زردویی یکی از روستاهای بخش باینگان از توابع شهرستان پاوه است که سابقه آن را به دوران رواج دین زرتشتی در ایران نسبت می دهند.
کد خبر: ۱۲۸۵۹۲
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴ 14 November 2015
زردویی یکی از روستاهای بخش باینگان از توابع شهرستان پاوه است که سابقه آن را به دوران رواج دین زرتشتی در ایران نسبت می دهند.

کلمه زردویی به معنی جایگاه زرتشتیان است و به دلیل اینکه پیش از ورود اسلام به ایران اهالی این روستا همگی زرتشتی بوده اند این نام بر آن نهاده شده است.

با ورود اسلام به ایران اهالی این روستا همگی مسلمان می شوند اما کمافی السابق برخی آئین های زرتشتی خود را به جا می آوردند.

جشن های سده و آتش بازی های ایام نوروزی از جمله آئین هایی است که کماکان در این روستای پلکانی اجرا می شود.

وجود برخی از خانه های باستانی در زردویی و زندگی مردم در آن ها از نکات جالب توجه روستاست که نشان از بافت تاریخی آن دارد.

مردم روستای زردویی اغلب باغدار هستند و با ایجاد باغ های پلکانی در دامنه کوه به پرورش انار و انجیر کوهی می پردازند.

قبرستان باستانی در ارتفاعات شمالی روستا قرار دارد که به گفته اهالی روستا اجدادشان در دوران پیش از ورود اسلام به ایران نیز در آنجا دفن شده اند.

وجود گور دخمه های متعلق به قبل از اسلام و مقبره 'آما مِدران' که به روایتی برادر پیر میکائیل و یا یکی از بزرگان دینی آن زمان بوده در روستای زردویی، شاهدی بر قدمت این قبرستان است.

قرآنی دستنویس مشهور به 'قرآن بایِن' در مسجد جامع روستای زردویی وجود دارد که بررسی های به عمل آمده سابقه آن را به دوره تیموریان می رساند اما به دلیل از بین رفتن صفحاتی از آن، نویسنده و تاریخ دقیق نگارش آن معلوم نیست.

** تهدید مهاجرت برای زردویی

روستای زردویی که حدود یک هزار نفر جمعیت دارد همچون دیگر روستاهای کشور با خطر مهاجرت رو به رو است و هر ساله تعدادی از خانواده های آن مهاجرت می کنند.

به گفته اهالی روستا در طول کمتر از یک سال گذشته 90 خانواده زردویی از آنجا مهاجرت کرده و به شهر کرمانشاه آمده اند.

درآمد کم، نبود امکانات درمانی و بهداشتی مناسب و بالا بودن هزینه حمل و نقل از جمله مشکلاتی است که مردم روستا را به مهاجرت سوق داده است.

کارزان عزیزی 24 ساله از اهالی این روستا می گوید که درآمد متوسط مردم روستای زردویی ماهانه 400 تا 500 هزار تومان است اما مخارج زندگی در آن به لحاظ دور بودن از امکانات بسیار بالاست.

حاتم مرادی 69 ساله از دیگر اهالی زردویی می گوید: کسانی که باغدارند در سال حدود هفت تا هشت میلیون تومان انار و انجیر می فروشند اما امثال من که کارگری می کنند به مراتب درآمدشان از این نیز کمتر است.

حاتم چهار پسر دارد که تمامی آنها به شهر کرمانشاه آمده اند و دکه داری می کنند.

**کارآفرینی در زردویی

فریبز عزیزی 27 ساله یکی دیگر از اعضای این روستاست که با تاسیس یک شرکت تولید محصولات محلی و صنایع دستی برای تعدادی از مردم روستا اشتغالزایی کرده است.

وی مدعی است که با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به زودی روستای زردویی به عنوان تنها روستای بدون بیکار کشور مطرح می شود.

عزیزی اضافه کرد: زردویی با توجه به قدمت و زیبایی هایی که دارد یک مقصد گردشگری است از این رو باید از این پتانسیل برای اشتغال زایی و افزایش درآمد مردم استفاده کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تنها راه کمک به روستاهای شهرستان پاوه را توسعه گردشگری می داند.

علی فعله گری می گوید: تنها روستای بدون بیکار کشور با بهره گیری از زمینه های صنایع دستی و گردشگری معضل بیکاری را پشت سر خواهد گذاشت.

فعله گری تنها راه توسعه گردشگری را کمک مردم و مشارکت های دولتی می داند و عنوان می کند: برای نجات منطقه باید آثار تاریخی خود را به جهانیان معرفی کنیم.

روستای زردوئی براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، دارای 285 خانوار با یک هزار و 78 نفر جمعیت است.

سامان رحمتیان خبرنگار مرکز کرمانشاه
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار