معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: محصولات گلخانه‌ای در حال حاضر بازار بین‌المللی خوبی دارد و در همین راستا نیاز است تا با توسعه این نوع از کشت در قم،‌ درآمد ارزی استان را افزایش داد.
کد خبر: ۱۰۷۱۶۲۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶ 12 October 2022

به گزارش تابناک قم، محمد علی سلامی بیان داشت: درحال حاضر مشتریان بین‌المللی قابل توجهی وجود دارند که به دلیل هزینه‌ بالای انرژی در کشورشان و مهیا نبودن سایر شرایط برای کشت‌های گلخانه‌ای همچون سرمای بیش از حد هوا، به دنبال واردات این محصولات هستند که همین مساله بهترین امکان را برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و افزایش درآمدهای ارزی استان در بخش کشاورزی، فراهم آورده‌است.

وی افزود: نکته بسیار مهم دراین رابطه، رعایت استانداردهای بین‌المللی تعیین شده برای کشت و پرورش گیاهان در گلخانه‌ها توسط بهره‌برداران است تا در زمان فروش و عرضه این محصولات به بازارهای بین‌المللی مشکلی ایجاد نشود و کشاورزان بتوانند درآمد ارزی بالایی برای خود و استان کسب کنند.

وی ادامه داد: افزایش سطح زیر کشت‌ گلخانه‌ها در قم،‌ هدفی راهبردی است که براساس برنامه‌ تغییر الگوی کشت استان دنبال می‌شود، چرا که ما در این استان هم با مشکل تامین منابع آبی و هم با مساله تنش دمایی مواجه هستیم که این عوامل در کشت‌های گلخانه‌ای قابل مدیریت و کنترل است.

سلامی گفت: همچنین در کشت‌های گلخانه‌ای، میزان تولید محصول نیز بیشتر از شیوه‌های سنتی است و بر اساس این مزایا به دنبال آن هستیم که با همکاری سرمایه‌گذاران و حمایت مسئولان استان،‌ سالانه بیش از ۱۰۰ هکتار گلخانه جدید در قم ایجاد شود.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار