژاد،انحراف انقلاب و...

 علی مطهری نماینده مردم تهران در شانزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور که عصر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان اظهار داشت: گله‌ای که از همه دانشگاه‌ها و دانشجویان دارم در خصوص این است که بحث علمی، فکری و فلسفی در دانشگاه‌ها مشتری ندارد و تنها در مورد مسائل روز و رقابت‌های سیاسی بحث می‌شود؛ یعنی ذائقه دانشجویان نسبت به مسائل فکری نامناسب شده و این برخلاف قبل از انقلاب است که در دانشگاه‌ها، سخنرانی‌ها در مورد مسائل فکری، اعتقادی و فلسفی بود.

وی با بیان اینکه هر انقلابی بعد از پیروزی با یک خطر خاص روبرو می‌شود، افزود: کسانی که قبل از انقلاب مبارزه می‌کنند، بعد از پیروزی نهضت به صورت طرفداران انقلاب درمی‌آیند و از درون سعی می‌کنند آن حرکت را ناکام کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس با طرح این سوال که چطور می‌شود که یک حرکت فکری و اجتماعی بعد از صدر اسلام به آن روز دچار می‌شود، گفت: نباید به خود مطمئن باشیم که انقلاب منحرف نخواهد شد و این تفکر به خداوند به این انقلاب عنایت خاصی دارد و منحرف نمی‌شود، صحیح نیست. البته آینده این انقلاب به رهبری بستگی دارد و سنت‌هایی بر عالم حاکم است و خداوند براساس آن سنت‌ها رفتار می‌کند و این گونه نیست که بگوییم هر رفتاری انجام دهیم، خدا انقلاب را حفظ می‌کند.

مطهری ادامه داد: این فکر که اگر رهبری باشد خیالمان راحت است، صحیح است و خیالمان تا حدودی راحت است ولی ممکن است رهبری نتواند مسائلی را بیان کند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به حساسیت‌ها در مورد توافقات هسته‌ای گفت: حساسیت‌هایی که در خصوص برنامه جامع اقدام مشترک مطرح است، مغتنم و مبارک است و اگر این حساسیت‌ها نبود ما باید نگران می‌شدیم. اینکه جوانان ما به این مسائل توجه دارند و رصد می‌کنند، خوب است و ما نباید نگران شویم که چرا افراد مخالفت می‌کنند و نظرشان را می‌گویند.

مطهری با اشاره به توقیف نشریه 9 دی گفت: من درباره توقیف این نشریه گفتم که اگر توهینی انجام داده، اجازه دهید مخالفت خود را بیان کند و نباید از حرف زدن جلوگیری کنیم. زمانی که در هیئت نظارت بر مطبوعات بودم می‌گفتم که بی‌جهت و به بهانه‌ واهی نباید روزنامه‌های اصلاح‌طلب مانند شرق یا اصولگرا مانند کیهان یا نشریه 9 دی توقیف شوند.

وی با تاکید بر اینکه اصل اظهار نظر در مورد مذاکرات امر مبارکی است، افزود: هدف ما از انقلاب چه بود و باید در این زمینه که در کجا ما عقب‌نشینی کردیم، از ابتدا تا امروز بررسی انجام دهیم و وضعیت خود را با آرمان های انقلاب همچون عدالت، آزادی و استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و اجرای اسلام بررسی کنیم. ما به دنبال اجرای احکام اسلام بودیم حال باید پرسید که آیا کاستی در کار ما در گذشته و مقاطع مختلف انقلاب نبوده است؟

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اگر ما خوب عمل نکنیم، هیچ ضمانتی برای آینده نیست و هم اکنون باید از دشمن داخل ترسید و ترسی از دشمن بیرونی نیست.

مطهری با اشاره به عوامل فنا و بقای امت از نظر قرآن خاطرنشان کرد: قرآن 4 عامل را برای فنای امت‌ها ذکر می‌کند؛ اولین مورد ظلم است؛ ممکن است بگویند در جمهوری اسلامی که ظلم نداریم. خیر ظلم داریم البته عدالت غلبه دارد ولی جاهایی ممکن است ظلم‌هایی اتفاق بیفتد؛ عده‌ای تصور می‌کنند که چون ولی فقیه در راس است، ظلم نمی‌شود و اگر بگوییم ظلم می‌شود مانند این است که با نظام مبارزه می‌کنیم. خیر به این صورت نیست.

وی با اشاره به فوت ستار بهشتی افزود: می‌گویند ستار بهشتی وبلاگ نویسی بود که علیه نظام مطالب توهین‌آمیز می‌نوشت ولی به اعتراف مسئولان نیروی انتظامی در طول روز تنها 8 بازدید کننده داشت و بالاخره جوان رشیدی بود که در اثر کتک‌ها از دنیا رفت؛ این تصمیم نظام نبود بلکه یک مسئول خطایی کرده و ما حتی این سوال را در مجلس مطرح کردیم ولی عده‌ای به ما گفتند این سوال نظام را تضعیف می‌کند ولی ما گفتیم باید نقاط ضعف نظام را بگوییم و نقاط ضعف، نظام را تقویت می‌کند یعنی گفتن و تکرار این حوادث از چنین حوادثی جلوگیری می‌کند.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه فساد اخلاقی باعث نابودی جامعه می‌شود، خاطرنشان کرد: جامعه از عناصری تشکیل شده که در هم تاثیر دارند. لذا وقتی قسمتی فاسد شد، کل جامعه نیز فاسد می‌شود و دولت‌هایی که می‌خواهند جامعه‌ای را فاسد کنند در آن جامعه فساد اخلاق را رواج می‌دهند.

مطهری گفت:  تفرق و تشتت عامل سوم نابودی یک جامعه است.

وی  در پاسخ به این پرسش که برخی از مواضع شما این برداشت را می‌کنند که میان مواضع سیاسی و فرهنگی‌تان تضاد و جود دارد، نظر شما چیست؟، گفت: من تصور می‌کنم تلازمی بین مسئله آزادی تفکر و بیان و فرد وجود دارد و فکر می‌کنیم که اگر کسی به آزادی بیان معتقد بود باید آزادی غربی را بپذیرد و بالعکس؛ در حالی که چنین تلازمی وجود ندارد و ما معتقدیم تفکر و بیان باید آزاد باشند و به گفته شهید مطهری احزاب غیراسلامی در جمهوری اسلامی مجاز به فعالیت هستند منوط بر اینکه با تابلوی خود فعالیت کنند و نفاق و دورویی بین آنها نباشد. وقتی ما این مسائل را مطرح می‌کنیم دفاع از حقوق شهروندی، حقوق بشر و آزادی انسان‌ها است.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد:‌آیا هر فردی آزاد است که هر نوع کوششی داشته باشد؟ یا حرمت مشروب را مخالف آزادی فردی می‌دانیم؟ اینها تلازمی با هم ندارند و ما معتقدیم آزادی بیان ناشی از قوه تفکر است و باید بیان آزاد باشد. مصلحت جامعه آزادی افراد را محدود می‌کند. یعنی اگر فردی بگوید فردی در خانه خود مشروب می‌خورد و آزادی کسی را محدود نمی‌کند حکم آن چیست، باید پاسخ گفت اسلام می‌گوید مصلحت نسل‌ها‌ی آینده چنین اجازه‌ای را به تو نمی‌دهد.

مطهری با بیان اینکه  هیچگونه تضادی میان مواضع سیاسی و فرهنگی من وجود ندارد، تاکید کرد:‌اصلاح‌طلبان مواضع فرهنگی و اصولگرایان مواضع سیاسی من را نمی‌پذیرند و باید گفت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان دچار نقص هستند که مسائل مربوط به حقوق مردم را نمی‌پذیرند.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا شما و آقای لاریجانی اجازه نمی‌دهید برجام در مجلس بررسی شود، افزود: من کسی بودم که گفتم مجلس نمی‌تواند درباره این توافق نظر ندهد و ما نمی‌توانیم شورای امنیت ملی را جایگزین مجلس کنیم؛ معتقدم شورای امنیت نباید جای مجلس را بگیرد.

مطهری با تاکید بر اینکه شورای امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام در بعضی اوقات قانونگذاری می‌کنند، گفت: تنها نهاد قانونگذاری در کشور مجلس است و باید این موضوع رفع ایراد شود.

وی با تاکید بر اینکه مجلس باید در مورد برجام نظر دهد، اظهار داشت: نظردادن مجلس به این شکل است که لایحه به مجلس بیاید البته مجلس نمی‌تواند جزئیات برجام را بررسی کند ولی می‌تواند آن را رد کند یا بگوید بله. مجلس نباید در باره برجام عجله کند و اگر بناست کنگره آمریکا آن را رد کند چرا توپ در زمین ما بیفتد؟

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اگر کنگره برجام را رد کند، آمریکا منزوی می‌شود و اروپا با آن همراهی نمی‌کند. در توافقنامه و برجام موردی درباره محدود شدن موشکی و تسلیحاتی نیست و این موضوع در قطعنامه شورای امنیت ملی وجود دارد که می‌توان به آن اعتنا نکرد یعنی ما متعهد به توافقنامه هستیم نه قطعنامه.

مطهری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا در مقابل فسادهای اقتصادی، امنیتی و سیاسی مهدی هاشمی سکوت کرده‌اید، افزود؟: وقتی که انسان در پرونده‌ای تسلط ندارد، اظهار نظر کردن مشکل است؛ اینکه بگوییم او این کارها را کرده و در دادگاه ثابت شده قضاوت کار سختی است.

وی ادامه داد: من اظهار نظر مثبت و منفی درباره پرونده مهدی هاشمی نکردم و چند ماه پیش به آقای اژه‌ای انتقاد کردم که در مقابل این جمله مهدی هاشمی که گفته حکم من عادلانه نیست چرا می‌گویید این یک جرم است؛ یعنی یک متهم به قتل ممکن است بگوید حکم من عادلانه نیست ولی این گفته جرم محسوب نمی‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه پرونده مهدی هاشمی جنبه سیاسی دارد، افزود: وقتی با طرف مقابل حرف می‌زنیم جرم مهدی را سنگین می‌داند؛ من چند ماه پیش با آقای هاشمی ملاقات داشتم و از وی پرسیدم که آیا مهدی مجرم است؛ او پاسخ داد مهدی از همه اتهاماتش دفاع و همه را رد کرده است. اگر محکوم شود ممکن است مدت زمان کوتاهی زندانی برای او بنویسند. آقای هاشمی می‌خواست بگوید مهدی جرم سنگینی نداشته است. بنابر این ما در اینگونه مسائل وارد نشویم بهتر است.

مطهری با استناد به اصل 27 قانون اساسی گفت: راهپیمایی در اصل 27 قانون اساسی در کشور آزاد است مگر به شکل مسلحانه یا اینکه مخل مبانی اسلام باشد.

وی در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان که گفته بود چرا شما از سیاست خارجی دولت قبل تجلیل می‌کنید، گفت: یادم نمی‌آید از دولت قبل تجلیل کرده باشم. البته ابتکار دولت قبل این بود که ما با آمریکای لاتین ارتباط خوبی پیدا کردیم. ولی در مجموع در دنیا منزوی بودیم.

نماینده مردم تهران در مجلس درباره برخورد دولت فعلی با منتقدان یادآور شد: من در مورد برخورد دولت با منتقدان سکوت نکردم و چند بار گفتم که دولت و رئیس جمهور در مقابل منتقدان کم تحمل هستند و ضرورتی ندارد آقای روحانی پاسخگو باشد. حتی یک نماینده می‌گفت ما چون می‌دانیم روحانی در مقابل انتقاد کم تحمل است چیزی می‌گوییم که او در مقابل ما چیزی بگوید.

مطهری درباره برجام گفت: من در نطق اخیرم در مورد برجام گفتم که شورای امنیت ملی نمی‌تواند جای مجلس را بگیرد و برجام باید به شکل لایحه دربیاید. کسانی که در نطق قبلی به من حمله کردند، وقتی از تریبون پایین آمدم با من روبوسی کردند و به آنها گفتم یا من منحرف شدم یا شما درست شده‌اید.

وی درباره موضوع ساپورت پوشان افزود: قبلا من را مسخره می‌کردند که می‌گفتم ساپورت‌پوشان نباید باشند. ولی احساس خطر من کار درستی بود و هم اکنون ساپورت‌پوشی پوشش رسمی شده است.

ماجرای روابط نامشروع مسعود رجوی و مریم عضدانلو

فیروزه بنی‌صدر همسر سابق مسعود رجوی طی مصاحبه‌ای اعلام داشت که یکی از علت‌های اصلی جدایی او از رجوی ارتباط نامشروع و مستمر رجوی با مریم عضدانلو و برخی دیگر از زنان و دختران سازمان بوده است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، موسسه راهبردی دیده بان نوشت: بازخوانی اسناد تاریخی در سالهای که پیش روی داریم می تواند اقدام جالبی در مواجه با تحریف ساختاری تاریخ ایران، که توسط شبکه های ماهواره ای و گروه های معارض بصورت جدی پیگیری می شود،باشد.

نشریه رویدادها و تحلیل که از ماه های آغازین انقلاب اسلامی تواست برخی فعالان و روزنامه نگاران عرصه رسانه ای آن ایام بصورت مستمر منتشر می گردید،از جمله اسنادی تاریخی است که علاوه بر اینکه تاکنون هیچ یک از نهادها و رسانه های داخلی اقدامی در جهت انتشار محتوای آن نکرده اند،مطالب ناب و تحلیل های دقیقی از روزهای سخت انقلاب در مواجهه با گروهک ها و جریان های سیاسی دارد.

متن ذیل به بخش رصد اخبار اروپایی نشریه رویدادها و تحلیل اشاره دارد که توجه مخاطبان را به آن جلب می کنیم:

 

ارتباط نامشروع رجوی

فیروزه بنی‌صدر همسر سابق مسعود رجوی طی مصاحبه‌ای اعلام داشت که یکی از علت‌های اصلی جدایی او از رجوی ارتباط نامشروع و مستمر رجوی با مریم عضدانلو و برخی دیگر از زنان و دختران سازمان بوده است. او ضمناً اظهار داشت که هرگاه یکی از افراد سازمان در ایران اعدام می‌گردید، رجوی برای شخص معدوم وصیت‌نامه تنظیم می‌کرد و در این وصیت‌نامه‌های ساختگی که در نشریه منافقین به چاپ می‌رسد حمایت از رجوی مضمون اصلی را تشکیل می‌داد.

رویدادها و تحلیل‌ها – ش 8 – خرداد 64 – ص 26

گفتنی است مترجم شخصی رجوی بعنوان یکی از نزدیک ترین افراد به وی در کتابی که به زبان انگلیسی منتشر شده است عنوان می کند که مریم رجوی پیش از اعلام رسمی ازدواجش با مسعود طی روابط نامشروعش در فرانسه باردار می شود و توسط یکی از برادران رجوی به صورت مخفیانه به لندن سفر کرده و سقط جنین می نماید که صحه ای دیگر بر این مطلب تاریخی است.

 

خلع سلاح منافقین توسط دموکرات ها

بنا به گزارشات موثق، اخیراً پایگاهی جهت اقدامات خرابکارانه و تروریستی بوسیله ی عراق در اختیارمنافقین قرار گرفته است. تقریباً بعد از جدایی منافقین و حزب دمکرات به مقدار زیادی بر حجم کمک های عراق به منافقین در خاک عراق افزوده گشته و علاوه بر پایگاهی که قبلاً رژیم بعثی عراق در اختیار منافقین گذاشته بود پایگاه دیگری نیز بتازگی در دسترس آنها قرار گرفته است. به استناد خبر های رسیده هر چند هم اینک منافقین اقدامات خصمانه علیه جمهوری اسلامی در منطقه کردستان ایران نداشته و تنها گاهی به صورت پراکنده دست به اقدامات انفجاری و تروریستی می زنند لیکن همواره در خارج کشور اینگونه می نمایانند که تنها گروه فعال در منطقه می باشند. مثلاً چندی قبل این گروه با نمایش فیلم هایی از مداوای بیماران کرد که عمدتاً در روستاهای کردستان عراق فیلم برداری شده بو، در صدد بهره برداریهای تبلیغاتی بنفع خود بود.

بنا بر این با کاهش یافتن حرکات و فعالیت های منافقین در داخل کردستان ایران بر فعالیت های برون مرزی و حفاظت از مرزهای عراق توسط این گروهک افزوده شده است. منافقین که اینک سعی می کنند کمتر در مناطق کرد نشین ایران رفت و آمد داشته و فعالیت نماید بتازگی در یک حرکت برق آسا توسط عناصر مسلح حزب دمکرات خلع سلاح شده و اردوگاه نزدیک مرز آنان به محاصره دمکراتها در آمده است. در پی این جریان تاکنون هیچگونه عکس العمل و واکنشی از جانب منافقین دیده نشده است.

 خاطرات شهرام جزایری؛ 8 ماه پس از آزادی

شهرام جزایری می گوید: در زندان امکانات وی.آی.پی نداشتم، ماشینم 500 میلیون تومان می ارزد و محسنی اژه ای در خصوص پرونده من محکم، قاطع و عادل بود.

شهرام جزایری الان 43 سال دارد و 8 ماه پس از اتمام دوره محکومیتش حالا برای اولین بار در مقابل دوربین نشسته و به صورت اختصاصی به سوالات پاسخ داد.

 در ادامه گفتگو با شهرام جزایری را می‌خوانیم.
 
کجا و کی بدنیا آمده اید؟
 20 آبان سال 51 در تهران به دنیا آمدم و تا 3-4 سالگی در تهران بودم و بعد به دلیل اینکه پدرم اهوازی است به اهواز رفتیم و تا 8- 9 سالگی در آنجا بودیم و بعد از گذشت سال اول جنگ به تنکابن شهسوار رفتیم و بعد دوباره در سال‌های 66 و 67 به اهواز بازگشتیم. در سال 70 وارد دانشگاه کرمان شدم و در این مدت در مسیر تهران – کرمان در تردد بودم تا اینکه 13 سال مهمان زندان شدم.
 
نخستین شغل شما چه بود؟
در مورد شغل اگر به طور عام و خاص بخواهیم بررسی کنیم شاید بتوان گفت شغل آزاد، از کودکی. گرچه در دانشگاه هم دندانپزشکی خواندم اما هیچ وقت تحصیلات دانشگاهیم به کارم که تجارت بود، نیامد.


بالاخره شما دندانپزشک شدید یا خیر؟
تا ترم آخر درس خواندم ولی دکتری دندانپزشکی را نگرفتم.
 
نخستین باری که بابت کاری دست مزد گرفتید کی بود؟ 
7 ساله بودم و روزی 2 تا 3 ساعت در مغازه ساندویچی عمویم (درب) نوشابه باز می‌کردم و به ازای آن کار 25 تومان دستمزد می‌گرفتم، در آن روزها که درآمدها بین 8 تا 10 تومان بود این مبلغ درآمد خوبی به حساب می آمد.
 
چه سالی ازدواج کردید؟
سال 76 ازدواج کردم و فرزندانم ایلیا 11 ساله، عرشیا 7 ساله و آنیکا 5 ساله است.
 
اولین کار رسمی که داشتید چه بود؟
بحث کار بصورت جدی باز می گردد به دوران دبیرستان. پدرم در اهواز کاسب بودند وقتی از شمال بازگشتیم به اهواز پدر مغازه ساندویچی و بستنی‌فروشی باز کرد و من دستگاه شربت فروشی جلوی مغازه می‌گذاشتم و می فروختم.
 
تاکنون چند شغل را تجربه کردید؟
در ساختار اقتصادی بیش از 200 نوع کسب و کار را مدیریت کردم.
 
شهرام جزایری چطور "شهرام جزایری" شد؟
از روزی که به دنیا آمد. من همیشه گفته‌ام اقتصاد را باید به شکل خرد، کلان و نیمه کلان تقسیم کرد و تقریبا در هر کدام از این بخش ها 5 سال کار کردم اما 22آبان 80 گرفتار و به زندان رفتم و بعد از 13 سال 11 مهر93 آزاد شدم و حالا نزدیک به 8 ماه است که آزادم.
 
در زندان هم فعالیت اقتصادی انجام می‌دادید؟
من به مسائل بحرانی و چگونگی مدیریت و کنترل آن عادت دارم. در زندان من با چند جریان مواجه بودم. جریان اصلی دفاع حقوقی از عملکرد شرکت ها در پرونده‌های مفتوحه بود همزمان کنترل، نگهداری و بحث‌هایی دیگر که تا حدی حاشیه‌ای می‌شد را انجام می دادم، به هر حال شرایط سخت بود اما خدا کمک کرد.
 
در آن شرایط هم باید ترتیبات قانونی زندان و دستگاه قضا را رعایت می کردم و هم باید با چنگ و دندان از اموال و دارایی‌های شرکت‌ها با هدف تصفیه دیونشان دفاع می کردم.
 
چند شرکت تحت مدیریت شما بوده است؟
روزی که دستگیر شدم صورت‌های مالی بیش از 50 شرکت را می‌نوشتم و تمام این شرکت‌ها به طریقی تقریبا فعالیتشان متوقف شد.
 
در حال حاضر با این تورم مدیریت چند شرکت را دارید؟
هم اکنون کار را متوقف کردم و هیچ علاقه‌ای هم ندارم که آن شرکت‌ها و آن نوع فعالیت‌ها را ادامه دهم، دیگر دوران بازنشستگی من است.
 
در دادگاه هر چه عکس از شما هست لبخند بر لبتان وجود دارد و عکاسان می‌گفتند که لبخند آقای جزایری گاهی اوقات لج‌درآر است؛ نظرتان چیست؟
دلم می خواهد به مردم بخندم!
 
این لبخند سر چه بود؟ چرا لبخند بر لبانتان بود؟
کاراکتر شخصیتی من اینگونه است، من فردی پرانرژی و همیشه خندان هستم حتی در شرایط سخت هم می خندم، اعتقاد دارم که عالم هستی محل ترنم و رقص است. اما متاسفانه گاهی اوقات این شائبه به وجود می‌آید که قصد و غرض سویی دارم در حالی که هرگز چنین نبوده و نیست.
 
چند تا قاضی پرونده شما را بررسی کرده اند؟
بیش از 50 قاضی پرونده‌ام را مورد بررسی قرار داده‌اند. هر چند که علاقه‌ای ندارم در این خصوص صحبت کنم که مبادا خدایی نکرده شائبه‌ای پیش بیاید اما در طی رسیدگی‌های قضایی پرونده دستگاه قضا به طور عام و قضات بطور خاص، واقعا به دلیل حساسیت‌هایی که بر پرونده من حاکم شد همه تلاششان را کردند که محور حق و عدالت رعایت شود.
 
اما به دلیل رسانه‌ای شدن مطلب گاها حدت و شدت‌های آنها متفاوت می‌شد و این موضوع طبیعی بود و هست و من نسبت به این فضا و موضوع‌ها شناخت دارم. به من احترام گذاشتند و اجازه دفاع دادند، هر چند که ممکن است در دفاعیات صحبت‌هایی را داشته باشم اما در نهایت حکم از طریق مراجع قضایی به قطعیت رسید و خدا را شکر دوران محکومیت را تمام و کمال گذراندم و در 8 سال آخر بدون حتی یک روز مرخصی با شدتی که متاثر از جو رسانه ای پرونده‌ام بود سپری کردم و تا ریال آخر رد مال کیفری را به صورت دلار تسویه کردم و در حال حاضر به عنوان شهروند عادی مشمول حمایت‌های جدی قانون هستم.
 
اینکه در زندان مشاوره اقتصادی می‌دادید صحت دارد؟
پیش می آمد فراتر از همبندی‌هایم در زندان، زندن‌بان ها، گاهی کارشناسان پرونده بعد از انجام کارهایشان راجع به مسائل اقتصادی سوالات عمومی از من می پرسیدند و من هم نظرات خود را ارائه می‌کردم.
 
شما در این دوران آشپزی هم یاد گرفتید یا بلد هستید؟
بسیاری از دوستان که به زندان می‌آمدند، می‌گفتند: ما فکر می‌کردیم با یک آدم پولدار، مغرور، قدرتمند و بانفوذی طرف هستیم و نمی توانیم با او زندگی کنیم و باید در مقابل آن گارد بگیریم، اما بعد از یک هفته و 10 روز می‌دیدند که خیلی شخصیت داخلی من متفاوت از شخصیت اجتماعی ام است.
 
من در فضای خصوصی فعالیت‌های اجتماعی و خانوادگی را دوست دارم، به آشپزی و شیرینی پزی علاقه دارم و علاوه بر دوست داشتن بلد هم هستم. در زندان می گفتند شهرام آشپز دارد، یک روز به رفقا گفتم بیایید برایتان سمبوسه درست کنم، پیچیندن سمبوسه‌های مثلثی تخصص می‌خواهد، اما وقتی چشم باز کردم دیدم 100 تا 150 سمبوسه پیچیده ام. با حداقل امکانات سفیده تخم مرغ را می‌زدم و بستنی درست می‌کردم.
 
در زندان امکانات برای شما وی آی پی بود؟
متوجه نمی شوم وی آی پی چیه؟ منصفانه اینکه بندهای عمومی زندان اوین مخصوصا آن جایی که من بودم، صرف نظر از موضوعات اقتصادی- قضایی که برای زندانیان پیش می‌آید، به طور کامل همه امکانات را دارد.
 
می‌گفتند: شهرام تلفن‌ دارد، باید بگویم در همه اتاق ها یک خط تلفن وجود داشت، در اتاق ما هم به علت تعداد زیاد نفرات 3 خط تلفن وجود داشت که همیشه هم یک خط آزاد بود. اما آن امکاناتی که شما در ذهن دارید به هیچ عنوان چنین چیزی نبوده. وکسانی که حرف از وجود اینترنت و موبایل می زنند حتی یک بار هم زندان اوین نرفته‌اند.
 
به طور کلی در زندان امکانات معمولی که برای زندگی فرد کفایت می‌کند مثل تلویزیون، تختخواب، غذا، فروشگاه، رستوران و سالن ورزشی وجود دارد و خدا رو شکر ما از این امکانات راضی بودیم.
 
می گویند جزایری در زندان آواز هم می خوانند، آواز یاد گرفتید؟
بالاخره زندان یک توقفگاه خاصی است و اگر بخواهیم جای بد تعریفش کنیم، شاید بشود کتابهای فصلی برایش نوشت و اگر بخواهیم آن را عبرتگاه تعریف کنیم، همین‌طور است، باید دید ابر بالای سر ما چه تقدیر می‌کند.
 
به نظر من بالای یک سال حبس واقعا خارج از روال متعارف زندگی است، به طور مثال اگر یک زندانی مرتکب جرمی شد که قرار است بیشتر از یک سال زندانی شود، بهتر است مجازات سریع‌تری برای وی در نظر گرفته شود چرا که بیشتر از یک سال تمام کانون و روابط اجتماعی فرد زندانی نابود شده و از سوی دیگر بیشتر از شخص زندانی خانواده وی مجازات می شوند بنابراین حبس بیش از یک سال منصفانه نیست.
 
از این به بعد دوست دارید دیگران شما را با چه برندی بشناسند؟
شهرام جزایری
 
یه جاهایی گفته بودید که ای کاش پشیمان می‌شدید؟
من خیلی اشتباه کردم چرا که در بیش از 99 درصد تلاش‌هایم شکست خورده و فقط در یک درصد از آنها موفق بودم. و هم اکنون که در دوران بازنشستگی هستم‌ به اینکه چقدر اشتباه کردم فکر می کنم.
 
"منصفانه این است که بگویم چه اشتباه کاری هستم." این جمله تاریخی آقای سوییجی هوندا در روز بازنشستگی‌اش است. کسی که اقتصاد آمریکا را در صنعت خودرو در هم نوردید و منشا انقلاب بزرگی شد. وقتی آقای هوندا در دوره بازنشستگی‌اش اقرار و اعتراف به شکست‌ها و اشتباهات بزرگی کرد و من از این موضوع مطلع شدم، متوجه ناپختگی و خامی خود در بسیاری موارد بزرگ شدم، اما خدا رو شکر اشتباهاتم تکرار نداشت.
 
شما محکومیت خودتان را قبول دارید یا بعدا خواهید داشت؟
فرد محکومی که دارای شخصیت اجتماعی مشخصی است با یک بزهکار متعارف جامعه که عالمانه مبادرت به جرم می کند یکسان نیست.
 
هیچ وقت داشتن سوء نیت مجرمانه مبنی بر وقوع جرم را اقرار نکردم و نخواهم کرد اما بالاخره به دلیل جوانی و خامی، خطاهایی کردم که شائبه آن پرونده بزرگ قضایی را ایجاد کرد، به هر حال هر چه بود تمام شد و مهم این است که از سوی دو شعبه دیوان عالی کشور احکام بسیار متقن، مستدل و مستحکم در مورد عملکرد قضایی پرونده من داد که در صورت تمایل می‌توانید دادنامه‌هایم را استخراج و مورد تحقیق و بررسی قرار دهید.

شما آبی هستید یا قرمز؟
پرسپولیسی نیستم من خود پرسپولیس هستم.
 
در خصوص واگذاری پرسپولیس به بخش خصوصی ورود نمی‌کنید؟
بحث واگذاری در بخش خصوصی مطرح شد، وزارت ورزش و کسانی که در عرصه رقابت برای خرید آن حضور پیدا کردند خیلی زحمت کشیدند، همچنین کار کارشناسی خوبی از سوی سازمان خصوصی‌سازی، دستگاه‌های نظارتی و مجلس صورت گرفت و به نظر می‌رسد با این اقدامات مقدمه خیلی بزرگی برای واگذاری پرسپولیس و استقلال فراهم شده باشد اما اینکه من شخصا به این موضوع ورود کنم، باید بگویم حکم را رد کردم چرا که نه از نظر مالی امکاناتش را دارا هستم و نه حوصله ورود به این گونه موضوعات را دارم.
 
اما 2، 3 گروهی که به صورت جدی در رقابت‌ شرکت کردند از من مشورت خواستند و من کمک ‌های فکری به آنها دادم و ایده‌های اقتصادی را مطرح کردم که مورد استقبال آنان قرار گرفت و به طور کلی آنان موافق بودند که اگر مالک پرسپولیس یا استقلال شوند از این افکار و ایده‌ها استفاده کنند و بعدها در رسانه‌ها شائبه‌ای پیش آمد که هر کسی پرسپولیس و استقلال را خریداری کند افکار شهرام جزایری پیاده‌سازی خواهد شد و برای خود جمع‌بندی کردند که شهرام جزایری در صف خرید پرسپولیس است که من شدیدا تکذیب کردم.
 
پرسپولیس جایگاه خوبی ندارد، به نظر شما امسال چندم می شود؟
اجازه بدید در مورد پرسپولیس صاحب‌نظران پرسپولیس از نظر ورزشی اظهار نظر کنند اما از نظر یک هوادار من در تمام بازیهای پرسپولیس، سلول سلول بدنم می لرزد تا پرسپولیس ببرد. بی‌منطق، بی‌قاعده و کاملا متعصبانه، دوست دارم پرسپولیس ببرد.
 
مدل ماشین شما چیست؟ 
 
بنز 250E مشکی صفر 

 
علاقه خاصی به رنگ مشکی دارید؟
این ماشین را به دلایل زیادی انتخاب کردم. خیلی از دوستان شائبه‌ این را دارند که شهرام به رغم اینکه پولدار است و وضع خوبی دارد، این موضوع را پنهان می‌کند. درحالی که من پول ندارم بلکه ثروت دارم و ثروتم، اعتبار و حیثیت تجاریم است. و این ثروت به اندازه‌ایست که در این شرایط خودرویی داشته باشم که 500 میلیون تومان قیمت داشته باشد که کافی است. همین یک ماشین را دارم که هم شیک است و هم پاسخ خیلی از موضوعات را می‌دهد.
 
در حال حاضر موقعیت مالی شما در چه حدی است؟
خدارو شکر خیلی خوب است. به اندازه‌ای که دستم را جلو دیگران دراز نکنم و هزینه زندگی‌ام را داشته باشم.
 
می‌گویند آقای جزایری پاساژ و مغازه زیاد دارد؟
بعضی اوقات به رفقایی که پروژه‌های بزرگ را ساختند کمک کردم و شائبه شده که من تملکی دارم اما این موضوع واقعیت ندارد. فعلا یک زندگی عادی و از نظر مالی هم کافی دارم.
 
مردترین فرد زندگی شما چه کسی بوده است، و به تبع آن نامردترین فرد؟
اجازه دهید سکوت کنم. قطعا مجبورم رفقای سیاسی را ذکر کنم و آن وقت ممکن است آسیبی متوجه کسی شود پس اجازه دهید در این باره سکوت کنم.
 
اسم شما باعث شد در انتخابات به کسی ضربه بخورد و مشکلی برایش به وجود بیاید و یا حتی بتواند استفاده کند؟
ای کاش رئیس جمهور محترم وقت، برای جمع کردن رای از طرح‌ها و برنامه‌های بزرگ خودش استفاده می کرد.
 
و آن موضوع 300 میلیون تومان شهرام جزایری را مطرح نمی‌کرد و از این حیث هم از آن برادر محترم گله داشتم و گله‌ام را به رسانه‌ها عرض کردم. اما به هر حال باید به نظر وی نیز احترام گذاشت و او در آن مقطع تشخیص داد که در مقام دفاع از عملکرد خود، از این موضوع استفاده کند.
 
آقای جزایری کجای کار شما لنگ زد که محکوم به 13 سال زندان شدید؟
طبیعی است، موضوعات بزرگ مشکلات بزرگ را هم دارد. اینکه کجایش دقیقا لنگ می‌زد، شاید یک کتاب شود چرا که به طور مشخص نمی‌شود گفت کجای کار بوده اما حساسیت‌ها ایجاد شد و به رغم اینکه هزینه‌های معنوی و مالی سنگینی را پرداختم و برطرف شد. با این حال شاید نشود جزئیات را ذکر کرد ولی می شود گفت: جوانی، خامی و کم تجربگی محور اصلیش بود.
 
دوست داشتید الان جای من چه کسی روبروی شما نشسته بود و چه می‌گفتید؟
در این لحظه عاشقانه و عارفانه دست مبارک شما را می‌بوسم و برای من شخصیت جنابعالی به عنوان ممتازترین و برجسته‌ترین فرد فرهیخته آخر غایت و آرزو برای مصاحبه است.
 
این 13 سال به شما خوش گذشت؟ چطور گذشت؟(سری تکان می دهد و لبخند می زند)
بالاخره دیگران می‌گویند شهرام 13 سال سختی را با کمترین آسیب فردی سپری کرد. خیلی از رفقای ما در زندان اسیر اعتیاد، دارو، سیگار می‌شوند و خدا روشکر از این حیث ما سالم رفتیم و سالم آمدیم و از نظر جسمانی هم در سلامت کامل به سر می‌برم و از نظر روحی آسیب‌هایی را دیدم اما خدا کمک کرده و در حال کنترل هستم.
 
تهران چقدر تغییر کرده است؟
خیلی، خصوصا آدم‌ها، آدم‌ها خیلی ‌متفاوت شده‌اند. ارزش‌ها و معیارهای اخلاقی خیلی تغییر کرده است.
 
نظر خود را درباره تک جمله‌ای زیر بگویید؟
تحریم: فرصت اما سخت
 
اوین: سری تکان می دهد و سکوت می کند
 
مهدی هاشمی: قبل از این اتفاقات و بیشتر از اینکه در رسانه‌ها شنیده باشم، وی را نمی شناختم.
 
بستنی‌فروشی: دوست دارم، هر بار به بستنی‌ فروشی می‌روم سعی می کنم خودم دخل و تصرفی در آن داشته باشم. ولی اینکه بستنی فروشی داشته باشم شاید غریب باشد.
 
محسنی اژه‌ای: قبلا هم گفتم؛ محکم، قاطع و در مورد پرونده من عادل بود.
 
کروبی: با کمی تعلل سکوت می کند
 
عمان: (با خنده می‌گوید‌) یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس
 
اصولگرا یا اصلاح‌طلب: عقلای هر دو برای کشور مفید و موثرند.
 
اقتصاد ایران: اقتصاد سیاسی
 
شما خوش‌حسابی گرفتید. به نظرم این موضوع مغایر با محکومیت شما نبود؟
نه دیگه منطبق بود. اگر آن حکم نبود ممکن بود من حالا جلوی شما ننشسته بودم. از نظر عملکرد اعتباری شرکت‌های ما از بالاترین مرجع قضایی کشور، از دو شعبه دیوان عالی کشور، یک حکم خوش‌حسابی صادر کردند اما محکومیت‌ها بعضا ساده، کیفری و غیر اقتصادی بود. می‌توانید خود به پرونده مراجعه کنید.
 
در حال حاضر با 100 میلیون پول چه کاری می‌شود انجام داد؟
به رفقایی که از من سوال می‌کنند با 100 و یا 10 میلیون چه فعالیتی می شود انجام داد، گفته ام؛ بستگی دارد که فرد به چه شغلی مشغول است. اگر وی شغل اقتصادی دارد می‌تواند در شغل خود به کار ببرد. انشاالله بازار سهام و سرمایه رونق بیشتری پیدا خواهد کرد می‌توانند وارد بازار سرمایه شوند چرا که امروز با 100 میلیون تا کرج هم نمی‌شود رفت.
 
برای رکود بازار چشم‌اندازی دارید که، کی تمام می شود؟
ما از دولت مردان گلایه داریم. بعضی از رفقای ما هم در این موضوع دخیل هستند. اتفاق بزرگی در مورد تحریم رخ داد. توافق دست آورد بزرگ انقلاب بود. ای کاش پی تحریم را پیش بینی می‌کردند و طعم شیرینی رفع تحریم‌ و توافق در بازار سرمایه به سهامداران و عامه مردم می چشاندند. این فرصت از دست رفت اما امکان جبرانش هست لذا به نظر من به زودی کمتر از 6 ماه طعم شیرینی نجات کشور از توقف در سفره مردم خواهد آمد.
 
تعریف شما از شهرام جزایری عرب 12 سال پیش چه بود و الان چیه؟
بالاخره در آن زمان جوانی بودم که در خیلی از مسائل، پخته و جدی عمل کردم و در بعضی از مسائل هم کم تجربه بودم. تفاوت‌ مهم شهرام جزایری حالا و 13 سال پیش در شجاعت و جسارتش است. احتیاط و سختی ها مرا تا حد زیادی کند و آهسته کرده است. گاهی اوقات به آن شهرام جزایری افتخار می‌کنم. شجاعت خیلی خوبی داشت ولی هیچ وقت از چراغ قرمز، عبور نکرد.
 
چه درسی از زندان گرفتید؟
صبر و عقل
 
آن موقع می‌گفتند آقای جزایری چند تا از مسئولان رو خریده. آن زمانی که شما سکوت می‌کردید چه چیزی از ذهن شما می‌گذشت؟
باید به نظرات مخالف و نظراتی که گاها آدم‌ را آزرده می کند احترام گذاشت و صبوری کرد. من هم اینها را تحمل کردم و صبر می‌کنم.
 
یادتان هست سال 88 اسمتان در مناظره‌ها آمد؟
شاهد آن مناظره بودم.
 
مسیر تجاری شما الان به چه سمتی است؟
الان توقع مردم از من در مسائل اقتصادی خیلی زیاد است و در حال مطالعه و بررسی کارشناسانه هستم به نظر می‌رسد تا سال 96 هم این کار طول بکشد تا خودم را پیدا کنم و بتوانم یک مسیر درست و مشخصی را ترسیم کنم اما تا آن موقع مشورت‌های اقتصادی را از هیچ کس دریغ نکردم و هر عزیزی احساس کند من می‌تونم به کمک کنم بی‌مزد و مفت این کارو برایش انجام می‌دهم.
 
سالها قبل سعید مرتضوی از شما تجلیل کرده بود؟
آقای سعید مرتضوی در سال 88 جلوی مرخصی مرا محکم گرفت. خیلی ها از قضات پرونده من در محافل غیر رسمی لطف داشتند و با ذکر کلمه نابغه اقتصادی مرا تایید می‌کردند. شاید آقای مرتضوی هم در غیاب این کار را کرده باشد و من اطلاعی ندارم.
 
از اینکه حکم اعدام برایتان صادر شود، نمی‌ترسیدید؟
من از اعمال خودم مطلع بودم اثرات و ترتیبات پرونده قضایی من مشخص بود. به نظر نمی‌رسد چنین حکمی برای من صادر شود. حتی حکم حبس هم برای پرونده من بسیار زیاد بود.
 
از نظر شما باگ‌های اقتصادی کشور برای سوء استفاده‌های مالی کدامند؟
بلد نیستم.



منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار