نامه ایران به شورای امنیت درباره علل توقیف نفتکش انگلیسی، هشدار عمران‌خان درباره پیامد‌های افزایش تنش با ایران برای منطقه، آماده باش ارتش اسرائیل در مرز‌های شمالی با لبنان و وتوی قطعنامه‌های منع فروش سلاح به عربستان سعودی از سوی ترامپ، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام آمادگی پنتاگون برای مذاکره با ایران نیز اشاره کرد.
کد خبر: ۷۶۵۹۰۱
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶ 25 July 2019

نامه ایران به شورای امنیت درباره علل توقیف نفتکش انگلیسی، هشدار عمران‌خان درباره پیامد‌های افزایش تنش با ایران برای منطقه، آماده باش ارتش اسرائیل در مرز‌های شمالی با لبنان و وتوی قطعنامه‌های منع فروش سلاح به عربستان سعودی از سوی ترامپ، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام آمادگی پنتاگون برای مذاکره با ایران نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه نیز بار دیگر ادعاهای آمادگی برای «گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط» با تهران را تکرار کرد.

وزیر دفاع آمریکا در این خصوص در ادعایی مضحک مدعی شد: به دنبال تنش‌زدایی هستیم. همچنین همزمان و شفاف این پیام را می دهیم که مایلیم بدون پیش‌شرط، در هر زمان و مکانی با آنها ملاقات کرده و درباره بازگشت به مذاکره با آنها گفت‌وگو کنیم.

نامه ایران به شورای امنیت درباره علل توقیف نفتکش انگلیسی/ هشدار عمران‌خان درباره پیامدهای افزایش تنش با ایران برای منطقه/ آماده باش ارتش اسرائیل در مرزهای شمالی با لبنان/اعلام آمادگی پنتاگون برای مذاکره با ایران

وی در ادامه ادعا کرد: ارتش آمریکا تا هر اندازه ای که مخاطره ایجاب کند، هر چه در توان دارد برای تضمین امنیت دریانوردی در خلیج فارس و تنگه هرمز انجام خواهد داد.

نامه ایران به شورای امنیت درباره علل توقیف نفتکش انگلیسی

در پی اقدام ایران به توقیف کشتی انگلیسی استینا ایمپرو در خلیج فارس، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت، برخی اطلاعات مربوطه را به این نهاد منعکس کرد.

در این نامه اعلام شده این نفتکش روز جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۸ در تنگه هرمز با یک کشتی ماهیگیری ایرانی برخورد و به آن خسارت وارده کرده و حال تعدادی از خدمه و ماهیگیران صدمه دیده کشتی ایرانی نیز وخیم است.

در این نامه همچنین آمده است کشتی انگلیسی پس از این حادثه، هشدارهای مسئولان ایرانی را نادیده گرفت و با خاموش کردن سیستم‌های ناوبری خود، در اقدامی خطرناک، مسیرش را تغییر داد و با حرکت در جهت مخالف، در تلاش برای فرار بود که نیروهای ایرانی آن را توقیف کردند.

در این نامه اعلام شده است، اقدام ایران برای برقراری نظم و قانون و حفظ امنیت دریانوردی در تنگه هرمز ضروری بوده و براساس قوانین بین المللی صورت گرفته است. این نفتکش که دستور توقیف آن را مقامات قضایی محلی صادر کردند، متعاقباً به بندرعباس هدایت شد.

نمایندگی دایم ایران در نامه خود اعلام کرد: بر اساس دستور مقامات قضایی، تحقیقات درباره تخلفات این نفتکش از جمله خساراتی که به محیط زیست دریایی و کشتی ماهیگیری ایرانی و خدمه و ماهیگیران آن وارد کرده، در حال انجام است.

نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران با استناد به این اطلاعات، ادعاهای اخیر انگلیس به شورای امنیت درباره نفتکش استینا ایمپرو را رد کرد.

در این نامه، همچنین نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد، هدف همه اقدامات کشورمان اجرای قوانین، برقراری نظم و حفظ ایمنی و امنیت دریانوردی در منطقه حساس خلیج فارس و تنگه هرمز است.

در این راستا، نمایندگی به عنوان یک نمونه به اقدام اخیر ایران در توقیف کشتی ریاح نیز اشاره و اعلام کرد: این کشتی در حال قاچاق سوخت بود.

هشدار عمران‌خان درباره پیامدهای افزایش تنش با ایران برای منطقه

«عمران خان» نخست وزیر پاکستان در گفت‌وگو با مجری مؤسسه صلح آمریکا ضمن نگرانی نسبت به تنش های اخیر در منطقه گفت: هرگونه اقدام در جهت تحریک جمهوری اسلامی ایران از جانب آمریکا یا هر کشور دیگری پیامدهای غیر قابل پیش بینی برای منطقه خواهد داشت.

 

نامه ایران به شورای امنیت درباره علل توقیف نفتکش انگلیسی/ هشدار عمران‌خان درباره پیامدهای افزایش تنش با ایران برای منطقه/ آماده باش ارتش اسرائیل در مرزهای شمالی با لبنان/اعلام آمادگی پنتاگون برای مذاکره با ایران

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه نقش پاکستان برای کمک به تنش زدایی در منطقه به ویژه تنش بین ایران و آمریکا چگونه خواهد بود، گفت: بسیاری از کشورها از عمق فاجعه رویارویی احتمالی بین دو کشور بی خبرند؛ اما پاکستان بخوبی به این موضوع واقف است. تنش راه حل هیچ مشکلی نبوده و تشدید بیشتر این مسائل در منطقه‌ای که از قبل با بحران مواجه بوده است، به نفع هیچ یک از طرف‌ها نیست؛ بنابراین؛ ما از تمامی طرف‌ها در وضعیت فعلی خواستار خویشتنداری حداکثری هستیم.

وی با تأکید بر مواضع محکم اسلام آباد برای کمک به تنش زدایی در منطقه گفت: روابط ما با جمهوری اسلامی ایران در سطح بسیار خوبی است و توصیه ما این است که نباید هیچ گونه درگیری در منطقه رخ دهد.

آماده باش ارتش اسرائیل در مرزهای شمالی با لبنان

شامگاه چهارشنبه (دوم مرداد) رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند، ارتش این رژیم از بیم حمله حزب‌الله لبنان به حالت آماده باش درآمده است.

شبکه عبری «کان» گزارش داد ارتش رژیم صهیونیستی از بیم حمله ناگهانی گروه حزب‌الله حضور نیروهای خود در مرزهای شمالی با لبنان را تقویت کرده است.

این شبکه درباره علت احتمال حمله نظامی از سوی حزب‌الله مدعی شد که یکی از فرماندهان این گروه در حمله دیروز جنگنده‌های صهیونیستی به سوریه به شهادت رسیده و احتمال دارد حزب‌الله به این حمله واکنش نشان دهد.

رسانه‌های سوریه بامداد چهارشنبه از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطقه «تلّ الحارّه» واقع در استان درعا (جنوب) که نزدیک به جولان اشغالی سوریه است، خبر دادند.

وتوی قطعنامه‌های منع فروش سلاح به عربستان سعودی از سوی ترامپ

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) سه قطعنامه کنگره این کشور را که خواستار جلوگیری از فروش «اضطراری» سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی بودند وتو کرد.

پایگاه خبری «هیل»، نزدیک به کنگره آمریکا گزارش داده، به نظر نمی‌رسد نهاد قانونگذار آمریکا از حمایت دو سوم اعضا برای شکستن وتوی ترامپ برخوردار باشد.

مجلس سنای آمریکا سی ام خرداد (۲۰ ژوئن) طرحی را که خواستار لغو برنامه «دونالد ترامپ» برای استفاده از اختیارات ویژه جهت فروش سلاح به عربستان سعودی است، به تصویب رسانده بود.

دولت دونالد ترامپ پیش از این با اعلام وضعیت اضطراری در قبال ایران سوم خردادماه سال جاری کمیته‌های کنگره را از قصد خود برای فروش بیش از هشت میلیارد دلار تسلیحات نظامی به عربستان سعودی، امارات و اردن مطلع کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در صورت اعلام وضعیت اضطرار ملی می‌تواند مفاد مندرج در قوانین کنترل تسلیحاتی را نادیده گرفته و بدون مجوز کنگره سلاح بفروشد. تصمیم ترامپ برای دور زدن کنگره جهت فروش سلاح به عربستان سعودی با واکنش نماینده‌های هر دو حزب کنگره رو به رو شد.

گروهی متشکل از دو حزب آمریکا به رهبری «رابرت منندز» و «لیندسی گراهام» ۲۲ قطعنامه در مخالفت با فروش این تسلیحات به کشورهای عربی معرفی کردند. هر یک از این قطعنامه‌ها برای ابطال یکی از قراردادهایی است که دولت آمریکا برای فروش سلاح به عربستان سعودی بر اساس اعلام وضعیت اضطراری صادر کرده است. نمایندگان مجلس سنا بعد از چندین هفته مذاکره، موافقت کردند تنها سه رأی‌گیری برای تصویب همه این قطعنامه‌ها برگزار کنند.

بر اساس یکی از قوانین کنگره آمریکا، قانونگذاران می‌توانند برای مخالفت با یک رویه جدید در دولت این کشور، از اختیار صدور «قطعنامه مخالفت» استفاده کنند. این نوع قطعنامه دولت را از اجرای رویه مورد مخالفت کنگره منع می‌کند و رئیس‌جمهور تنها در صورتی می‌تواند با آن مقابله کند که تعداد آرای مثبت به آن کمتر از دو سوم تعداد نمایندگان باشد.

 
 
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار