اصولگرایان به دنبال «مقبولیت اجتماعی»، اصلاح‌طلبان در جستجوی «آلترناتیو روحانی»؛
اکنون اصولگرایان و اصلاح طلبان هر یک در طیف خود با سه کاندیدای سرشناس، آماده حضور در انتخابات ریاست جمهوری آتی می شوند؛ کاندیداهایی که البته بر سر هر یک از آنان بحث ها و رایزنی هایی شکل خواهد گرفت تا در نهایت به معرفی یک نامزد واحد بینجامد که البته این مسأله شاید کار را مقداری برای اعضای این دو جریان سیاسی سخت کند.
کد خبر: ۳۴۳۱۱۳
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۳ 13 December 2016
در زمان باقیمانده تا انتخابات سال 96، هرچند هنوز خبری رسمی از گزینه های احزاب و گروه های سیاسی بخصوص جریان اصولگرا در دست نیست و تحرکات این جریانات سیاسی و جلسات و نشست های مختلف آنها در سکوت محض در حال انجام است، گویا به اتفاق نظر در خصوص کاندیداهای مورد نظر این جناح ها منجر شده است.

به گزارش «تابناک»، اصولگرایان و اصلاح طلبان هرکدام اکنون در طیف خود با سه کاندیدای سرشناس، آماده حضور در انتخابات ریاست جمهوری آتی می شوند. کاندیداهایی که البته بر سر هر یک از آنان بحث ها و رایزنی های مختلف شکل خواهد گرفت تا در نهایت به معرفی یک نامزد واحد بینجامد که البته این مسأله شاید کار را مقداری برای اعضای این دو جریان سیاسی سخت کند. برای یافتن معیارهای کاندیدای اصلح از میان چهره های مطرح اصولگرا، سراغ یکی از فعالان این جریان رفتیم.

«ناصر ایمانی» فعال سیاسی اصولگرا در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» عمده ملاک های این جریان برای گزینه های انتخاباتی را «مقبولیت اجتماعی» می داند. او با اینکه «صلاحیت فردی» برای پذیرش این مسئولیت را هم یکی دیگر از معیارهای مهم تعیین نامزد نهایی می داند، برای مقبولیت اجتماعی ارزش بیشتری قائل بوده و آن را اولویت اصلی و مهم ائتلاف اصولگرایان ذکر می کند.

مقبول اجتماعی حتی اگر از اصولگرایان نباشد، هم مورد نظر است

وی با تأکید بر توجه ویژه اصولگرایان به موضوع «مقبولیت اجتماعی»، اظهار کرد: «حتی اگر گزینه ای دارای فعالیت آنچنانی در اردوگاه اصولگرایان نباشد، اما از مقبولیت اجتماعی برخوردار باشد، مورد نظر ما خواهد بود».

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه هنوز اسامی کاندیداهای این جریان مطرح نشده، عنوان کرد: «هرکدام از احزاب اصولگرا با در نظر داشتن این معیارها و ملاک ها، یک یا چند نفر را برای ورود به رقابت های انتخابات سال آینده معرفی خواهند کرد. کما اینکه تاکنون حزب مؤتلفه و جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به برخی گزینه ها رسیده اند، این مرکزیت اصولگرایان است که هنوز وارد مصادیق نشده است».

سه گزینه اصلی اصولگرایان برای ریاست جمهوری


ایمانی در پاسخ به اینکه از بین گزینه های مطرح اصولگرایان همچون (محمدباقر قالیباف، عزت الله ضرغامی و سعید جلیلی) ترجیح را بر انتخاب کدام یک می داند، گفت: «از بین همین سه نفر هر کدام که مقبولیت بیشتری در جامعه داشته باشد، انتخاب خواهند شد؛ اما مسأله مهم در این زمینه سابقه مسئولیت اجرایی این افراد است. مشکلی که «حسن روحانی» با آن روبه رو بوده، همین مورد است. هرچند وی سوابق کار ستادی و حضور در مجلس به عنوان نماینده ملت را داشت، هیچ گاه در مسئولیت اجرایی حضور نداشت».

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه تأکید کرد: «برای پست ریاست جمهوری چه این گزینه از بین اصولگرایان باشد و چه از میان اصلاح طلبان، نیازمند فردی هستیم که حداقل در یک حوزه کار اجرایی کرده باشد. حال که مثال روحانی را مطرح کرده ام، از «سعید جلیلی» هم بگویم. او که اکنون به عنوان یکی از گزینه های جریان اصولگرا برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری مطرح می شود نیز هیچ گاه بر مسند اجرایی نبوده است».

دنبال گزینه ای که توان اجرایی بالایی داشته باشد، هستیم


وی با بیان اینکه علاوه بر مقبولیت اجتماعی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری باید دارای سوابق درخشان و توان انجام کار اجرایی داشته باشد، تأکید کرد: «این افراد وقتی وارد کار اجرایی شوند، در اداره کشور دچار مشکل خواهند شد. مثل آقای روحانی که با وجود دارا بودن سوابق و مسئولیت های مهم، در حوزه اجرا آزموده نشده بود».

اما در آن سوی میدان، جریان اصلاحات نیز بیکار ننشسته است. کسانی که اگرچه تاکنون «حسن روحانی» را به عنوان گزینه مدنظر خود در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم مطرح کرده اند، اما در برخی محافل خبر از حضور کاندیدای آلترناتیو در کنار رییس جمهوری فعلی را می دهند.

اصلاح طلبان به دنبال آلترناتیو روحانی


«محمدجواد حق شناس» فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» با اینکه خبر تلاش اصلاح طلبان برای حضور کاندیدای آلترناتیو در کنار رئیس جمهوری فعلی را تأیید کرد، آن را تنها برای مواقع خاصی قابل عرضه دانست.

حق شناس در خصوص تصمیماتی که تاکنون در جریان اصلاحات برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آتی گرفته شده است، گفت: «در حال حاضر دو مرجع شاخص در جریان اصلاحات داریم. یکی تحت عنوان شورای هماهنگی اصلاح طلبان و دیگری جبهه اصلاحات، که هیچ یک در این حوزه تصمیمی که نام نامزدهای نهایی انتخابات را علنی کند، نداشته اند. اما طبیعی است که در حال مذاکره و رایزنی باشند».

تصمیم نهایی را برای انتخابات ریاست جمهوری نگرفته ایم


وی با بیان اینکه مرجع دیگری در ارتباط با جریان اصلاح طلبی در خلال انتخابات سال 94 موسوم به شورای سیاست گذاری شکل گرفت که ترکیبی از چهره های حقیقی و حقوقی اصلاح طلبان را در خود جای می دهد، افزود: «در ماه های اخیر جلسات متعددی با ریاست (محمدرضا عارف) در این شورا برگزار شد، اما تاکنون تصمیمی برای تعیین نامزد انتخابات گرفته نشده است».

این فعال سیاسی اصلاح طلب اما این را هم گفت که هنوز مشخص نیست، شخصیت های جریان اصلاحات چه زمانی بخواهند در خصوص گزینه ای غیر از روحانی یا در کنار روحانی به تصمیم برسند.

آماده تغییر در جریان اصلاح طلبی هستیم


وی با تأکید بر اینکه تلاش فعلی این جریان (اصلاح طلبان) حفظ انسجام است، یادآور شد: «اصلاح طلبان در عین اینکه تلاش دارند تا صدای واحدی را به گوش مردم برسانند، سعی دارند تا هشیارانه فضای سیاسی را رصد کرده و به تصمیمی مقتضی دست یابند تا اگر بنا بر هر دلیلی ضرورتی برای تغییر ایجاد شود، آمادگی خود را داشته باشند».

حق شناس بررسی سناریوها و گزینه های انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری را ناشی از ادعاهای شکل گرفته در فضای سیاسی کشور دانست و گفت: «اگر در فضای انتخاباتی سال آینده با وضعیت غیرقابل پیش بینی روبه رو شویم یا اتفاقاتی رخ دهد که ناشی از تصمیم نهاد نظارتی انتخابات باشد، آماده معرفی کاندیدای مورد نظر خود هستیم تا دچار غافلگیری نشویم».

سه گزینه اصلاح طلبان برای جانشینی روحانی


وی از «محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری و محمدرضا عارف» به عنوان گزینه هایی نام برد که اسمشان در نشست های انتخاباتی اصلاح طلبان به عنوان گزینه حضور در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است و البته باز هم تأکید کرد، این افراد برای زمانی هستند که بنا بر هر دلیلی بحث جایگزینی مطرح شود، وگرنه همچنان در جریان اصلاحات شانس اول کاندیداتوری «حسن روحانی» است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار