اگر جنجال های گاه و بی گاه رسانه ای در مورد ازدواج سنین پایین در کهگیلویه و بویراحمد که نسبت به برخی مناطق کشور چندان شایع نیست را به یاد آوریم و در کنار آن به آمار دخترانی که هرگز در این استان ازدواج نکرده اند ، توجه کنیم ، خواهیم دید که نه عملکرد مسئولان ، نه عملکرد رسانه ها و نه عملکرد خانواده ها و جامعه ، قابل دفاع نیست!
کد خبر: ۷۹۹۱۷۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹ 22 November 2019
مشکلات مربوط به حوزه زنان در استان های محرومی مانند کهگیلویه و بویراحمد ، به مراتب بیشتر از سایر نقاط کشور است. وجود سرپرست مرد در چنین استان هایی که علاوه بر محرومیت ، دارای زندگی های طایفه ای است و هنوز رگه هایی از فرهنگ های سنتی حاکم است ، بسیار اهمیت دارد .
در مورد مشکلات متعدد زنان در کهگیلویه و بویراحمد ، گزارشات متفاوتی منتشر شده است اما برخی گزارشات و آمار بسیار ناراحت کننده و هشدار آمیز است .چند نکته و آمار مربوط به ازدواج زنان در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که توجه به این نکات هم برای مسئولان و هم برای خانواده ها ضروری است.
اگر جنجال های گاه و بی گاه رسانه ای در مورد ازدواج سنین پایین در کهگیلویه و بویراحمد که نسبت به برخی مناطق کشور چندان شایع نیست را به یاد آوریم و در کنار آن به آمار دخترانی که هرگز در این استان ازدواج نکرده اند ، توجه کنیم ، خواهیم دید که نه عملکرد مسئولان ، نه عملکرد رسانه ها و نه عملکرد خانواده ها و جامعه ، قابل دفاع نیست!
در ادامه این گزارش آمار منتشره مربوط به حوزه زنان را که اطلس وضعیت زنان ایران استخراج کرده است را می بینیم.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، براساس آمارهای اطلس وضعیت زنان و خانواده ، ۳۸.۸۸ درصد زنان استان ایلام و ۳۷.۷۵ درصد زنان استان کهگیلویه و بویراحمد هرگز ازدواج نکرده‌اند و نسبت به سایر استان‌ها به ترتیب رتبه اول و دوم را در این زمینه به خود اختصاص داده‌اند، این در حالیست که استان‌ یزد با نرخ ۲۵.۲۵ درصد و مازندران با نرخ ۲۶.۰۲ درصد به ترتیب در جایگاه ۳۰ و ۳۱ قرار گرفته‌اند.
در این میان وضعیت زنانی که هرگز ازدواج نکرده‌اند نشان می‌دهد که بالاترین درصد زنانی که هرگز ازدواج نکرده‌اند متعلق به استان ایلام و کمترین درصد متعلق به یزد است.
زنان بی‌همسر بر اثر فوت
در این میان اما، زنانی که بر اثر فوت یا طلاق همسرشان را از دست‌ داده‌اند متعلق به استان همدان و تهران هستند. براساس این گزارش، بالاترین درصد زنانی که همسرشان را بر اثر «فوت» از دست داده‌اند متعلق به استان همدان و کمترین آنها متعلق به استان بوشهر است.
طبق آمارها استان همدان با نرخ ۸.۶۰۶ درصد و استان گیلان با نرخ ۸.۴۲۹ درصد در این زمینه در جایگاه اول و دوم قرار دارند. در این میان کمترین درصد زنانی که بر اثر فوت همسرشان را از دست داده‌اند، با نرخ ۵۹.۹۰۶ متعلق به استان‌ بوشهر و پس از آن متعلق به کهگیلویه و بویر احمد با نرخ ۶.۱۳۲ است.
بالاترین درصد مردانی که بیش از یک همسر دارند متعلق به استان «سیستان و بلوچستان» است، این درحالیست که استان سمنان با نرخ ۰.۶۹ درصد نسبت به سایر استان‌ها کمترین میزان چندهمسری را تجربه کرده و در این زمینه رتبه آخر را به خود اختصاص داده است.
زنان دارای همسر
نرخ وضعیت زنان دارای همسر در استان‌های مختلف نیز نشان می‌دهد که بالاترین درصد زنان دارای همسر متعلق به استان یزد و کمترین آن متعلق به ایلام است. طبق این اطلس استان یزد با نرخ ۶۶.۶۲۳ درصد در رتبه اول و استان مازندران با نرخ ۶۵.۵۱۶ درصد در رتبه دوم قرار گرفته‌اند، این درحالیست که کمترین درصد زنان دارای همسر به ترتیب متعلق به استان‌های ایلام و سیستان و بلوچستان است به طوری که زنان استان ایلام با نرخ ۵۳.۵۹۱ درصد و زنان استان سیستان و بلوچستان با نرخ ۵۴.۷۴۷ درصد نسبت به سایر استان‌ها به ترتیب رتبه ۳۱ و ۳۰ را به خود اختصاص داده‌اند.
نگاهی بر آمارهای اطلس وضعیت زنان و خانواده که بر مبنای سال ۹۵ تهیه شده، نشان می‌دهد بالاترین درصد زنانی که همسرشان بیش از یک زن دارند، متعلق به استان «سیستان و بلوچستان» و کمترین این زنان متعلق به استان «سمنان» هستند. به طوریکه ۱۴.۹ درصد زنان استان سیستان و بلوچستان شوهرشان بیش از یک همسر دارد، پس از آن استان هرمزگان با نرخ ۷.۰۳ درصد نسبت به سایر استان‌ها در رتبه دوم قرار گرفته است. در این میان ۰.۶۹ درصد زنان استان‌ سمنان و ۰.۸۱ درصد زنان مازندران همسرشان بیش از یک زن دارند که نسبت به سایر استان‌ها به ترتیب رتبه ۳۱ و ۳۰ را به خود اختصاص داده‌اند و در وضعیت بهتری قرار دارند.
زنان بی‌همسر بر اثر طلاق
این آمارها در حالی اعلام می‌شود که بیشترین زنانی که همسرشان را بر اثر «طلاق» از دست داده‌اند متعلق به استان تهران و کمترین آنها متعلق به ایلام هستند. طبق این اطلس، استان تهران با نرخ ۲.۲۶۶ درصد و استان البرز با نرخ ۲.۱۲۳ درصد در این زمینه در جایگاه اول و دوم قرار دارد. این درحالیست در این میان کمترین درصد زنانی که بر اثر فوت همسرشان را از دست داده‌اند، با نرخ ۰.۵۲۱ متعلق به استان‌های ایلام و چهارمحال و بختیاری است.
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
دست شما دردنکند .نه برای پسرهها کار تولید کرید خانه دادید ماشین دادید .وووووووووووووووووووووبریا چی ماندند
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار