کد خبر: ۱۶۸۶۵۸
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹ 24 January 2016
تابناک گیلان: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه میوه های مردم بر روی درخت ماند اما فروش مرکبات خارجی در بازار مشهود است ،گفت: انحصار بازرگانی و توزیع نامناسب مرکبات ایرانی بازار فروش داخلی را تضعیف کرد.

انحصار بازرگانی بازار مرکبات خارجی را  داغ کرد/میوه هایی که بر روی درخت می ماند
 ابوذر ندیمی در گفت و گو با  خبرنگار خبرگزاری خانه ملت دربار ه عرضه مرکبات  خارجی در بازار میوه کشور،گفت: منوپول (امتیاز تولید یا عرضۀ کالا،انجام عملیات،یا ارائۀ خدمات خاص که به‌وسیلۀ قانون به شخص یا شرکتی واگذار می‌شود) در خرید و فروش  محصولات کشاورزی درکشور مشاهده می‌شود که تاجر از تبادلات تجاری خرسند اما کشاورز ناراضی است؛زیرا  به نظر می‌رسد فرهنگی در بازار رواج یافته است که  باید تنها محصولات خارجی را خرید و  تولید داخلی  را بدون مشتری باقی گذاشت.

نماینده مردم سیاهکل و لاهیجان درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظام  صادرات  و واردات مدیریت کارآمد ندارد ،تصریح کرد: عرضه و تقاضا درمحصولات کشاورزی باید  برگرفته  از پارامترهای اقتصادی باشد که درگام نخست از تولید داخلی حمایت کند؛نه اینکه  تنها  فروش محصولات خارجی کشاورزی در دستورکار قرار گیرد.

 


 

عدم ماندگاری  محصول در مرکبات خارجی

وی  تصریح کرد:‌ بیش از نیم قرن است در نظام سنتی صنعت کشاورزی قرار داریم؛زیرا کنترل کیفی از مبدا خریدکالا بدون در نظر گرفتن  قوانین نظارتی انجام می‌شود؛بنابراین قیمت گذاری در  واردات بر مبنای سود حداکثری  تبیین می‌شود.

 ندیمی افرود: میوه‌های قاچاق نمی‌توانند صنعت کشاورزی  را توسعه دهند؛اما جای تعجب دارد،چرا  باید به میوه های خارجی اعتماد کنیم که از مبادی قاچاق وارد کشور می‌شوند زیرا  این نوع میوه ها از منظر بهداشتی  نیز مورد تایید نیستند.

 وی ادامه  داد:  صنعت کشاورزی می‌تواند برای تولیدات داخلی ما  ارمغان‌های فراوانی بیاورد،اما  توزیع نامناسب و عدم ترجیح دادن تولیدات داخلی به خارجی سبب شده که شاهد فروش رفتن محصولات خارجی کشاورزی بویژه مرکباتی باشیم که به مراتب کیفیت  پایین تری نسبت به تولید داخلی دارند. 

ندیمی تصریح کرد:کشاورزی که با  زحمات فروان محصولاتی همچون مرکبات  را پرورش می‌دهد،سزاور نیست به دنبال فروش محصولاتش باشد؛اما متاسفانه مشاهده می‌شود که مرکبات خارجی در بازار مشتریان  بالاتری دارند.

 عضو کمیسیون  اقتصادی مجلس با بیان اینکه  میوه های قاچاق  با توجه به اینکه از مبادی غیرقانونی وارد می شوند فاقد غربالگری مناسب هستند،تاکید کرد: پوسیدگی  و عدم ماندگاری  محصول در مرکبات خارجی  مشهود  است.   

به گزارش خبرگزاری خانه  ملت ،رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی از واردات قاچاقی انگور شیلی، کدو حلوایی ترکیه، سیر چینی، پرتقال مصری، شاه‌بلوط و آووکادو از ترکیه خبر داد و گفت: نارنگی‌های قاچاق پاکستانی با حجم بسیار بالا وارد می‌شوند که سه برابر نرخ واقعی نیز به فروش می‌رسند.

نارنگی‌های پاکستانی که به صورت قاچاق وارد می‌شود به قیمت 4500 تومان در هر کیلوگرم به فروش می‌رسد این در حالی است که قیمت واقعی آن ها 1500 تومان است.

اگر قرار است این حجم واردات قاچاق به کشور انجام شود بهتر بود که ممنوعیت ورود آنها برداشته می‌شد تا به صورت آزاد و قانونی وارد کشور شوند چون با این کار با قیمت واقعی عرضه خواهند شد.

و با توجه به ممنوعیت ورود مرکبات به کشور برخی میوه ها از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شوند و به دلیل وجود واسطه‌های زیاد در این زمینه قیمت آن ها افزایش می‌یابد.

 هم اکنون هر کیلوگرم پرتقال جیرفت کوهستان 5000 تا 5500 تومان، پرتقال رسمی 2000 تا 2500 تومان، گریپ فروت قرمز 2000 تا 2500 تومان، گریپ فروت سفید 1200 تا 1500 تومان و موز 2800 تا 3200 تومان در میادین میوه و تره‌بار به فروش می‌رسد.

 و این در حالی است که هر کیلوگرم نارنگی بندرعباس 6000 تا 8000 تومان، پرتقال شمال 1500 تا 2500 تومان، خیار 1500 تا 2500 تومان و گوجه فرنگی 1000تا2000تومان فروخته می‌شود که کاهش چشمگیری داشته است
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار