به گزارش تابناک ایلام؛ اللهیاری بیان داشت : توسعه سطح زیر کشت محصول سالم، باعث حفاظت از محیط زیست، افزایش کیفیت محصول، تضمین سلامت مصرف کننده، پیشگیری از بیماریهای مرتبط با وجود بقایای سموم شیمیایی در محصولات و تامین امنیت غذایی میشود.
وی افزود : در این مسیر، همکاری و مساعدت نهادهای مختلف بخصوص صدا و سیما (برای ترویج فرهنگ مصرف محصول سالم)، سازمان مدیر یت میادین میوه و تره بار شهرداری (جهت تامین غرفه عرضه)، اداره کل استاندارد (برای صدور گواهی)، سازمان تعزیرات (تعیبن قیمت مناسب) و جامعه کشاورزان (با توسعه مزارع محصول سالم) ضروری است.
اللهیاری ادامه داد : در سال زراعی ۱۴۰۱_ ۱۴۰۲ بیش از ۲۹۰ هکتار از محصولات سبزی و صیفی استان با به کار گیری تجهیزات کنترل غیر شیمیایی (کارتهای رنگی چسبدار جاذب حشرات، تله و فرومون، پروتیین هیدرولیزات، پودر کائولین، عصاره سیر و فلفل و …) و اجرای روشهای بیولوژیک (رهاسازی زنبور پارازیتویید براکون) و نیز انجام روشهای زراعی مکانیکی، تحت پوشش محصول سالم قرار گرفتند.
وی مطرح کرد : همچنین در بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع نخود، بدلیل تشویق نخودکاران برای اجرای کنترل بیولوژیک (رهاسازی زنبور براکون برای کنترل آفت پیله خوار)، و نیز بهره گیری از روش کالتیواسیون (برای کنترل علفهای هرز) از مصرف حداقل ۵ تن سموم شیمیایی جلوگیری بعمل آمد که این امر منجر به تولید محصول سالم و عاری از بقایای سموم شیمایی شده است./ع
بیشتر بخوانید: |
مهر