اگرچه شیوع ویروس کرونا محدودیت‌هایی در مناطق گردشگری و ساحلی گیلان به وجود آورده اما اجرا و توسعه طرح های سالم سازی دریای خزر در نوار ساحلی شهرستان‌های غرب این استان، نشانه توجه دولتمردان به اقتصاد توریسم و حفاظت اراضی ملی و درآمدزایی برای ساحل‌نشینان این منطقه است.
کد خبر: ۹۰۹۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸ 14 October 2020

دریا و ساحل، همواره تفریحات و ورزش هایی همچون شنا، قایق سواری و بازی های ساحلی را در اذهان تداعی می کند و در این میان شهرستان های تالش و آستارا در غرب گیلان و نوار ساحلی دریای خزر از مناطق گردشگرپذیر این استان محسوب می شوند و مردان دولت تدبیر و امید که از همه فرصت ها و ظرفیت ها برای توسعه و آبادانی استفاده می کنند،  از موهبت دریا و ساحل نیز غافل نبوده اند و در سال های اخیر بر شمار طرح های سالمسازی دریا در حوزه های استحفاظی این شهرستان ها افزوده اند.

نمود این امر را در راه‌اندازی پنج طرح سالم سازی دریای خزر در نوار ساحلی شهرستان‌های غرب استان گیلان می توان دید.

تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری غرب استان گیلان از ۹۳ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر برخوردار است و پیش از شیوع ویروس کرونا جاذبه های گردشگرپذیر آن همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار تالش روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در طول خدمت دولت تدبیر و امید چهار طرح سالمسازی دریا در نوار ساحلی این شهرستان ایجاد شده است و تجهیز و توسعه آنها ادامه دارد.

علی درمانی افزود: طرح های سالمسازی دریا با نام های گیسوم، قروق و چوبر از قبل فعال بودند و طرح های زمرد حویق و تکی تازی از طرح های جدید محسوب می شوند و با حمایت و پشتیبانی دولت و استفاده از توان بخش خصوصی راه اندازی شده اند.
وی ادامه داد: بیش از ۹۳ کیلومتر از ساحل دریای خزر در محدوده شهرستان تالش است و با ایجاد طرح های ساحلی، ساختارهای اقتصادی و عمرانی روستاهای همجوار متحول می شود و می توان از این ظرفیت برای اشتغال زایی و بهبود فضای کسب و کار و ارتقا سطح معیشت خانوارهای روستاهای ساحلی استفاده کرد.

او اظهار کرد: مردم و مسئولان نسبت به تجاوز به حریم دریا و ساحل حساس هستند و راه اندازی طرح های ساحلی و سالمسازی دریا، علاوه بر ایجاد زمینه های تفریح و گردشگری سالم، مانع دست درازی افراد سودجو و نیز ساحل خواری می شود.

یکی از خانواده های ساکن در نزدیکی ساحل گیسوم تالش هم گفت: اگر هوشیاری و جدیت مسئولان دولتی نبود، بسیاری از نواحی ساحلی تصرف می شد اما مقامات محلی اجازه نمی دهند در حریم قانونی ساحل ساخت و ساز شود.

بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان واقع و در ۱۸.۵ کیلومتر نوار ساحلی آن سه طرح سالمسازی دریا ایجاد شده است و این شهرستان در همسایگی جمهوری آذربایجان و استان اردبیل دروازه ورود گردشگران به استان گیلان محسوب می شود و رونق طرح های ساحلی آن بر سایر بخش های اقتصادی اثرگذار است.

معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار آستارا نیز در خصوص توسعه طرح های ساحلی این شهرستان گفت: در این شهرستان سه طرح سالمسازی دریا فعال است و یکی از آنها با نام "سفیر امید" در دوره خدمت دولت تدبیر و امید ایجاد و راه اندازی شده است.

کامبیز لقمانی مقدم افزود: این طرح در جذب گردشگر، معرفی جاذبه ها و تفریحات دریایی، اشتغالزایی و درآمدزایی برای مردم نقش مهمی داشته و با توجه به نزدیکی به بازار ساحلی آستارا بر رونق اقتصاد و تجارت آن نیز افزوده است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه زمان فعالیت طرح های ساحلی مربوط به فصل تابستان است اما همین محدوده زمانی نیز در جذب گردشگر و معرفی جذابیت های توریستی آستارا بسیار موثر بوده و مشاغل جنبی و غیرمستقیم متعددی ایجاد کرده است.

 به گفته جواد معیتی شهردار آستارا، وسعت طرح سالمسازی سفیر امید حدود ۱۳ هکتار است و برای تجهیز و توسعه شناگاه ها و سالن آمفی تئاتر روباز آن حدود ۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

وی افزود: پیش از شیوع کرونا در اغلب فصل ها بخصوص در تابستان خیل عظیم گردشگران داخلی و خارجی را در طرح های ساحلی آستارا شاهد بودیم و در آینده بعد از غلبه بشر بر این ویروس باز هم طرح های ساحلی رونق خواهند گرفت.

شهردار آستارا گفت: پیش از شیوع کرونا در اغلب فصل ها بخصوص در تابستان، خیل عظیم گردشگران داخلی و خارجی را در طرح های ساحلی شاهد بودیم و بعد از غلبه بشر بر این ویروس در آینده، باز هم طرح های ساحلی رونق خواهند گرفت.

با وجود اینکه مدیریت طرح های ساحلی به بخش خصوصی واگذار می شود اما نقش هدایتی و نظارتی دولت در این مناطق بخصوص برای حفاظت جان گردشگران و کاهش غرق شدن افراد، غیرقابل انکار است به طوری که به گفته معاون عمرانی فرماندار آستارا،  نیروهای امدادرسان از از زمان بازگشایی و فعالیت طرح های ساحلی از ساعت هشت صبح تا ۲۰ شب در محدوده طرح ها مستقر می شوند.

لقمانی مقدم افزود: نیروی انتظامی و اعضای کمیته های ۱۹ گانه ستاد ساماندهی سواحل، ۲۴ نقطه خطرآفرین نوار ساحلی را کنترل می کنند و از ورود مسافر به این نقاط برای پیشگیری از غرق شدگی جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: ۳۰ ناجی غریق آموزش دیده،  مجرب و معرفی شده از اداره ورزش و جوانان در نوار ساحلی مستقر می شوند و حقوق آنها با مشارکت شهرداری ها و دهیاری ها پرداخت می شود.

اکنون از یک طرف کرونا در گردشگاه ها کمین کرده و گردشگران و مسافران با توجه به توصیه های مسئولان از سفرهای تفریحی خودداری می کنند و از طرف دیگر سررسیدن فصل سرما، فعالیت اماکن و واحدهای تفریحی در طرح های سالمسازی دریا را محدود کرده و شنا، لذت خود را از دست داده است؛ اما افزایش امکانات این قبیل فضاهای گردشگرپذیر همچنان در دستور کار مسئولان است تا در سال های آینده بار دیگر گلخند مسافران دور و نزدیک در ساحل خزر شکوفا شود و خانواده ها به زمزمه امواج گوش فرا داده و سوار بر قایق ها دل به دریای رویاها بزنند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار