به گزارش خبرنگار تابناک از استان گیلان، هادی حقشناس، عصر امروز در نشست خبری با رسانهها به بررسی مشکلات اقتصادی و مدیریتی استان پرداخت و با اشاره به اینکه " اقتصاد علم مدیریت منابع محدود است "، اظهار داشت: اقتصاد ایران، از جمله استان گیلان، با کمبود منابع مواجه است.
استاندار گیلان به مشکلات موجود در حوزه انرژی، حملونقل و زیرساختهای آموزشی اشاره کرد و افزود: به دلیل رشد مصرف انرژی و ضعف در رشد تولید، نیروگاههای استان با کمبود جدی مواجه هستند و این مسئله نهتنها برای زیرساختهای حساس مثل بیمارستانها چالشبرانگیز است، بلکه روند توسعه استان را نیز کند کرده است.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به محدودیتهای بودجه و انباشت پروژههای نیمهتمام تصریح کرد: امروز با بودجه سالانه کمتر از ۵ هزار میلیارد تومان نمیتوان پروژههای نیمهتمامی را که مجموع هزینههایشان بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است به اتمام رساند.
وی با تاکید بر اینکه ما در کشوری زندگی میکنیم که منابع گاز و نفت رتبه بالایی در جهان دارد، اما به دلیل سوءتدبیر و رشد بیرویه مصرف، امروز در برخی مناطق کشور با کمبود انرژی مواجه هستیم، اظهار کرد: این مشکل، نتیجه تصمیماتی است که در گذشته گرفته نشده یا بهدرستی اجرا نشده است.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با تاکید بر اینکه ساخت راهآهن و زیرساختهایی که توجیح اقتصادی ندارند، تنها یکی از نمونههای عدم برنامهریزی درست در سطح ملی است، خاطر نشان کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار، باید تصمیمات سخت بگیریم، که این تصمیمات نیازمند حمایت رسانهها و مشارکت مردم است.
استاندار گیلان به رشد مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: در حالی که سالانه با ۱۰ درصد رشد مصرف انرژی مواجه هستیم، تولید انرژی رشد متناسبی نداشته است.
حقشناس در مورد مدیریت پسماند و وضعیت محیطزیستی استان، گفت: مسئله زباله و مدیریت آن به یکی از چالشهای اصلی گیلان تبدیل شده است و روزانه هزاران تن زباله تولید میشود که زیرساختهای موجود پاسخگوی این حجم نیست و برای حل این معضل، باید سرمایهگذاریهای بلندمدت و پایدار انجام شود.
حقشناس با بیان اینکه این عدم توازن در بخشهایی همانند نیروگاهها و توزیع برق به وضوح دیده میشود و کمبود منابع گازی نیز موجب اختلال در تولید انرژی شده است، افزود: هر دولتی که آمد، با وجود ادعای توقف پروژههای جدید، همچنان پروژههایی را آغاز کرد که منابع لازم برای آنها وجود نداشت و این امر باعث شد تا بخش عمدهای از بودجه عمرانی کشور صرف پروژههای نیمهتمام شود.
استاندار گیلان، با اشاره بر نقش رسانهها بهعنوان رکن چهارم دموکراسی و درخواست از خبرنگاران که با انعکاس درست مسائل و مطالبات مردمی، مسئولان را در مسیر تصمیمگیریهای سخت و اصلاح روندهای ناکارآمد همراهی کنند، تاکید کرد: حل مشکلات گیلان تنها با همکاری مردم، رسانهها و دستگاههای اجرایی ممکن است و نیازمند تصمیمات سخت و جسورانهای هستیم.
انتهای پیام/ع