مدرس نجوم گفت: امسال طول روز در 31 خرداد و یک تیر به یک اندازه است و در تهران طول روز 14 ساعت و 34 دقیقه و 31 ثانیه است و طولانی ترین روزهای رمضان را در نیمکره شمالی سپری می کنیم.
کد خبر: ۲۴۹۲۸۸
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰ 21 June 2016
علی ابراهیمی سراجی  با بیان اینکه انقلاب تابستانی در دو نیمکره زمین با تفاوت هایی اتفاق می افتد،گفت: انقلاب تابستانی در نیمکره شمالی زمانی رخ می دهد که زاویه تابش خورشید بیشترین فاصله را از خط استوا داشته باشد. 
 
عضو تحریریه ماهنامه نجوم با اشاره به اینکه محور حرکت وضعی زمین به دور خودش با محور حرکت انتقالی خورشید 23.5 درجه انحراف دارد گفت: همین اتفاق باعث می شود بعضی مواقع از سال که تقریبا آخر خرداد و اول تیر است بین این دو روز خورشید مستقیما در مدار رأس السرطان بتابد. 
 
ابراهیمی سراجی لحظه انقلاب تابستانی را طی هر سال متفاوت برشمرد و افزود: این اتفاق به این علت که مدار زمین به دور خورشید تحت تأثیر اجرام آسمانی قرار می گیرد دستخوش تغییر است. 
 
مدرس نجوم بیان کرد: طبق محاسباتی که انجام شده است لحظه انقلاب تابستانی در ساعت سه و 4 دقیقه سه شنبه یک تیر 1395 اتفاق می افتد. 
 
عضو تحریریه ماهنامه نجوم با بیان اینکه هر قدر عرض جغرافیایی بیشتر باشد به مدار قطبی شمال نزدیک می شویم و طول روز بیشتر می شود، افزود: این اتفاق تا زمانی رخ می دهد که در مدار قطبی شمال طول روز به 24 ساعت می رسد و دائم خورشید در آسمان مناطق قطبی حضور دارد. 
 
ابراهیمی سراجی با اشاره به اینکه در نیمکره جنوبی حالت عکس نیمکره شمالی رخ می دهد گفت: در نیمکره جنوبی طولانی ترین شب سال است و کوتاهترین روز را سپری می کنند. 
 
مدرس نجوم گفت: طی این ایام از مدار قطب جنوبی به قطب جنوب کاملا شب است و هیچ روزی را تجربه نمی کنند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار