کد خبر: ۶۱۵۲۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۲ 03 June 2018

تابناک / اصلاح‌طلبان به جای پاسخگویی به مشکلات فعلی می‌خواهند خودشان را همراه مردم نشان دهند. آنها به دنبال مبرا کردن خودشان از مشکلاتی هستند که در جامعه وجود دارد و به جای حل مشکلات مردم در شرایطی که دولت در اختیارشان است نقش اپوزیسیون دولت و مجلس را به خود می‌گیرند.

به گزارش جهان نيوز، دویست و سیزدهمین جلسه علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ساعت حدود ۹ و ۱۰ دقیقه روز چهارشنبه ۹ خرداد ۹۷ با حضور ۲۰۶ نماینده آغاز شد؛ یعنی با ۸۴ کرسی خالی.

علی لاریجانی - که در طول ۱۰ سال گذشته رئیس بلامنازع مجلس شورای اسلامی است - اداره این جلسه را بر عهده داشت.

اولین دستور کار این جلسه برگزاری انتخابات هیئت رئیسه سال سوم مجلس دهم بود تا از میان ۲۹۰ نماینده مجلس دهم، ۱۲ نماینده (شامل رئیس، دو نائب رئیس، شش دبیر و سه ناظر) به جایگاه هیئت رئیسه برسند جایگاهی که هرچند نماینده‌ای را نماینده‌تر نمی‌کند، اما برای وزن‌کشی سیاسی هم که شده مهم به شمار می‌رود.

در ابتدای جلسه علنی، امیر حسین قاضی‌زاده‌هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس، اسامی کاندیدا‌های ریاست مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:

علی لاریجانی - فراکسیون مستقلین
محمدرضا عارف - فراکسیون امید
حمیدرضا حاجی‌بابایی - فراکسیون نمایندگان ولایی

در مرحله اول انتخابات علی لاریجانی ۱۰۱ رای، محمدرضا عارف ۱۱۴ رای و حمیدرضا حاجی بابایی ۵۴ رای اخذ کردند؛ بنابراین انتخابات به دور دوم کشیده شد. رئیس مجلس پس از اعلام آراء تاکید کرد: با توجه به اینکه هیچ یک از کاندیدا‌ها موفق به اخذ آرا کافی نشدند، رای گیری مجدد انجام می‌شود که این بار رای نسبی مدنظر قرار خواهد گرفت. در ادامه حمید رضا حاجی بابایی اعلام کرد به نفع علی لاریجانی از نامزدی ریاست مجلس کناره گیری می‌کند.

پس از شمارش نتیجه آراء انتخابات مرحله دوم برای انتخاب رئیس مجلس، از مجموع ۲۷۹ رای اخذ شده، علی لاریجانی با ۱۴۷ رای برای سومین سال متوالی رئیس دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شد. محمد رضا عارف نیز توانست ۱۲۳ رای به خود اختصاص دهد و ۹ رای نیز باطله! بود.

محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید پیشتر در انتخابات هیئت رئیسه اولین سال مجلس دهم یعنی خرداد ۹۵ بنای رقابت با علی لاریجانی گذاشت، اما با ۱۰۳ رای از علی لاریجانی(با ۱۷۳) شکست خورد بنابراین ترجیح داد برای دومین سال انتخابات هیئت رئیسه مجلس یعنی خرداد ۹۶ وارد گود رقابت انتخاباتی نشود؛ همانند خرداد ۹۲!

اما چه شد عارف پس از دو سال برای تصدی کرسی ریاست مجلس خیز برداشت؟

داریوش اسماعیلی عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی در این زمینه به میزان گفت: از ابتدای تشکیل مجلس دهم و هنگامی که فراکسیون امید در مجلس ایجاد شد برخی تصور می‌کردند که اصلاح طلبان مجلس را گرفته اند و از این به بعد رئیس مجلس و مجموعه هیئت رئیسه در اختیار فراکسیون امید خواهد بود.

وی افزود: در همان سال اول مجلس دهم این تصور، باطل شد و با اختلاف فاحش و چشم گیری که میان فراکسیون نمایندگان ولایی و فراکسیون امید به وجود آمد آقای لاریجانی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد. در سال دوم مجلس دهم با توجه به اینکه ارزیابی فراکسیون امید این بود که آقای لاریجانی همچنان در صدر خواهد بود کاندیدایی را معرفی نکرد.

اسماعیلی ادامه داد: اعضای فراکسیون امید که اصلاح‌طلبان آن را تشکیل داده‌اند، روز چهارشنبه - ۹ خرداد - در مجلس قصد داشتند بگویند که آن‌ها هم منتقد دولت هستند و هم منتقد مجلس در شرایطی که همه می‌دانند دولت آقای روحانی دولتی متکی بر اصلاح‌طلبان و تا حدوی افراد معتدل است به شکلی که اصولگرایان نه در شکل‌گیری این دولت و نه در اداره جامعه از طریق آن هیچ‌گونه نقشی داشتند.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی ادامه داد: در تمام مجموعه دولت یک چهره اصولگرا را نمی‌توان پیدا کرد که از سوی یک تشکل اصول‌گرا به دولت معرفی شده باشد در حالی که همواره اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها گله گذاری می‌کنند که چرا سهم ما در دولت کم است.

اسماعیلی افزود: از طرف دیگر با توجه به اینکه آقای روحانی دیگر نمی‌تواند کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آینده شود و با وضعیتی که امروز در جامعه وجود دارد و نارضایتی‌هایی که شاهد هستیم، اصلاح‌طلبان کم‌کم می‌خواهند خودشان را از دولت جدا کنند و اینگونه وانمود کنند که ما اصلا با این دولت کاری نداریم.

وی با بیان اینکه اصلاح طلبان به جای پاسخگویی به مشکلات فعلی می‌خواهند خودشان را همراه مردم نشان دهند، گفت: اصلاح‌طلبان امروز به دنبال مبرا کردن خودشان از مشکلاتی هستند که در جامعه وجود دارد و به جای حل مشکلات مردم در شرایطی که دولت در اختیارشان است نقش اپوزیسیون دولت و مجلس را به خود می‌گیرند.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی گفت: علی‌رغم تلاش چندین ماهه فراکسیون امید برای تصدی کرسی ریاست سومین سال مجلس دهم، ولی امروز شاهد بودیم که شکست خوردند و شکست امروز فراکسیون امید پُر واضح بود.

وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس اینگونه هم نیستند که هر روز یک تصمیم بگیرند و از روی احساسات رأی بدهند. همان تعدادی که در روز‌های اول مجلس دهم به آقای عارف رأی داده بودند امروز هم همان‌ها به همراه ۷ - ۸ نفر دیگر مجددا به آقای عارف رأی دادند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: اصلاح‌طلبان مجلس و اعضای فراکسیون امید، خودشان هم می‌دانستند که در انتخابات رئیس و هیئت رئیسه سومین سال مجلس دهم شکست می‌خورند.

همچنین رسول خضری به میزان گفت: نتایج روز چهارشنبه برای کرسی ریاست مجلس نشان از پیروزی اصولگرایان و اصولگرایان معتدل مجلس داشت که منجر به شکست اصلاح‌طلبان شد.

وی افزود: البته وزن فراکسیون امید در مجلس همین بود که امروز نمایان شد؛ که باید گفت: خود اصلاح‌طلبان هم ادعا می‌کردند صد رای خواهند داشت.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخاب لاریجانی برای سومین دوره ریاست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: انتخاب آقای لاریجانی برای ریاست مجلس امری مطلوب بود جرا که وی شخصیت شناخته شده با وزن سیاسی سنگین است.

خضری اظهار داشت: معتقدم حضور آقای لاریجانی در راس مجلس آن هم از منظر دیپلماسی داخلی بسیاری کارساز است.

این نماینده مجلس با اشاره به رای فراکسیون نمایندگان ولایی به علی لاریجانی بیان داشت: درباره رای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس به آقای لاریجانی باید گفت که نامزد فراکسیون نمایندگان ولایی در این رابطه با تصمیم فراکسیونی اعلام آمادگی کرد که قصد دارند به نفع آقای لاریجانی کنار بروند. وگرنه آقای لاریجانی مشغول اداره جلسه بود.

عضو فراکسیون مستقلین بیان داشت: امروز ما شاهد پیروزی فراکسیون نمایندگان ولایی و فراکسیون مستقلین برای کسب کرسی ریاست مجلس بودیم که خروج این مسئله بدون در نظر گرفتن توافقی منجربه پیروزی اقای لاریجانی در انتخابات ریاست مجلس شد.

جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت نیز در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به انتخابات ریاست مجلس و تلاش‌های چند ماهه اصلاح‌طلبان برای کسب این کرسی در مجلس گفت: انتخاب علی لاریجانی برای ریاست مجلس اتفاق خوبی بود.

وی افزود: آقای لاریجانی در این انتخابات رأی اصلی اصول‌گرایان مجلس را کسب کرد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگر آقای حاجی‌بابایی از این انتخابات کناره‌گیری نمی‌کرد در حال حاضر آقای عارف ریاست مجلس را بر عهده داشت که از این مسئله با هوشیاری اصولگرایان جلوگیری شد تا عارف شکست خورده انتخابات باشد.

کوچکی‌نژاد تأکید کرد: اصلاح‌طلبان از چندین ماه پیش برای انتخاب آقای عارف در ریاست مجلس تلاش می‌کردند و درگیر این مسئله بودند، ولی باز هم نتوانستند کرسی ریاست مجلس را از آن خود کنند.

وی تأکید کرد: پیروزی اصول‌گرایان در موضوع انتخابات هیئت رئیسه مجلس پیام‌های مختلفی را در بر داشت.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار