آتش نشانان استان بوشهر می گویند: با توجه به حادثه خیزی و وقوع چندین آتش سوزی دراین استان، وجود تجهیزات مدرن و پیشرفته برای بالا بردن سرعت عمل آتش نشانان و نیروهای امدادی و نجات جان و مال شهروندان امری ضروری است.
کد خبر: ۵۳۶۰۹
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۵ 27 June 2015
تابناک بوشهر: استان بوشهر به دلیل شرایط خاص جغرافیایی، طبیعی، صنعتی، وجود دریا، رودخانه و کانال های آبیاری، کوهستان، صنایع عظیم نفت و گاز، جنگل ها و نخلستانهای پهناور، گرما و بادهای سوزان همواره احتمال وقوع حوادثی چون آتش سوزی، سیل، غرق شدگی، زلزله و حوادث ترافیکی دارد که تجهیز آتش نشانی ها و سازمان های امداد و نجات این استان را ضرورت می بخشد.

مسوول سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری برازجان و بازرس آتش نشانی های استان بوشهر گفت: سازمان های آتش نشانی در دو رده ایمنی، پیشگیری و عملیاتی، اجرایی فعالیت می کنند.

بهروز ابوالفتحی اضافه کرد: شاخه های امداد و نجات آتش نشانی بسیار وسیع است که کمبود امکانات و تجهیزات، آمادگی و آموزش نیروها، توسعه ایستگاه های آتش نشانی درسطح شهرها به لحاظ توسعه شهرنشینی و آپارتمان نشینی و ایجاد برج های چندین طبقه ای که امداد رسانی را با مشکل روبرو می کنند، برای این سازمان مشکل ساز شده است.

ابوالفتحی افزود: عملیات آتش نشانی و امداد چاه، نقاط مرتفع شهری و جاده ای، کوهستان و نقاط صنعتی و کارگاهی نیازمند امکانات لازم است.

مسوول آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری برازجان و بازرس آتش نشانی های استان بوشهر اضافه کرد: امروز بیشتر ساخت وسازها در شهرهای استان بوشهر به صورت عمودی و درارتفاع است و دراستان بوشهر هیچ بالابری وجود ندارد که دراین مواقع به مردم استان بوشهر خدمت رسانی کند.

وی درباره آتش سوزی بیان کرد: برای همه شهرهای استان بوشهر نیاز مبرم به بالابر هیدرولیک است که در مواقع آتش در ارتفاع با خروج سریع آب نسبت به اطفای حریق عمل شود.

ابوالفتحی اظهارکرد: با توجه به شمار زیاد غرق شدگی دراستان بوشهر بویژه رودخانه های دشتستان و حوادث جاده ای نیاز به خودروهای سبک با توانایی سرعت بالا و قابلیت حرکت در دشت ها برای سازمان های امداد نجات ضروری است.

مسئول آتش نشانی شهر کنگان گفت: آتش نشانی این شهر مشکل کمبود نیرو دارد طوری که هر شیفتی تنها دو نفر خدمه و یک راننده در سازمان حضور دارد و در صورت بروز حادثه و اعزام این سه نفر نیروی دیگری آماده باش نداریم.

رمضان حیدری افزود: موارد اتفاقات این شهر شامل آتش سوزی های خانگی و لنج، غرق شدگی و حوادث جاده ای است که در برخی موارد کمبود امکانات مانع امدادرسانی سریع نیروها می شود.

رییس آتش نشانی بندر دیر گفت: دیر به عنوان بزرگترین بندر صیادی کشور باید بیش از این به آن توجه شود و در زمینه امکانات مقابله با بحران نباید مشکلی داشته باشد.

یوسف رنجبر با اشاره به حادثه آتش سوزی روز گذشته دراسلکه این بندر بیان کرد: اتفاقات این چنینی هر چند سالی رخ می دهد که خسارات زیادی به مردم منطقه وارد می کند دریکی از این موارد چند سال پیش یکی از نیروهای امدادی ما جان خود را از دست داد.

وی اضافه کرد: درحادثه روز گذشته 17 فروند لنج با خسارت میلیاردی در آتش سوخت که گرمای هوا و وزش باد شدید در کنار کمبود امکانات در شدت آتش سوزی موثر شد.

رنجبر گفت: این بندر بزرگ صیادی بیشترین مشکل آن در حوزه دریا، اسلکه و شیلات است که باید در حوزه امکانات خودرویی، راننده و نیروی امدادی تجهیز شود.

وی ضمن تشکر از فرماندار دیر و آتش نشانی های شهرهای مجاور در اطفای حریق، امداد و آتش نشانی هوایی را نیاز ضروری استان بوشهر بویژه برای حوادث بندری و اسکله ای برشمرد.

علی کشتکار یکی از آتش نشانان شهر بوشهر گفت: تجهیزات فردی بویژه اکسیژن و تکمیل کادر آتش نشانی از نیازهای فوری آتش نشانی بوشهر است.

رییس آتش نشانی شهر آبپخش دشتستان گفت: آبپخش به دلیل وجود تخلستان های گسترده بدون راه دسترسی در برخی مواقع بویژه با آغاز فصل گرما دچار آتش سوزی شده که آتش با سرعت بالا به دیگر نقاط سرایت می کند و برای اطفای سریع و بموقع آتش سوزی در این منطقه آتش نشانی این منطقه نیازمند امکانات ویژه است.

رضا رودحله افزود آتش نشانی آبپخش علاوه بر مشکل تجهیزات بزرگ، از امکاناتی چون فوم و کف برای اطفای حریق و حتی یک طناب برای امداد در چاه با مشکل روبرو است.

معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: استان بوشهر با موقعیت ویژه صنعتی، اقتصادی و تجاری بندری با 937 کیلومتر مرز دریایی و 11بندر پایتخت انرژی کشور محسوب می شود.

محمد ندومی همه این ظرفیت ها را علاوه بر جنبه مثبت آن تهدیداتی بالقوه برای این استان بر شمرد که می تواند خطرات جدی داشته باشد.

وی یادآور شد: هم اکنون تدوین طرح جامع خطرپذیری استان بوشهر با اولویت زلزله، سیل و خشکسالی توسط پژوهشکده سوانح کشور در دستور کار است.

ندومی بیان کرد: آتش سوزی، توفان، حوادث دریایی، جاده ای، ریزگردها از جمله دیگر حوادثی است که سالانه شاهد آن هستیم.

وی ادامه داد: صنایع مختلفی درسراسر استان بوشهر از جمله عسلویه، کنگان، جم، دیلم و جزیره خارگ فعال هستند که احتمال بروز حوادث در هر یک از این مراکز وجود دارد.

وی گفت: عوامل حادثه خیز که تهدید کننده جامعه بشری هستند یا طبیعی است و یا قهری که انسان در آن دخیل است و استان بوشهر در هر دو مورد مستعد این گونه حوادث است و گرما و افزایش دما نیز در برخی از حوادث تشدید کننده است.

معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری بوشهر اضافه کرد: حادثه آتش سوزی های چند وقت اخیر از جمله، ساختمان شهید تندگویان منطقه ویژه پارس، فاز 19 پارس جنوبی، باغ های انارستان، منازل مسکن مهر بوشهر، جنگل های کره بند و بندر عامری دیلم، نخیلات آبپخش و لنج و شناورهای شهرهای بندری نمایان کننده ضرورت تقویت زیرساخت های لازم اطفای حریق در استان بوشهر است.

ندومی با اشاره به پیگیری های استاندار بوشهر دراین ارتباط افزود: از آنجایی که حفظ منابع و سرمایه ها رویکرد مدیریت بحران است تکمیل امکانات و تجهیز آتش نشانی های استان در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: مدیریت بحران چند سال است که درخواست بالگرد آتش نشان، شب پر، ماشین آلات سنگین، بالابر هیدرولیکی 48 تا 70متری، سرسره های بادی، ماشین های خاص آتش بر و اطفای حریق جنگل کرده که همه نیازمند تامین اعتبار است.

ندومی اضافه کرد: همچنین مدیرت بحران در چند سال اخیر با احداث و تجهیز سه سالن چند منظوره در شهرستان های بوشهر، گناوه و دشتستان و سالن در دست تجهیز کنگان، بیمارستان صحرایی 50 تختخوابی، برگزاری آموزش های تخصصی 11گانه مدیریت بحران برای نیروها، هبالگرد و اورژانس هوایی هلال احمر و طرح هوشمندسازی جاده های استان اقدامات خوبی انجام داده است.

مدیرکل امور شهری و روستایی استانداری بوشهر پیشتر گفته بود: با توجه به اهمیت موضوع آنش نشانی در سطح استان بوشهر و برای افزایش ظرفیت آتش نشانان متخصص و ماهرو کاردان آزمون استخدامی آتش نشانی در شهرهای بوشهر، برازجان، دیر، سیراف و شنبه در مجموع به ظرفیت 80 نفر برگزار شد.

راستی بیان کرد: براساس برنامه ریزی همه شهرداری های استان در حوزه آتش نشانی بازرسی و کمبودهها مشکلات مربوط به اطفای حریق در بخش آتش نشانی و آسیب شناسی و آموزش به روز خواهد شد.

وی افزود: امیدواریم بتوانیم سازمان و واحدهای آتش نشانی در استان بوشهر را با امکانات خوب توسعه دهیم.

راستی اضافه کرد: اعتبارات آتش نشانی به صورت موردی از سوی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اعلام می شود و بر اساس برنامه ریزی های از پیش اعلام شده برای برخی از شهرها که فاقد ساختمان و ایستگاه های آتش نشانی و برخی امکانات از جمله ست های آتش نشانی است، درنظر بگیریم.

وی گفت: همچنین تعدادی ست های مربوط به امداد و نجات و اطفای حریق به برخی از آتش نشانی های استان بوشهر تحویل شده است.

مدیرکل امور شهری و روستایی استانداری بوشهر افزود: از 37 شهرداری این استان 20 شهرداری مشکل خودروی آتش نشانی دارند که با اولویت بندی در حال تحویل ماشین آتش نشانی به شهرداری ها هستیم.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار