کد خبر: ۷۱۵۹۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵ 17 February 2019

 

رسیدگی به پالرمو ادامه خواهد داشت

امروز صبح، جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای ادامه بررسی لایحه پالرمو برگزار شد. اولین نکته‌ای که در این جلسه قابل توجه بود غیبت روحانی، علی لاریجانی، ناطق نوری و احمدی‌نژاد بود. البته لاریجانی به‌دلیل همزمانی این جلسه با جلسه غیرعلنی مجلس درباره بودجه غایب بود اما برای غیبت بقیه دلیلی در رسانه‌ها ذکر نشده است.

آنچه از همه عجیب‌تر است غیبت روحانی در این جلسات است. روحانی از ابتدای تشکیل دور جدید مجمع تشخیص در جلسات این مجمع غایب بوده است و ظاهرا این لوایحی که از نظر دولت حیاتی است هم باعث نشده در جلسات مجمع شرکت کند.

اما درباره نتیجه این جلسه ظاهرا بیشتر اعضای مجمع تشخیص می‌خواهند نظراتشان را درباره این لایحه در مجمع بیان کنند و به‌همین جهت رسیدگی به این لایحه در جلسه بعدی مجمع که دوهفته بعد تشکیل می‌شود ادامه خواهد داشت.

حجت‌الاسلام مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به فارس گفت: «مباحث بین موافقان و مخالفان جدی و قوی است، از‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این رو اعضای مجمع امروز نیز به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نتیجه نرسیدند و از‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ میان ثبت‌نام‌کنندگان جهت ایراد نطق موافق و مخالف درباره لایحه الحاق به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پالرمو ۹ نفر دیگر باقی مانده‌اند. امروز تعداد حاضران با وجود غیبت برخی اعضا در حد نصاب بود و مجمع قانوناً می‌توانست تصمیم نهایی را درباره پالرمو بگیرد، اما به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علت به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ درازا کشیدن سخنان موافقان و مخالفان فرصت به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رای‌گیری نرسید.»

گزارش تصویری جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام

احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به مهر گفت: «جلسه امروز هیچ مصوبه‌ای نداشت و از آنجا که فرصت برای اظهار نظر اعضا کافی نبود، بررسی دستور جلسه که پیوستن ایران به کنوانسیون بین المللی پالرمو است به جلسه دیگر موکول شد. تعداد کثیری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام قصد صحبت کردن در رابطه با لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو را داشتند که به همه آنها نوبت صحبت کردن نرسید و از آنجا که موضوع اهمیت دارد، «کفایت مذاکرات» رای نیاورد و مقرر شد جلسه بررسی‌ها تمدید شود.»

آیت‌الله صادق لاریجانی هم در ابتدای این جلسه گفت: «درباره لایحه پالرمو نکته‌ای که وجود دارد این است که ما در عین حال که باید مصالح کشور را رعایت کنیم، به نکاتی که از هر دو طرف مطرح می شود توجه بکنیم. باید به موضوع عزت مردم و عزت کشور هم توجه داشته باشیم.

انسان احساس می کند که اروپایی ها با وجود این تعویق و تعلیقی که در انجام کارهایشان تا الان داشته اند در جریان اینستکس، نشان دادند چیزی که طلب می‌کنند فراتر از این حرف ها است.

آیت‌الله آملی لاریجانی: در بحث لایحه پالرمو باید به موضوع عزت کشور و ارزش‌های انقلاب توجه کنیم

ما باید به این مطلب توجه داشته باشیم که در تایید و تصویب پالرمو اگر نظری بدهیم آیا واقعا آن چیزی است که اروپایی ها از ما خواسته اند یا امر فراتری همچون FATF را از ما توقع دارند؟ و جمهوری اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت، مجلس و نهادهای دیگر آیا واقعا مصلحت است که با این طلب های قلدرمابانه کشورهای غربی همراهی کنند؟ راهپیمایی عظیم مردم نشان داد که مردم برای عزت خودشان بسیار ارزش قائل هستند. ما نباید ارزش های انقلاب را فراموش کنیم.»

***

شک و شبهه درباره مدرک تحصیلی دو وزیر

اخیرا تصویر نامه‌ای در فضای مجازی پخش شده است که شائبه‌هایی درباره مدرک تحصیلی محمد شریعتمداری وزیر کار و رفاه و رضا رحمانی وزیر صنعت و تجارت ایجاد کرده است.

چنانکه می‌بینید این نامه به امضای حسین سیمایی صراف، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم است. مخاطب نامه هم حسین مظفر معاون نظارت مجلس است. اما آنچه از متن نامه برمی‌آید این است که مدرک تحصیلی فرهاد دژپسند و محمد اسلامی مورد تایید وزارت علوم است اما محمد شریعتمداری وزیر کنونی کار و رفاه حتی مدرک لیسانسش را هم ارائه نداده است. همچنین رضا رحمانی هم فقط لیسانس حقوق دارد.

ای کاش افراد پیش از آنکه مسئولیتی را قبول کنند مدرک تحصیلی‌شان را بزرگ‌نمایی نکنند.

***

هرکس مسئولیت قدرت خویش را بپذیرد

عباس عبدی با دفاع از واعظی رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور در روزنامه اعتماد نوشت: در جریان تصویب FATF رییس دفتر آقای روحانی به درستی اشاره کرده است که اگر این لوایح تصویب نشود، مجمع تشخیص مصلحت باید مسوولیت آن را بپذیرد. این حرف کاملا درست است. اگر قرار باشد که آنان مسوولیت نپذیرند، بر چه اساسی حق و اختیار و قدرت رد و تایید متنی را عهده‌دار می‌شوند؟ به نظر می‌رسد که باید گزارش روشنی درباره رد و تصویب لوایح مربوط به FATF تهیه شود. آنچه روشن است، دفاع مجلس و دولت از تصویب این لوایح است، طبعا در برابر این دفاع نیز مسوولیت‌پذیر باید باشند. حالا اگر به هر دلیلی مجمع تشخیص مصلحت صلاح ندانست که این لوایح را تایید کند به ناچار باید مسوولیت تبعات این تصمیم را بپذیرد. چنین نیست که آنان تصمیم رد را بگیرند و دیگرانی که موافق تایید هستند، پاسخگوی نتایج رد آن باشند.»

عبدی درست می‌گوید که هرکس باید در ازای قدرتی که دارد مسئولیت‌پذیر باشد؛ اما سوال این است که آیا دولت در ازای قدرتی که دارد مسئولیت‌پذیر است؟ آیا دولت مسئولیت وضع کنونی آشفته اقتصاد کشور را می‌پذیرد؟

مشکل اینجاست که دولت هیچ مسئولیتی در قبال وضعیت کنونی نمی‌پذیرد و تلاش دارد تقصیر را به گردن نهادهای دیگر بیندازد؛ وگرنه مجمع تشخیص در حیطه قدرتش مسئولیت‌پذیر است.

بیشتر بخوانید:

درباره تهدید مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط محمود واعظی/ وقتی آقای رئیس دفتر فرافکنی می‌کند

جالب است که عبدی در گفت‌وگویی که امروز در روزنامه شرق منتشر شده به همین نکته اشاره کرده است: «روزی که این دولت بر سر کار آمد، به‌هرحال بخشی از این مشکلات را می‌دانستند. مثل ماشین نو است که می‌خریم و گارانتی دارد و قرار است به بهترین وجه کار کند. طبیعی است که اگر از ابتدا خراب باشد یا کار نکند باید مراجعه کنیم و توقع داشته باشیم که کارخانه سازنده آن را تعمیر کند و به ما پس بدهد. در این حالت تقصیری متوجه ما نیست، ولی وقتی شما یک ماشین دست‌چندم را می‌خرید و از ابتدا مشکلاتش معلوم است، در ادامه نمی‌توانید وضعیت ناکارآمد آن را به مشکلات اولیه ربط بدهید و سلب مسئولیت کنید. به‌هرحال باید به این موضوع از ابتدا توجه می‌شد؛ یعنی یا نباید خودروی دست‌چندم می‌خریدید یا باید مسئولیتش را بپذیرید و در جهت بهبود ماشین دست‌چندم قدم بردارید، چون این تعمیرات از وظایف خریدار است. من فکر می‌کنم دولت و مجلس منبعث از کنش اصلاح‌طلبان وضعیتشان این‌طوری است که یک ماشین دست‌چندم خریدند با انواع و اقسام مشکلات. مردم هم همین‌طوری فکر کردند و در همین چارچوب رضایت دادند و به یک ماشین دست‌چندم رای دادند. حالا قرار نیست که دولت و مجلس کارهای شق‌القمر کنند، اما باید در همین حد هم مسئولیت‌پذیری داشته باشند و نمی‌توانند همه‌چیز را تعلیق به ناکارآمدی و مشکلات دیگران کنند.»

***

احمدی‌نژاد مخالف تسخیر سفارت آمریکا بود

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی با روزنامه آرمان مدعی شد از دیوار سفارت بالا نرفته است و احمدی‌نژاد هم مخالف تسخیر سفارت بوده است. بخشی از این گفت‌وگو را می‌خوانیم:

«پس بر خلاف برخی ادعاها از روز اول در تسخیر سفارت آمریکا حضور نداشتید.

من دانشجوی سال دوم مهندسی شیمی دانشگاه پلی تکنیک بودم که در روز سوم با من تماس گرفتند و گفتند «با توجه به تسلط خوبی که بر زبان انگلیسی دارید به ما کمک ‌کنید». من همه آن دانشجویان اعم از آقا ‌و خانم را می‌شناختم و از اعضای انجمن اسلامی بودند.

در خاطر دارید چه فردی با شما تماس گرفت؟

می‌دانم که آقای هاشمی موثر بود.(خنده) ایشان از عوامل موثر در تسخیر بودند.

از میان آن جمع با چه کسانی آشنا بودید؟

دوستان زیادی بودند. هم دانشگاهی‌های خودم از جمله آقایان محسن میردامادی، عباس عبدی و برخی دیگر ازآقایان حضور داشتند.

ظاهرا طیف فکری دانشجویان تسخیرکننده سفارت گسترده بودند مانند سال‌های پیش که در بیان دیدگاه‌های یک حزب از بین‌العباسین نام می‌بردند یعنی از عباس دوزدوزانی تا عباس عبدی!

برخی دانشجویان در همان زمان مخالف بودند. بچه‌های علم و صنعت و دانشسرای معلم مخالفت کردند از جمله آقای احمدی‌نژاد و آقای سیدنژاد. سایر دانشجویان اما تصمیم به تسخیر سفارت آمریکا گرفتند و من هم روز سوم رفتم. وقتی خبر به امام رسید و ایشان فرمودند جای خوبی را گرفتید.»

***

رفتار صمیمانه از این دولت ندیدیم

احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره رفتار دولت روحانی با مردم گفت: «از این دولتی های چهره دوست داشتنی ندیدیم. آقای نوبخت خیلی سخنگوی خوبی است و مودب صحبت می‌کند و یک زمانی همکار مجلسی ایشان بوده‌ام و هیچ وقت ندیدم ایشان نسبت به کسی از نهایت ادب کمتر صحبت کند اما صفا و صمیمت در آقای نوبخت کمتر دیده می‌شود. خیلی رسمی و اتوکشیده است. بقیه دولتی ها نیز اغلب همینگونه هستند. شاید در دولتی ها کسی که کمی ساده و صمیمی‌تر حرف می‌زند آقای زنگنه و تا حدی ظریف باشد. زبان اکثر دولتی‌ها خیلی رسمی است. به عنوان مثال آقای اردکانیان که هم کلاسی من در دانشگاه شریف بودند متخصص درجه یک این صنعت و بی نظیر است اما گفتمان صمیمانه و راحت با مردم را در ایشان نمی‌بینیم. البته این‌ها به این معنی نیست که اصولگرایان خیلی صمیمانه و راحت با مردم صحبت می‌کنند. در برخی از آنها نیز همین خصلت را می‌بنیم. از آن سو آقای احمدی‌نژاد که ما با شدت با همه سیاست‌های وی مخالف بودیم، بسیار صمیمانه صحبت می‌کرد و شاید همین ویژگی هم ضامن برخی از موفقیت‌های ایشان بود. در بین خود اصلاح‌طلبان آقای خاتمی نیز گفتمان دلچسب و صمیمی با مردم داشت و رفتار اعلی‌حضرتی در کلامشان دیده نمی‌شد. بعضی‌ها کمی نوع کلامشان رسمی و خشک است و این دولتی‌های ما در این مقوله مشکل دارند.»

***

سفیر سابق آفریقای جنوبی در ایران دستگیر شد

یورونیوز خبر داد یوسف سالوجی، سفیر پیشین آفریقای جنوبی در ایران روز پنجشنبه به اتهام فساد مالی بازداشت شد.

بنا به اعلام پلیس آفریقای جنوبی اتهام فساد مالی یوسف سالوجی به پرونده مناقصه «ایرانسل» مربوط می شود که شرکت مخابراتی «ام تی ان» در ایران برنده شده بود.

سفیر پیشین آفریقای جنوبی در ایران متهم است که برای لغو یا تسهیل لغو اعلام شرکت مخابراتی «ترک سل» به عنوان برنده مناقصه «ایرانسل» رقمی معادل یکصد هزار دلار رشوه دریافت کرده است.

نخستین بار نیست که افارد و شرکت‌هایی به جرم فساد مالی در کشورمان در دادگاه‌های کشورهای دیگر محکوم می‌شوند. پیش از این استات اویل و توتال هم به اتهام مشابهی در دادگاه‌های آمریکا و نروژ محکوم شده بودند اما متاسفانه ظاهرا دادگاه‌های کشور ماآنچنان به این موارد حساسیتی ندارند.

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
ژن برتر عزیز کجایی دقیقا؟ سفیر آفریقای جنوبی را گرفتن. آفریقای جنوبی سفر نکن که اوضاع روبراه نیس!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
ژن برتر عزیز کجایی دقیقا؟ سفیر آفریقای جنوبی را گرفتن. آفریقای جنوبی سفر نکن که اوضاع روبراه نیس!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
ژن برتر عزیز کجایی دقیقا؟ سفیر آفریقای جنوبی را گرفتن. آفریقای جنوبی سفر نکن که اوضاع روبراه نیس!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۳۰
رضا رحمانی را هنوز کسی نمیشناسد. اگرچه تن دادن به تظرات تهاجمی خودروسازان نشان از بی مایگی اش داشت. آن دوست عزیز و اسپانسر آقای روحانی را اما بعید میدانم که مدرگش قلابی باشد. حداقل در زرنگی و موقعیت شناسی و گربه مرتضی علی بودن مدرکش از فوق دکترا هم بالاتر است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار