کد خبر: ۲۲۱۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹ 13 April 2015
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز گفت: مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، نیازمند یک عزم ملی است.
مهدی جوهری طی سخنانی اظهار کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی بسیار هوشمندانه بر مبنای تفکیک قوا بنا نهاده شده است و قوه قضاییه در کنار قوه مقننه و قوه مجریه ساختار و ارکان تشکیلاتی نظام مقدس جمهوری اسلامی را تشکیل می‌دهد.
وی افزود: در اصول متعددی از قانون اساسی علاوه بر تنظیم جایگاه قوه قضاییه وظایف و تکالیف این قوه به خوبی بیان و مشخص شده است، قوه قضاییه سازمان‌ها و ادارات مختلفی را در زیر مجموعه خود دارد که شاخص‌ترین وجه سازمانی و اداری قوه قضاییه مراجع قضایی هستند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: آن چه مردم بیشتر با آن در ارتباط بوده و آن را در مقام داوری می‌دانند، مراجع قضایی، شعب دادسراها و دادگاهها هستند که محل مراجعه مستقیم مردم و رسیدگی به دادخواهی و توقعات مردم است.
جوهری با اشاره به اینکه خروجی دستگاه قضایی تصمیماتی است که در شعب دادگستری گرفته می‌شود، گفت: جریان دادرسی باید به حاکم کردن یک نفر و محکوم شدن دیگری خاتمه پیدا کند و تصمیماتی که در شعب دادگستری گرفته می‌شود در قالب قرارها، آرا و احکام بوده که به مراجعه‌کنندگان ابلاغ می‌شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز با بیان اینکه به جز وظایفی همچون دادخواهی‌ها، حل و فصل اختلافات و همچنین به مجازات رساندن متخلفین و متعرضان به اموال عمومی تکلیف دیگری نیز در قانون اساسی بر این نهاد گذاشته شده است، افزود: بحث پیشگیری از وقوع جرم وظیفه مهم دیگر این نهاد است که آن‌چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
وی تاکید کرد: بحث پیشگیری از جرم یک وظیفه عمومی و تکلیف شرعی بوده و اگر در جامعه بیشتر مورد توجه قرار گرفته شود دیگر محاکم و شعب مراجع قضایی با انبوهی از پرونده‌ها مواجه نمی‌شود.
این مقام مسئول عنوان کرد: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که علاوه بر داشتن فرهنگ دینی و اسلامی، فرهنگ غنی ملی دارد و خوشبختانه نظام مقدس جمهوری اسلامی بر مبنای فرهنگ غنی اسلامی و ملی که جهانیان بر آن اذعان دارند، بنا نهاده شده است.
جوهری ادامه داد: متاسفانه با دارا بودن این فرهنگ غنی حجم و آمار پرونده‌های وارده به مراجع قضایی در کشور جمهوری اسلامی زیبنده کشور نبوده و با فرهنگ ملی و مذهبی همخوانی ندارد.
وی در پایان با تاکید بر تذکرات مقام معظم رهبری درباره الگوسازی زندگی ایرانی – اسلامی، اظهار کرد: در زندگی ایرانی و اسلامی عفو و بخشش جایگاه ویژه‌ای دارد و امید می‌رود در سالی که با عنوان دولت و ملت؛ همدلی و هم‌زبانی نامگذاری شده است توجه ویژه‌ای به ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی داشته باشیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار