رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه معتقد است، بعد از افزایش قیمت بنزین، بالا رفتن قیمت برخی کالاها و خدمات اجتناب‌ناپذیر است و اینکه بخواهیم جلوی هرگونه افزایش قیمت را بگیریم، منطقی نیست.
کد خبر: ۸۰۰۸۷۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۰ 27 November 2019

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا،کیوان کاشفی  با اشاره به اصلاح قیمت بنزین، گفت: افزایش قیمت بنزین اجتناب‌ناپذیر بود و واقعا با این قیمت و اختلاف حدود شش برابری که با برخی کشورهای همسایه داشتیم، ادامه مسیر ممکن نبود.

وی اظهار کرد: روند قبلی قیمت بنزین هم سرمایه‌های ملی را هدر می‌داد و هم کشور را دچار زیان می‌کرد و به هر حال باید اصلاحی در قیمت بنزین صورت می‌گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه بنزین نسبت به سایر حامل‌های انرژی مانند گازوئیل که مستقیم به حوزه حمل و نقل مرتبط است تاثیر کمتری در افزایش قیمت کالاها دارد، یادآور شد: با این وجود افزایش قیمت بنزین هم تاثیرات خود را در بازار خواهد داشت.

کاشفی عنوان کرد: آنچه که تجربه سال‌های قبل و همچنین تجربه دیگر کشورها در اصلاح قیمت حامل‌های انرژی نشان می‌دهد این است که تاثیر گرانی بنزین در بازار دو نوع خواهد بود، یک نوع تاثیر ناشی از مسائل روانی و نوع دیگر تاثیر واقعی است که بر برخی کالاها و خدمات خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه اکنون این دو تاثیر تا حدودی با هم خلط شده است، افزود: باید این دو بخش را از هم جدا کنیم و تاثیر هر بخش به صورت مجزا مشخص شود.

به گفته عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، با افزایش قیمت بنزین افزایش قیمت در برخی کالاها و خدمات اجتناب‌ناپذیر  است و طبیعتا ناوگان حمل و نقلی که تا دو هفته قبل قیمت دیگری داشت، اکنون نمی‌تواند با افزایش سه برابری قیمت بنزین خدمات خود را با قیمت قبل ارائه دهد.

کاشفی یادآور شد: در این بخش لازم است با انجمن‌ها و تشکل‌هایی که وجود دارد نشست‌هایی به منظور تعیین قیمت منطقی بر اساس کار کارشناسی و آنالیز دقیق، برگزار شود.

وی با بیان اینکه در بخش‌هایی که واقعا متاثر از گرانی بنزین است باید اجازه افزایش قیمت داده شود، تاکید کرد: البته این افزایش باید به میزان منطقی و متناسب با افزایش قیمت بنزین باشد و نظارت‌هایی نیز در کنار آن اعمال شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه معتقد است، در بخش افزایش قیمت‌های ناشی از جو روانی، باید نظارت‌ها تشدید و جلوی تخلفات گرفته شود.

کاشفی با بیان اینکه تفکیک این دو حوزه کار دشواری نیست و می‌توان از ظرفیت تشکل‌ها و انجمن‌هایی که داریم استفاده کرد، افزود: می‌توان در مدت ۱۰ تا ۱۵ روز توافقات را برای افزایش واقع‌بینانه قیمت‌ برخی کالاها و خدمات صورت داد.

کاشفی جلوگیری مطلق از  افزایش قیمت برای همه کالاها و خدمات به یک شکل را کار منطقی ندانست و عنوان کرد: البته به نظر نمی‌رسد افزایش قیمت‌ها و تکان‌های قیمتی عجیب و غریبی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه خود بازار مکانیسم خودتنظیمی دارد و با افزایش شدید قیمت‌ها شاهد کاهش تقاضا خواهیم بود، گفت: از همین رو امکان جهش‌های شدید قیمتی کم است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در ادامه با بیان اینکه در جریان افزایش قیمت بنزین آن چیزی که بیشتر از گرانی بنزین مردم را اذیت کرد بلاتکلیفی و پالس‌های متعدد و متناقضی بود که از سوی مسئولین ارسال می‌شد، افزود: در شرایطی که برخی مسئولین اعلام می‌کردند هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت، اما آنچه در عمل در بازار می‌بینیم سیر صعودی قیمت‌ها است.

وی معتقد است، باید به شیوه واقع بینانه درباره بخش‌هایی که نیاز است افزایش قیمت داشته باشند، با مردم صحبت کنیم و حتما جامعه نیز خواهد پذیرفت.

به گفته کاشفی در موضوع اصلاح قیمت بنزین آنچه که زمینه نارضایتی مردم را هم فراهم کرد این بود که از قبل با مردم درباره افزایش قیمت بنزین صحبت نشد.

 

 
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار