به گزارش تابناک : از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: هرمزگان با تولید سالیانه ۶۲هزارتن گندم حدود یک درصد نیاز کشوری را تامین می کند.
ناصر حیدری پوری افزود: در سال زراعی ۹۶-۹۵ سطح زیرکشت گندم در استان ۱۲هزارو ۶۴۰ هکتار بود که از این سطح ۱۲هزارو۲۸۹ هکتار از چتر حمایتی بیمه ای برخوردار بودند.
وی ادامه داد: در بخش زراعت استان ۳ هزارو ۱۰۰ نفر بطور مستقیم و ۱۵۰۰ نفر بطور غیرمستقیم فعالیت دارند.
این مقام مسئول اظهار کرد: در سال زراعی ۹۶-۹۵ شاهد افزایش خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان به میزان ۵۸هزارو۲۷۷تن بودیم که نسبت به سال قبل ۵ درصد افزایش داشته است.
حیدری پوری اظهار داشت: همچنین ۲ هزارو ۸۳۹ تن گندم بذری ازنوع گواهی شده، مادری و پرورشی از بهره بردارن خریداری شد که تقریبا تمامی نیاز بذری کشاورزان استان در سال زراعی آتی را تامین می کند.
این مقام مسئول اظهار داشت: بهره گیری از شیوه های کشت بر روی نوار تیپ باعث افزایش تولید در محصول گندم شده است.
حیدری پوری خاطرنشان کرد:شهرستان حاجی آباد رتبه اول تولید گندم دراستان را دارد. شهرستان های رودان، میناب، بستک، بندرعباس و پارسیان از دیگر مناطق تولید گندم در استان هستند.
حیدری پوری ادامه داد: خاک ورزی، کشت به موقع، تجهیز مزارع به امکاناتی همچون دستگاه های خطی کار و اجرای طرح هایی همچون کشاورزی حفاظتی، اجرای طرح پهنه بندی، بهره گیری کارشناسان ناظر در قالب کلینیک گیاه پزشکی، مبارزه با آفات از جمله سن و شته و علف های هرز از مهمترین دلایل افزایش عملکرد در تولید گندم بوده است.
وی ضمن تشریح برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور تصریح کرد: افزایش بهره وری در بخش کشاورزی، شناسایی و بهره گیری از ظرفیت های تولید جدید و گسترش صادرات از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۶ است.
وی یاد آور شد: برداشت گندم در هرمزگان از اواسط فروردین ماه شروع وتا اوایل تیر ماه ادامه دارد.
منبع : ایانا