کد خبر: ۳۵۵۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷ 05 January 2017
تابناک / رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان گفت: مشکل بیکاری عمدتا در زنان، تحصیلکرده ها و گروه سنی 15 تا 29 سال حاد است.

کیوان محمدی در نشست با خبرنگاران تصریح کرد: مشکل بیکاری باید با تلاش تمام مسئولان و دستگاه‌ها در جلسات خودمانی برطرف شود لذا باید به دستگاه مدیریتی استان اطمینان داشته باشیم که اجازه نخواهند داد هیچ حقی از استان تضییع شود.

وی با اشاره به دغدغه های موجود پیرامون بودجه استان، افزود: لایحه بودجه سال 96 به مجلس ارائه شده و هنوز کم و کیف و نقاط ضعف و قوت آن در دست بحث و بررسی توسط نمایندگان است لذا دغدغه های مطرح شده را به فال نیک می گیریم. با توجه دغدغه های موجود پیرامون بودجه استان، قطعا احتمال کوچکترین کم  توجهی به منابع و منافع مردم گیلان وجود ندارد.

وی، حساسیت جامعه گیلانی به ویژه رسانه ها نسبت به بودجه که در واقع سرنوشت توسعه ای استان است را قابل ستایش دانست و تصریح کرد: رسانه ها باید پرسشگر باشند، اما پرسشگری از افراد غیر مسئول و اظهارنظرهای افراد غیر کارشناس که اطلاعات لازم را ندارند، دارای ارزش خبری نخواهد بود و در جامعه نگرانی و دلسردی ایجاد می کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان، ایجاد بی اعتمادی و دلسردی در مردم را کفران نعمت دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اخلاق مداری و مناعت طبع مردم گیلان این انتظار وجود ندارد که بخواهیم سهم سایر استان ها را قطع و جذب کنیم و لذا مدیران ارشد استانی نیز چنین اقدامی را دنبال نخواهند کرد.

وی افزود: در سفر رئیس جمهور به گیلان وعده پرداخت 30 میلیارد تومان به صیادان پره داده شد که در سایه تلاش و کوشش دستگاه مدیریتی استان این امر در دهه اول بهمن 95 محقق می شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان، 79 درصد از بودجه دولت را هزینه ای و 21 درصد را تملک دارایی و عمرانی دانست و افزود: نقطه ضعف اقتصاد ما همین است که می خواهیم با 21 درصد بودجه دولت، کشور را بسازیم در حالی که برای توسعه باید نسبت بودجه هزینه ای و بودجه عمرانی را تغییر دهیم. کاهش حداقل یک درصدی بودجه هزینه ای در سال ما را به سمت توسعه سوق می دهد.

وی با بیان اینکه 16 هزار و 800 میلیارد تومان از بودجه دولت معادل 5.6 درصد در اختیار استان هاست، تصریح کرد: 94.4 درصد این بودجه در سطح ملی توزیع می شود و در اختیار وزارتخانه ها قرار می گیرد لذا تمام دغدغه های موجود درباره بودجه استان ها مربوط به همین 5.6 درصد است؛ در حالی که مدیران استانی باید نسبت به اصل بودجه حساسیت و دقت نظر داشته باشند و سهم بیشتری را برای استان جذب کنند.

این مقام مسئول، بودجه تخصیص یافته به استان را غیر قابل مقایسه با بودجه پروژه های بزرگ مانند راه آهن، سدسازی و کانال سازی دانست و اضافه کرد: با 5.6 درصد بودجه نمی توان کارهای بزرگ انجام داد.

محمدی به بررسی نسبت بودجه هزینه ای و بودجه عمرانی گیلان طی 5 سال اخیر پرداخت و گفت: بودجه دولت در سال 90 معادل 9 هزار و 825 میلیارد تومان و سهم گیلان در بودجه هزینه ای 4.5 درصد و در بودجه عمرانی 2.8 درصد بود که میانگین 3.5 درصد را نشان می دهد. این نسبت در سال های 91، 92 و 93 نیز تقریبا تکرار شد، اما روند کاهش بودجه هزینه ای نسبت به بودجه عمرانی مشهود است و با احیای سازمان برنامه و بودجه در سال 94، این نسبت به 4.4 درصد هزینه ای و 3.2 درصد عمرانی رسید. این نسبت در سال 95 نیز 4.3 درصد به 3.1 درصد است که نشان دهنده افزایش بودجه عمرانی است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان از پرداخت 17 میلیارد تومانی حق بازنشستگان طی سال های 92، 93 و 94 توسط این سازمان خبر داد.

وی با اشاره به تخصیص بودجه 500 میلیارد تومانی برای تکمیل راه آهن قزوین – رشت، عنوان کرد: اگر هم اکنون مشکل 6 نقطه بحرانی شامل 4 تونل و 2 پل حل شود، صدای سوت قطار تا ماه آینده در گیلان به گوش می رسید. دنیا خواهان بهره برداری از این راه آهن است، زیرا شرق و غرب را به هم وصل می کند و لذا تنها به گیلان تعلق ندارد و همان قدر که ما علاقمند به تکمیل راه آهن هستیم، رئیس جمهور ایران و روسای جمهور روسیه و چین و هند و آذربایجان نیز مصر هستند. این پروژه جزو معدود پروژه هایی است که اعتبار آن 100 درصد تخصیص یافته و مشکل مالی ندارد و قطعا تا پایان سال مالی 95 تکمیل خواهد شد.

محمدی با اشاره به سهم 500 میلیارد تومانی گیلان از احیای ساختار صنعت، اضافه کرد: نمایندگان گیلان در اختصاص اعتبارات فعال هستند و حرکت استان رو به جلو است. استاندار نیز هماهنگی و آرامشی را در گیلان به وجود آورده و این امر موجب شده روند کلی فعالیته ها مثبت باشد، اما نقاط منفی نیز وجود دارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار