اصلاح طلبان حالا به این نتیجه رسیده‌اند که لزومی نداشت «جهانگیری» در انتخابات کتک‌خور روحانی شود. او ایثار کرده و کنارزدنش نمک نشناسی است.
کد خبر: ۶۵۴۴۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۸ 12 September 2018

به گزارش تابناک : پس از تأکید بر مسئول بودن مقام معظم رهبری در برجام

مقصر گرانی، «آیت‌الله جنتی» است...

احتمال ترور نجفی شهردار سابق تهران«هادی غفاری»، از فعالان اصلاح‌طلب در مصاحبه با خبرآنلاین پیرامون چیزی به نام «موازی‌کاری مجلس خبرگان به ریاست آیت الله جنتی با مجلس شورای اسلامی برای نظارت بر دولت»! گفته است:

«آقای جنتی با ردّ صلاحیت‌هایی که مجلس شورای اسلامی را از مجموعه‌هایی که به جد به آنها امیدوار بودیم، تهی کرد خودش در این شرایط مقصر است.»

او می‌افزاید:

من همه جانم را برای انقلاب گذاشتم، تا پای دار رفتم و برای اسلام نیز حاضرم همه زندگی ام را بدهم، بیش از ۴۵ سال است که امام جماعت مسجد هستم اما وقتی برای من می نویسند عدم احراز التزام عملی به اسلام یعنی آقای هادی غفاری با ۹ متر عمامه، مسلمانی‌اش احراز نشده است. در این صورت طبیعی است که مجلسی می شود که توانایی کافی برای اداره امور کشور را ندارد

غفاری در عین حال در بخش دیگری از صحبت‌های تصریح کرده است:

البته این کار مجلس خبرگان موازی کاری با مجلس شورای اسلامی محسوب نمی شود بلکه دخالت در کار قواست چون زمانی موازی کاری رخ می دهد که چند نهاد می توانند کاری را انجام دهند اما به جای همکاری و هماهنگی، هر کدام راه خود را بروند.

*در اشاره به صحبت‌های غفاری، گفتنی‌هایی وجود دارد:

یکم: اظهار اینکه تأیید صلاحیت افراد ناکارآمد علت مشکلات موجود است و این علت هم به آیت‌الله جنتی بعنوان رئیس شورای محترم نگهبان برمی‌گردد، اظهار نظر درستی نیست...

چه اینکه اولاً اساسا تصور یک انتخابات بدون تأیید صلاحیت نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری ممکن نیست و همانطور که شورای نگهبان در ایران، مسئول تأیید شرایط حداقلی در کاندیداهاست، دادگاه‌ها و شوراهای قانون اساسی نیز در سایر کشورها، مسئول این کار هستند. امروز نتیجه نبود نظارت شورای نگهبان در انتخابات شورای شهر و روستا نیز عیان شده است و تنها در یک مورد، تمام اعضای شورای شهر بابل به دلیل اتهامات سنگین اخلاقی بازداشت می‌شوند.

ثانیاً چیزی که برای مردم یک کشور بعد از ۸ سال محرز می‌شود برای شورای نگهبان هم از روز اول محرز نیست و از همین رو ممکن است کاندیدایی دارای حداقل صلاحیت‌ها باشد و بعداً مشخص شود که عنصری ناکارآمد است.

ثالثاً بنا به احترام به اصل مردمسالاری و برای اینکه شورای نگهبان هم علم غیب ندارد؛ بحث «حداقل صلاحیت‌ها» است که درباره کاندیداها ملاک کار شورای نگهبان قرار می‌گیرد وگرنه به قول آیت‌الله جنتی اگر این شورا می‌خواست بر اساس حداکثر صلاحیت‌ها، کاندیداها را تأیید کند، می‌بایست سفارش ساخت کاندیدا می‌داد

و رابعاً در هیچ کجای دنیا، خطاهای یک رئیس‌جمهور یا ناکارآمدی یک مجلس را به حساب دادگاه و شورای قانون اساسی نمی‌نویسند و این کار را هم غیر متمدنانه می‌دانند.

در تمام دنیا رسم بر اینست که در هنگام خطای یک رئیس‌جمهور یا یک نماینده، افکار عمومی از حامیان سیاسی او پاسخ طلب می‌کنند و حتی بعضاً شخص او را کمتر از حامیانش مورد مؤاخذه قرار می‌دهند.

دوم: بدیهیست که اگر شورای محترم نگهبان آقای غفاری را تأیید صلاحیت می‌کرد، امروز می‌بایست مجلس به کلکسیون مورد علاقه آقای غفاری یعنی «انبار سلاح و مهمات»! تبدیل و یا نوستالژی کارخانه استارلایت تکرار می‌شد!  و شاهد اوضاعی بدتر از حضور فراکسیون امید در مجلس بودیم.

سوم: یقینا این عقلانی نیست که سهم وضع موجود که زائیده حمایت چپ‌ها و عملکرد «دولت اصلاح‌طلبان» است را تماماً به شورای محترم نگهبان داد و نقش اصلی کسانی که اساساً روحانی را به مردم معرفی کردند، برای او «تَکرار کردند»، گفتند ما تضمین روحانی و فدائیان روحانی هستیم و گفتند اگر مردم معیشت خوب می‌خواهند به روحانی و به لیست امید در مجلس رأی بدهند، را انکار کرد.

جالب آنکه در این میان برخی حتی از این گفته‌اند که سهم رئیس‌جمهور روحانی در تمام وضع موجود کمتر از ۱۰ درصد است.

به سخن دیگر اینکه اگر همه چیز تقصیر آیت‌الله جنتی است پس اساساً چرا اصلاح‌طلبان همیشه در فضای انتخاباتی هستند و اینهمه شور و هیجان آنها مثلا برای انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی برای چیست!؟

چهارم: آقای غفاری بعنوان یک از چند صد اصلاح‌طلبی که رئیس‌جمهور روحانی را به مردم معرفی کرده است بایستی به جای این صحبت‌ها، طبیعتا عذرخواهی می‌کرد.

که البته او هم به تبعیت از بزرگان اصلاحات چنین کاری نکرده و نخواهد کرد!

گفتنیست، حسین دهباشی، از فعالان رسانه‌ای نزدیک به اصلاح‌طلبان به تازگی در یک توییت پیرامون حواشی شورای شهر بابل (که شورای نگهبان هیچ نقشی در نظارت بر انتخابات آن ندارد) به نکته‌ای اشاره کرد که جان کلام کم‌کاری‌ها، گرانی‌ها و حواشی این روزهای دولتِ اصلاح‌طلبان را بیان می‌کند.

او در توییت خود نوشته است:

"خبر: پنج تن از اعضای شورای شهری به روابط نامشروع جنسی با فردی و رشوه میلیاردها تومان جهت پنهان نمودن اسناد این رسوایی متهم و دستگیر شده‌اند. پرسش: آیا آن‌هایی که مردم این شهر به اعتبار توصیه ایشان به لیست افراد مذکور چشم‌بسته رای داده‌اند، نباید توضیحی داده و احیانا عذر بخواهند؟

و پنجم: اصلاح‌طلبان پیش از این و در هنگام محرز شدن شکست برجام نیز کراراً اظهار کرده و می‌کنند که برجام با دستور مقام معظم رهبری منعقد شده و دولت در این زمینه صرفاً تابع دستورات نظام بوده است!

فلذا می‌توان به مزاح از این گفت کأنه طی ۶ سال گذشته آقای روحانی در این کشور رئیس جمهور نبوده و محمد خاتمی هم برای گزینه‌ای تَکرار کرده است که هیچکس او را نمی‌شناسد.

***

وقتی تاریخ مصرف اعتدال برای اصلاح‌طلبان تمام می‌شود

لزومی نداشت جهانگیری کتک‌خور روحانی شود

احتمال ترور نجفی شهردار سابق تهران«یدا... طاهرنژاد»، فعال اصلاح‌طلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی طی اظهاراتی در مصاحبه با آرمان امروز در پاسخ به این سؤال که «برخی معتقدند منفعل کردن جهانگیری در دولت به این خاطر بوده که سرنوشت رئیس‌جمهورهای پیشین را نداشته باشد یا پس از ریاست جمهوری به مقامی برسد، این موضوع را تایید می‌کنید؟» گفته است:

به هر دلیل که فضا را بر آقای جهانگیری محدود کرده‌اند چه دلیل آن عافیت‌طلبی و عاقبت‌اندیشی یا هر ملاحظه دیگری باشد این حرکت از نظر مردم قابل توجیه نیست، چراکه آقای جهانگیری تمام دارایی، حیثیت و اعتبارش را به میان گذاشت تا آقای روحانی رئیس‌جمهور شود. جهانگیری هیچ لزومی نداشت تا خاک‌ریز و کتک‌خور آقای روحانی در مبارزه انتخاباتی شود، اما این ایثار را انجام داد تا او بتواند از این مسیر سخت و توفانی به آرامی عبور کند و پاسخ این ایثار نباید نمک‌نشناسی باشد.

*این اظهارات برای تاکتیک جدید اصلاح‌طلبان در جهت «عبور از روحانی» و تمام شدن تاریخ مصرف رئیس‌جمهور است که بیان می‌شود وگرنه آقای جهانگیری و سایر اصلاح‌طلبان در ایام انتخابات تلاش می‌کردند تا به تمام معنا «فدائیان روحانی» باشند و برای این کار از هیچ ایثار خودخواسته‌ای هم دریغ نداشتند.

جالب آنکه کاندیداتوری جهانگیری و پوششی بودن او نیز اصرار اصلاح‌طلبان بوده نه خواسته رئیس‌جمهور روحانی.

از طرفی آقای طاهرنژاد و سایر دوستان در مقابل این حقیقت بزرگ قرار دارند که روحانی در دولت گذشته حتی اگر اصلاح‌طلبان را تبعید هم می‌کرد اما آنها دوباره به زور از او حمایت می‌کردند!

حقیقتی که همان زمان توسط محمد نعیمی‌پور، عضو حزب اتحاد ملت نیز مورد اشاره و تأکید قرار گرفت.

آقای جهانگیری در قضیه کاندیدای پوششی، کاری را انجام داده که خودش و اردوگاه سیاسی‌اش رضایتمندانه و با طیب خاطر مایل به آن بوده‌اند فلذا اکنون روا نیست که این افراد آقای روحانی را به نمک‌نشناسی متهم کنند.

آنها از دولت حمایت کردند و بابت این حمایت هم متنّعم شدند فلذا دیگر منتی برکسی نیست.

فقط می‌ماند عذرخواهی از مردم بابت پدید آمدن وضع موجود که البته اصلاح‌طلبان تا این لحظه از عمل به آن استنکاف کرده‌اند.

*****

خبر جدید از دلیل استعفای نجفی و احتمال ترور وی!

احتمال ترور نجفی شهردار سابق تهرانفردی به نام «حسن عابدی‌جعفری» که گفته شده مجری طرح سنجش فساد در شهرداری تهران بوده و به دعوت محمدباقر قالیباف (شهردار سابق تهران) میزان سلامت اداری را در شهرداری تهران مورد سنجش قرار داده و همچنان نیز در این زمینه همکار شهرداری است، به تازگی به خبرگزاری اصلاح‌طلب ایلنا گفته است:

«زمانی که آقای نجفی روی کار آمدند، برج‌سازان مدام شکایت می‌کردند که ایشان تعادل را در سیستم شهرداری به هم ریخته است. آنها در گذشته می‌توانستند با پول، کار خود را پیش ببرند، اما آقای نجفی این قاعده را بر هم زد. پس از ایشان آقای محمدجواد شیرازی، رئیس سابق سازمان شهرداری تهران موضوع را پیگیری کرد و دیدیم که چه نتیجه‌ای در پی داشت. نکته اساسی آن است که این تعادلِ فساد، نیروهایی مانند آقای نجفی و آقای شیرازی را از سیستم به بیرون پرتاب می‌کنند.»

او همچنین اظهار می‌کند:

مساله این است همه به این شرایط رضایت داده و با هم در حال انجامش هستیم، در نتیجه اگر نیرویی مخالف با این جریان وارد سیستم می‌شود، تمام تلاش خود را برای دفع و بیرون راندنش انجام می‌دهیم. فکر می‌کنید آقای نجفی چرا رفت؟ جواب این سوال بسیار واضح است. فکر می‌کنید آقای شیرازی چرا رفت؟ قدرتی که این تعادل و فساد را در نهاد شهرداری به وجود آورده، دارای چنان توانی است که نیروهایی مانند آقای نجفی و شیرازی از پس‌شان برنمی‌آیند و این نیروها نمی‌توانند تعادل را به هم بزنند، بلکه این تعادل و قدرت‌هاست که آنها را حذف می‌کند و این سوال سر جای خود باقی می‌ماند که باید برای مبارزه با فساد و توقف این سیستم از کجا شروع کنیم؟

فرد مذکور در بخش دیگری از صحبت‌هایش نیز می‌گوید:

انجام هر خدماتی در شهرداری تهران، برای خودش نرخِ مشخصی دارد یا شما براساس قواعدی که این سیستمِ فاسد برایتان مشخص کرده عمل می‌کنید یا از آن حذف خواهید شد و از خدمت محروم می‌شوید. در نتیجه اگر کسی می‌خواهد در این فرآیند مداخله کند، باید به خوبی بداند که در کجای این فرآیند، به چه میزان و تا چه حدی باید مداخله کرده و تغییر ایجاد کند. چقدر نیرو بگذارد تا این تعادل را به هم بزند و یک تعادل جدید، منهای فساد ایجاد کند. مشخص شدن این فرآیند است که اهمیت دارد و گرنه افراد این چنین مانند آقای نجفی و شیرازی را سیستم دفع می‌کند، اگر بلای دیگری سرشان نیاورند!

* «اگر بلای دیگری سرش نیاورند» در ادبیات سیاسی و رسانه‌ای به معنای «احتمال ترور» یا آسیب‌های دیگری از این جنس است!

اظهارات نجات‌دهنده این فرد درباره مبارزه نجفی با فساد و اینکه علت استعفای نجفی همین مسئله است در حالیست که افکار عمومی فیلم حضور آقای نجفی بعنوان شهردار اصلاح‌طلب تهران در مجلس رقص دختران نوجوان را دیدند. رخدادی که در کنار ناکارآمدی و مسائل غیر سازمانی، علت‌العلل اصلی استعفای شهردار تهران را شکل دادند.

ضمن اینکه آقای نجفی در طول مدت کوتاه حضور در شهرداری صرفا در عرصه تخریب قالیباف و تهیه شبنامه‌های بی‌سرانجام علیه کارنامه جهادی او فعالیت داشت و بعید است اساساً وقت باز کردن حتی یک پرونده فساد را نیز پیدا کرده باشد.

در همین حال باید دانست که اساساً عزل شهردار یا حذف وی از سیستم، هنگامی که اکثریت شورا با او هم‌طیف باشند و مادام که خودش مایل نباشد، یک کار غیر ممکن است و اظهارات آقای عابدی در این زمینه نه تنها صحیح نیست بلکه هیچ سابقه مشابهی هم در این زمینه وجود ندارد.

همچنین اگرچه ما منتقد اصلاح‌طلبان و ایضا منتقد شورای شهر کم کار و شهردار بازنشسته تهران هستیم اما ادعای فساد در شهرداری اصلاح‌طلبان نیز در حالیست که اولاً «فساد» مثل گناه اساساً قابل اندازه‌گیری نیست و فقط می‌توان درباره آن حرفهای استمزاجی زد.

ثانیا خانم شهربانو امانی، عضو اصلاح‌طلب شورای شهر چندی قبل اعلام کرد که ۷۰ درصد مراجعین شهرداری تهران در یک نظرسنجی اعلام کرده‌اند که هرگز با پیشنهاد رشوه مواجه نیستند.

فلذا طبیعیست که صحبت‌های خانم امانی سندیت و اتقان بیشتری دارد.

و ثالثا هیچیک از این حرف‌ها دلیل قانع‌کننده‌ای برای ناکارآمدی شهرداری و شورای شهر اصلاح‌طلبان تهران نیستند زیرا «محمدباقر قالیباف» در همین فضا بود که توانست ۱۲ سال کارنامه موفق جهادی خود را ارائه و تهران بزرگ را به گواه دشمن حتی، تبدیل به یک شهر با استانداردهای اروپایی کند.

برخی محافل تحلیلی معتقدند مفسدنمایی از نظام اسلامی و تأکید بر شیوع فساد؛ از اهداف مهم جریان سیاسی خاص برای شکل دادن به «فتنه اقتصادی» است.

اصرار بر «شیوع فساد»؛ مورد هشدار صریح رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است.

 
منبع : مشرق 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار