بسته ویژه خبری تابناک گیلان؛
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۲۶۶۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۲ 26 July 2016

پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.


احمدی‌نژاد برای جلیلی چه خوابی دیده است؟


سخنرانی سعید جلیلی در مراسم سالروز 16 آذر در تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران

در کنار دعوای دو تیم احمدی‌نژاد و کیهان که از لایه‌های پنهانی رفته‌رفته به سطح عمومی و کانال‌های تلگرامی کشیده شده است، شنیده‌ها و شواهد نشان می‌دهد احمدی‌نژاد برای جلیلی برنامه خاصی را تدارک دیده است.

به گزارش ایسنا، «انتخاب» نوشت: «دعوای کیهان و احمدی‌نژادی‌ها از 13 خرداد 95 و جلسه‌ای در دانشگاه امام صادق آغاز شد. جایی که احمدی‌نژاد رسما و علناً «نوفرقانیسم» نامیده و خطر آن گوشزد شد. خطری که گوشزد می‌کرد احمدی‌نژادیسیم به تفکر «شیخیه» نزدیک است که از درونش «بابیت» و نهایتا «بهائیت» خارج شد.

از سمت و سوی کیهان، یک عضو موسسه «کیهان» به مصاف عبدالرضا داوری رفت تا پاسخگوی شبهات باشد اما بر اساس یک طرح نانوشته هیچکدام در این مورد حرف نزدند و ماجرا به همان حرف‌های تکراری علیه یکدیگر بدل شد.

این روزها از تیم کیهان یک نفر دیگر علم مخالفت را به دست گرفته و به سیبل هدف گروه‌های احمدی‌نژادی تبدیل شده است. محمد ایمانی در کانال تلگرامی خودش مخالفت با احمدی‌نژاد را آغاز کرده و حجم مخالفت‌ها با او رفته‌رفته می‌رود تا او را نیز از دور خارج کند. ظاهرا «فشارها» و «مصلحت‌سنجی» در آینده‌ای نزدیک او را نیز وادار خواهد کرد در مقابل حجم مخالفانش سکوت کند.

ایمانی در مطلبی نوشته بود: «برای عبور از بنی‌امیه نباید به منحرفینی دیگر پناه برد با همه سختی شرایط!» او معتقد بود «این جریان با عبور از علماء به حامیان خود فرمان داده که بچسبید به مرشد کل طایفه مشائیون.» این همان تفکر «فرقان» و همچنین «شیخیه» بود. لازم به توضیح نیست که فرقان مسئولیت ترور سرمایه‌های انقلاب از جمله آیت‌الله مطهری را بر عهده داشت و همچنین دست به ترور آیت‌الله خامنه‌ای زد که در آن ناکام ماند. ایمانی سپس می‌افزاید: «امروز کدام آیت‌الله حسابی از این جماعت حمایت می‌کند؟» در آخر هم خواسته که «۵ نفر از این آیت‌الله‌ها را اسم ببرند.»

با شروع این درگیری‌ها کانال عبدالرضا داوری که مدتی بود در تعطیلی خودخواسته قرار داشت، بار دیگر فعال شد اما این همه ماجرای پشت پرده اتفاقات درون تیم احمدی‌نژاد نیست. بر اساس اخبار و شواهد، اتاق فکر احمدی‌نژاد خط مشی جدیدی را برای ورود به انتخابات سال 96 ترسیم کرده است. این خط مشی شامل دو بخش است:

اول: استفاده بهینه از فضای مخالفت‌ها علیه تیم احمدی‌نژاد و پر رنگ کردن فضا برای مظلوم‌نمایی بیشتر

دوم: عبور بدون هزینه و البته پر فایده از سعید جلیلی

اول: اتاق فکر احمدی‌نژاد تصمیم گرفته تا از ظرفیت مخالفان به نفع خودش استفاده کند. بنا بر تحلیلی که به آن رسیده‌اند، هر کس که کیهان و منتسبان به این جریان مورد نقد و انتقاد (حتی بی‌رحمانه) قرار بگیرد، در نزد بخشی از طبقه متوسط جامعه دچار محبوبیت می‌شود. به این معناست که آنها تلاش کردند تا مخالفت‌های وابستگان به روزنامه کیهان را علیه خود پر رنگ کرده و در بوق‌ و کرنا کنند. پیامی که تیم احمدی‌نژاد قصد دارد طی این فرآیند به مردم و جامعه منتقل کند این است: «ببینید کیهان چگونه بی‌رحمانه ما را نقد می‌کند. پس به خوبی‌ ما اعتماد کنید.»

دوم: تیم احمدی‌نژاد مهم‌ترین رقیب خود در جریان اصولگرایی را سعید جلیلی می‌داند. بر اساس تحلیل درست و اخباری که به دستشان رسیده، آنها تنها با هواداران سعید جلیلی دارای اشتراک هستند. از همین رو طبق یک دستور به فعالان رسانه‌ای و تشکیلات هما (هواداران محمود احمدی‌نژاد) از آنها خواسته شده تا به سعید جلیلی انتقاد نکنند و حتی فضای همدلی را ایجاد کنند. بر اساس یک تحلیل دیگر قاضی‌زاده هاشمی نیز یکی از گزینه‌هایی است که می‌تواند بخشی از بدنه رای مشترک را به خود جذب کند. دستور اما در مورد قاضی‌زاده هاشمی متفاوت است و انتقادات تند به او در دستور کار قرار دارد. نگرانی‌ آنها از ویژگی‌های مردمگرایانه وزیر بهداشت و سوابق رزمندگی اوست که می‌تواند طیفی از نیروهای حزب‌اللهی را به سوی خود جذب کند.

تحلیل درونی احمدی‌نژادی‌ها که به هواداران منتقل شده، این است: بخشی از حاکمیت قصد دارد تا با معرفی قاضی‌زاده هاشمی یک رقیب از درون دولت علیه روحانی مهیا کند. اتفاقی که در سال 80 و کاندیدا شدن شمخانی نیز شاهد آن بودیم. لذا باید قاضی‌زاده هاشمی را از همین حالا از دور خارج کرد.

در مورد جلیلی اما ماجرا فرق می‌کند. اتاق فکر احمدی‌نژاد به این جمع‌بندی رسیده است که جلیلی توانسته همچنان با انتقاد به دولت و مذاکرات هسته‌ای خود را در فضای سیاسی سرپا نگه دارد. از طرف دیگر او توانسته ارتباطش را با بدنه هوادار تا حد زیادی حفظ کند. برخی از علما در قم نیز از او حمایت خواهند کرد. با همین تحلیل دستور سازمانی برای تیم هوادار احمدی‌نژاد این است که نباید با جلیلی وارد رقابت زودهنگام شد.

البته برخی از عوامل نزدیک به جلیلی نیز به این موضوع پی برده و از همین رو بود که شایعه حرف‌های احمدی‌نژاد را منتشر کردند که در او در دیداری که اخیر انجام شده گفته است: «اگر وارد انتخابات شوم، نه ردصلاحیت می‌شوم و نه به نفع کسی کنار می‌روم.»

تولید و انتشار این شایعه به منظور مقابله با استراتژی جدید اتاق فکر احمدی‌نژاد طراحی شده است اما اخبار به دست آمده توسط انتخاب نشان می‌دهد تیم احمدی‌نژاد قصد دارد این مسائل را ندیده گرفته و همچنان به تنش‌زدایی با جلیلی بپردازد. در این رابطه احتمال دیدار میان جلیلی و احمدی‌نژاد هم دور از ذهن نیست.

شاه‌بیت استراتژی تیم احمدی‌نژاد در این است که می خواهند تا نزدیک انتخابات از ظرفیت‌های جلیلی استفاده کرده و در آخرین مرحله با تطمیع، فشار و حتی افشاگری او را کنار بزنند. سئوال این است که آیا جلیلی قصد دارد سکوی بالا رفتن احمدی‌نژاد شود یا نه؟»



فریب این تبلیغ تلویزیونی را نخورید!


تردیدی نیست که هیچ نرم افزار و سرویس مجازی ترجمه، قابل رقابت با مترجم انسانی نیست و در بهترین حالت تنها بخشی از نیاز را رفع می‌کند. حال چگونه می‌شود برخی نرم‌افزارها که کارایی به مراتب کمتری حتی نسبت به «Google Translate» (نرم‌افزار ترجمه رایگان گوگل) دارند با حقه‌های تبلیغاتی در صداوسیما جولان می‌دهند؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، همانطور که اومبرتو اکو رمان‌نویس معروف ایتالیایی گفته است «ترجمه، هنر اشتباه کردن است» و نمی‌توان به هیچ وجه مدعی شد که یک مترجم بسیار خبره هم همواره تمام جملات را به درستی از زبانی به زبان دیگر تبدیل می‌کند. این در حالی است که امروزه تبلیغاتی با این مضمون که «می‌توان با استفاده از یک نرم‌افزار و اپلیکیشن ساده حتی بر اشتباهات انسانی در ترجمه هم فائق آمد!»، فضای مجازی و حتی رسانه ملی را پر کرده است!

چندی است که یک پیام بازرگانی طولانی درباره یکی از همین اپیلیکیشن‌ها در رسانه ملی پخش می‌شود و مردم زیادی هم به همین دلیل که رسانه ملی آن را پخش می‌کند، اطمینان کرده و اقدام به خرید این نرم افزار گران‌قیمت در نوع خود کرده و بعضا پشیمان هم شده‌اند!

مترجم سخنگو بهتر از مترجم انسانی؟

در تبلیغات این نرم‌افزار ادعا می‌شود که به ۲۴ زبان مهم دنیا تسلط دارد و از ۵۰ هزار جمله پیش‌فرض هم بهره می‌برد. اما موضوعی که تمرکز زیادی روی آن می‌شود، سخنگو بودن این نرم‌افزار است؛ به این شیوه که برای ارتباط برقرار کردن با یک انگلیسی‌زبان، کافیست جمله فارسی را به نرم‌افزار بگویید تا نرم‌افزار، انگلیسی آن را به مخاطب بگوید. در باب توانایی‌های این نرم‌افزار، بنا بر ادعاهای آن، چالش‌ها و تردیدهایی وجود دارد که به بررسی آنها می‌پردازیم:

مشکل نخست این است که در پیام‌های بازرگانی پخش‌شده از تلویزیون، دائما نشان داده می‌شود که کاربر با نرم‌افزار سخن می‌گوید تا با مخاطب خارجی ارتباط برقرار کند. در حالی که این قابلیت تنها به صورت آنلاین امکان‌پذیر است و در حالت آفلاین تنها می‌توان با وارد کردن متن، نسخه متنی تحویل گرفت. بنابراین شما باید هنگام استفاده از این چنین امکانی - اگر فرآیند ترجمه به درستی هم انجام شود - متصل به اینترنت باشید؛ چه در داخل ایران و چه خارج.

تفاوت آنلاین و آفلاین از زمین تا آسمان!

مهم است بدانید در بسیاری از موارد که عمدتا مربوط به سفرهای خارجی است، ممکن است دسترسی به اینترنت موبایل نداشته باشید که در این صورت تنها می‌توان از نسخه آفلاین و فقط داده‌های پیش‌فرض و محدودی که به طور کامل نمی‌توانند نیازهای کاربر را برطرف کنند، استفاده کنید. به طور مثال، برای انتخاب هتل یا پیدا کردن هتلی در یک آدرس مشخص و مواردی از این دست، تنها باید سوالات درج‌شده در جملات پیش‌فرض را بپرسید! و حتی هنگام تایپ سوال هم باید دقیقا جمله‌ای را بنویسید که در جملات پیش‌فرض وجود دارد چرا که در غیر این صورت نرم‌افزار نمی‌تواند آن را تشخیص دهد!

حالا تصور کنید چگونه باید از مخاطب خارجی‌تان بخواهید تا «طوری صحبت کند که در حیطه داده‌های محدود نرم‌افزار باشد!" حتی اینکه نرم‌افزار در حالت آنلاین هم بتواند جملات شما را به صورت دقیق ترجمه کند هم خود جای تردید دارد! چرا که در یکی از پیام‌های بازرگانی این اپلیکیشن در تلویزیون، وقتی کاربر می‌گوید «ببخشید می‌خوام برم به فرودگاه»، نرم‌افزار ببخشید را «Sorry» ترجمه می‌کند در حالی که ترجمه صحیح Excuse me است. همینطور در ادامه سخنگو این واژه را درست تلفظ می‌کند و در نهایت مشخص نیست سخنگو با متن تشخیص داده‌شده، هماهنگ است یا خیر!

یک نکته دیگر این است که با وجود نبود امکان استفاده از قابلیت سخنگویی نرم‌افزار در حالت آفلاین، باز هم باید فایل‌های صوتی آن را دانلود کنید. این را یکی از متصدیان فروش نرم‌افزار می‌گوید؛ در حالی که جالب است بدانید حتی در صورت دانلود :فایل جملات پیش‌فرض صوتی» هم، این نرم‌افزار در حالت آفلاین، سخنگو نیست.

علاوه بر این، دانلود بسته جملات پیش‌فرض صوتی و غیرصوتی هر زبان، صرفا جهت استفاده در زمان آفلاین بوده و مشخص نیست وقتی این مترجم‌ها در حالت آفلاین سخنگو نیستند، دیگر چرا باید فایل‌های صوتی را دانلود کرد؟ طبیعتا در صورت اتصال به اینترنت هم که دیگر نیازی به دانلود نیست.

حتی در حد «گوگل ترانسلیت رایگان» هم نیست

اکنون یک مقایسه ساده بین این نرم‌افزار گران‌قیمت و یک نرم‌افزار کاملا رایگان و شناخته‌شده مانند «گوگل ترانسلیت» انجام می‌دهیم:

- همه قابلیت‌هایی را که برای این نرم‌افزار سی و چند هزار تومانی نام برده شد - ظاهرا پیش‌تر گرانقیمت‌تر هم بوده - بخش ترجمه سایت گوگل یعنی «گوگل ترانسلیت» به پیشرفته‌ترین شکل دارد. به طور مثال «گوگل ترانسلیت» تا حد ممکن ویژگی ترجمه متون از روی عکس و با استفاده از دوربین موبایل یا تبلت را داراست (هر چند برای استفاده در موارد حساسی چون ترجمه نسخه‌های دارویی، متن‌های درج‌شده روی داروها و … به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود) اما این نرم‌افزار چنین ویژگی‌ای ندارد.

یکی از متصدیان فروش نرم‌افزار در این‌باره می‌گوید: به دلیل مشکل‌ساز شدن این ویژگی، مجبور شدیم چنین قابلیتی را در نرم‌افزار حذف کنیم؛ حال آنکه در پیام‌های بازرگانی تلویزیونی قبل‌تر، چنین ویژگی‌ای تبلیغ می‌شد. جالب‌تر اینکه «گوگل ترانسلیت» که باز هم تاکید می‌کنیم به رایگان در اختیار عموم کاربران هست، در حال حاضر از ۱۰۳ زبان پشتیبانی می‌کند، ۱۴ زبان هم در حال توسعه بوده و به زودی مورد پشتیبانی قرار می‌گیرند اما این نرم‌افزار ۱۵ زبان را برای دریافت صوت و ۲۳ زبان را نیز برای سخنگویی پیشتیبانی می‌کند.

رایگان از ترجمه سخنگوی گوگل استفاده کنید

«گوگل ترانسلیت» البته ویژگی‌های بسیار دیگری هم دارد که بررسی تخصصی آن در حوصله این متن نمی‌گنجد اما بدون تردید این موضوع در سرتاسر دنیا پذیرفته شده که مترجم گوگل با وجود کم و کاستی‌های فراوان، قوی‌ترین مترجم مجازی بین‌المللی است و نرم‌افزارها یا سایت‌هایی که از داده‌های این سرویس رایگان گوگل استفاده نمی‌کنند، دیتابیس ضعیف‌تری دارند. علاوه بر این، عمدتا نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های اندرویدی مترجم زبان در تمام دنیا رایگان هستند و به این شیوه‌ها برای مردم تبلیغ نمی‌شوند.

نرم‌افزار «گوگل ترانسلیت» را می‌توان رایگان و به سادگی از گوگل پلی یا اپ استور برای سیستم عامل‌های اندروید یا iOS دانلود و نصب کرد. به علاوه اینکه می‌توان پک هر زبان (همچون فارسی یا هر زبان دیگر) را دانلود و به صورت آفلاین هم از آن استفاده کرد. همچنین می‌توانید در حالت آنلاین از قابلیت سخنگویی این نرم‌افزار هم بهره ببرید چرا که از زبان فارسی هم پشتیبانی می‌کند.

کاربرهای ناراضی چه می‌گویند؟

اما خریداران و کاربران این نرم‌افزارهای ترجمه، گلایه‌های متعددی نسبت به آن در فضای مجازی مطرح می‌کنند که بدون درج نام سایتی که آنها را منتشر کرده، به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

یک کاربر نوشته است: ”در تماسی که با اپراتور نرم‌افزار …. داشتم به من گفته شد هر کلمه یا جمله‌ای که به صورت فارسی به انگلیسی باشد را پشتیبانی می‌کند و اگر برنامه کار نکرد یا هر مشکلی داشت مرجوع می‌کنیم اما وقتی آن را خریدم دیدم که این طور نیست و در حالت آفلاین ترجمه فقط منوط به داده‌های محدود نرم‌افزار است، به علاوه اینکه بسیاری از جملات کاربردی و مهم هم در این داده‌های پیش‌فرض نیستند.»

چندین کاربر هم از نحوه پشتیبانی و پاسخگویی پس از خرید نرم‌افزار ناراضی بودند. یک کاربر دیگر می‌نویسد: ”گول این نرم‌افزار را نخورید. این همان نرم‌افزار گوگل ترنسلیت هست که به صورت رایگان می‌توانید دانلود کنید. هیچ چیز به‌دردبخورتری از گوگل ترنسلیت ندارد. خیلی سخت است وقتی سرت کلاه برود و بخواهی نرم‌افزار را پس بدهی گوشی را رویت قطع کنند!»

کاربر دیگری نوشته است: ”وقتی که می‌فهمید همان گوگل ترنسلیت (مترجم گوگل) که رایگان هست را برداشته فقط یک اینترفیس به اسم …. رویش گذاشته و دارد به قیمت بالا می‌فروشد، حسابی می‌فهمید که چه کلاهی سرتان رفته!»

کاربر دیگری نمونه‌هایی از اشتباهات فاحش این اپ را یادآور شده است: ”یک نکته جالب این است که حتی همین جمله اولی که در تبلیغ می‌گوید در مورد فرودگاه اگر واقعا با همین برنامه تست بشود یک جمله دیگر تحویل می‌دهد که اشتباه است.»

جملات زیر حتی در تبلیغات زیر اشتباه ترجمه می‌شوند:

- «شما اهل چه کشوری هستید؟» ترجمه می‌شود: what country you are (ترجمه صحیح: where are you from)

- «از من یک عکس می‌گیری؟» ترجمه می‌شود: A picture of me (ترجمه صحیح: can you take a photo of me)

- چون به حرفم توجه نمی‌کنی! ترجمه می‌شود: !Because you don’t attention on my word (ترجمه صحیح: because you don’t pay attention to my words)

جالب است بدانید در یکی از پیام‌های بازرگانی جمله‌ای با این مضمون وجود دارد که ”این نرم‌افزار عملکردی بهتر از مترجم انسانی داشته و با آن از به وجود آمدن مشکلات در قراردادهای تجاری جلوگیری می‌شود!» این ادعا حتی در حد تصور کردن هم نیست و با داشتن کمترین اطلاعات اولیه از موضوع ترجمه، فکر قیاس کردن این دو با هم به ذهن خطور نمی‌کند.

سهل‌انگاری صدا و سیما!

اگر فرض بگیریم شرکت توسعه‌دهنده این اپلیکیشن بسیار ساده، اجازه تولید و فروش آن را حتی با قیمتی گزاف و خارج از عرف نرخ نرم‌افزارها بر اساس قابلیت‌های منحصر به فردشان داشته باشد - که بعید است در صورت نظارت صحیح دستگاه‌های ناظر چنین امکانی وجود داشته باشد - اما گله از صداوسیما همچنان باقی است. اینکه چطور تلویزیون به اصطلاح رسانه ملی که هنوز در ذهن تعداد قابل توجهی از مردم مصونیت دارد و هر کالایی که در آن تبلیغ می‌شود را طور دیگری می‌پندارند، صرفا با هدف کسب درآمد، به چنین محصولات «فریب‌دهنده»ای فضای تبلیغاتی در تلویزیون بدهد؟

و اینکه:

- صدا و سیما که شبکه‌های بین‌المللی متعددی چون «پرس تی وی» دارد، نمی‌تواند از یک متخصص ترجمه یا حتی یک مترجم ساده برای بررسی نه چندان پیشرفته این «نرم‌افزار ساده ترجمه» بهره گیرد تا از فریب مردم و ضرر مالی آنها جلوگیری کند؟

-  واقعا تلویزیون زیان نکردن مردم را نسبت به درآمدهای تبلیغاتی‌اش در اولویت قرار داده است؟

سیاست ”یک بار فروش به مشتری حداکثری» همچنان فریب می‌دهد

به نظر می‌رسد سیاست شرکت‌های ایچنینی چه در فروش نرم‌افزار یا حتی کالاهای دیگر که آنها هم در تلویزیون فرصتی برای تبلیغ دارند، می‌تواند سیاست «یک بار فروش به مشتری حداکثری» نام گیرد. آنها با حربه تبلیغات گسترده تلویزیونی تلاش می‌کنند فروش حداکثری «حتی‌الامکان یک بار برای هر نفر» را داشته باشند. هدفشان این است که مخاطب را برای یک بار امتحان کردن ترغیب کنند و همین یعنی تمام!

سیاست این شرکت‌ها که اساسا تولیدکننده نیستند، بر پایه رضایت مشتری نیست چون می‌دانند تقریبا کسی از خرید محصولشان راضی نمی‌شود و دفعه دومی (برای بعضی کالاها) در کار نخواهد بود؛ بنابراین در یک بازه زمانی مشخص و به نسبت کوتاه با حربه تبلیغات گسترده تلویزیونی، باید فروش حداکثری به «یک نفر»های زیادی داشته باشند.

برخی از آنها (اگر منشاء تمامشان به یک جا با چندین شرکت نرسد) هر زمان هم با افت مشتری مواجه می‌شوند، از فرصت‌های مختلفی مثل اعیاد و مناسبت‌هایی که مقبول افکار عمومی در تلویزیون باشد، سوءاستفاده می‌کنند و با پایین آوردن قیمت کالایشان، مشتری جدید می‌گیرند. گاهی هم با حربه ”فروش با تخفیف ویژه به ۱۰۰ نفری اولی که هرچه سریع‌تر پیامک بزنند!» یا بعضا بی هیچ بهانه‌ای مانند این نرم‌افزار، قیمت را آنقدر پایین می‌آورند تا از آخرین سودجویی‌ها بی‌نصیب نمانند.

گروه‌هایی از این دست وجود دارند که در یک بازه زمانی روی فروش یک کالای بعضا بی‌کیفیت، متمرکز می‌شوند و تبلیغات گسترده تلویزیونی راه می‌اندازند و به فروش فوق‌العاده‌ای هم می‌رسند. حتی ساز و کار حقوقی این شرکت‌ها هم به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که هر زمان خواستند فروش را قطع کنند و شرکت ایجادشده برای فروش آن برند مشخص را به کلی محو کنند. آنها اما از کار نمی‌ایستند و تیم کاری‌شان را به سرعت روی برندسازی برای فروش کالاهای دیگر چون ظروف آشپزخانه، شامپو، کفش، کرم و … متمرکز می‌کنند؛ اگر همزمان با کالای قبلی این کار را نکنند. در این اوضاع و احوال، انتخاب با خودتان است!



حکومت دینی دین مردم را تضعیف می‌کند/ من اسلام را دین کاملی می‌دانم اما حکومت دینی را نفی می‌کنم


به گزارش تابناک تبریز، فائزه هاشمی اخیرا در اجتماع برخی از فعالان فتنه سال 88 با حمله به حکومت دینی گفته است: «من معتقدم که حکومت‌ها به دلیل اینکه خطاهایی که دارند را به‌پای دین می‌نویسند به دین آسیب می‌زنند و به خاطر همین‌که دین آسیب نبیند و مردم حالت دین زدگی پیدا نکنند حکومت اگر دینی نباشد بهتر است. من خیلی با حکومت دینی به این دلیل موافق نیستم.»(تشویق حضار)

فائزه هاشمی در محفل سرای قلم و اواخر تیرماه می‌گوید:‌ «شاید در ابتدای انقلاب گفته می‌شد که این حکومت با حکومت‌های دیگر فرق دارد و می‌تواند اسلام واقعی را پیاده کند ولی در مرور زمان دیدم نه؛ نه‌تنها حاکمان ما اسلام واقعی را پیاده نکردند بلکه جامعه ما هم نسبت به دین به خاطر عملکرد حاکمیت گریزان شد. مصداق خیلی بارز این موضوع هم حجاب است. اگر ما حجاب خانم‌ها را با 10 الی 15 سال پیش مقایسه کنیم و برگردیم به اول انقلاب می‌بینیم سال‌به‌سال حجاب کم‌رنگ‌تر شده است.»

دختر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:‌ در سایر مسائل هم اگر نگاه کنید همین رویه است. به نظر من این نشان دهنده تاثیر یک حکومت دینی است که ارزش‌های مردم را به طوری در معرض خطر قرار می دهد و آن دینی که مردم به آن باور دارند آن نیز ضعیف شده است.

فرزند رئیس دولت سازندگی با ارائه آماری که مشخص نیست از چه منبعی دریافت نموده است، می‌گوید: در ماه رمضان واقعا چند درصد از جوانان ما روزه می‌گرفتند. ما در دانشگاه خودمان که بودیم از 80 نفر کارمند من و چند نفر از کارمندان روزه می‌گرفتیم. در مجموع اگر بشماریم 100 تا از 8 هزار دانشجو هم روزه بودند. بیشتر از این هم نیستند. اینها آثار حکومت دینی است.

وی تاکید می‌کند:‌ مردم به خاطر عملکرد غلطی که به پای دین و به عنوان دین اعمال شده، فکر می‌کنند که دین آن جامعیت را ندارد و دین مشکلاتی دارد، درحالی که این طور نیست. من اعتقاد دارم اسلام دین کامل است، حتی در موضوعات حقوق بشر که بعضی‌ها معتقدند حقوق بشر مدرن و امروزی است، در زمان اسلام نبوده،‌ اما مهم نیست که اسم حقوق بشر بوده یا نبوده اگر بگردیم محتویات حقوق بشر در قرآن و در سیره پیامبر و تمام مبانی دینی ما وجود دارد.

حکومت دینی دین مردم را تضعیف می‌کند/ من دین اسلام را دین کاملی می‌دانم اما حکومت دینی را نفی می‌کنمدخترمنتخب اول مردم تهران، با بیان اینکه معتقد است اسلام دین کاملی است و ایرادی به آن وارد نمی‌داند، گفت: دین به شرطی که به روز باشد و مجتهدین ما به وظیفه خود عمل کنند و فتواهای به روز و منطبق با عقل بدهند و از منابع دینی و بخصوص عقل نهایت بهره‌برداری بشود، می‌تواند دین کاملی باشد و آن‌هایی که دین اسلام را می شناسند می توانند دریابند که اسلام دین کاملی است اما متاسفانه حکومت‌های دینی نتوانستد عملکرد خوبی در حمایت از دین و تربیت دین داشته باشند. به همین دلیل من فکر می کنم حکومت دینی بیشتر دین را خراب می‌کند و سو مدیریت‌ها و ظلم‌ها را به نام دین تقویت می‌کند که اثر منفی در اذهان عمومی می‌گذارد.

فائزه هاشمی چندی پیش نیز در خانه یکی از محکومان امنیتی بهایی حضور یافت و بعد از اینکه اکبر هاشمی رفسنجانی از فرزندش خواست که در مقابل این کار خود عذرخواهی کند از این مسئله سرباز زد و پا روی حرف پدرش نهاد.
فائزه هاشمی در گفتگو با یورونیوز در خصوص دیدار با اعضای فرقه ضاله بهائیت گفته که هیچ کار خلافی نکرده، پشیمان نیست و کسانی که به این دلیل به او حمله می‌کنند دغدغه دین ندارند.
 
وی می‌گوید: کجای اسلام گفته می‌توانیم نسبت به بهایی‌ها و اصلاح‌طلب‌ها و سایر گروه‌ها چنین رفتارهایی بکنیم و دایره غیرخودی را مدام افزایش دهیم؟ اینها کارکرد سیاسی است کارکرد مذهبی و دینی نیست.



منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
حسین نظری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
سلام مار داخل استین که میگن همین ادمها هستند حرفها وامارهایش درست بنظر میرسد اما اگر دنبال علت بگردیم به پدر بزرگوارش وخانواده گرامش میرسیم که با دیکتاتوری دوران زمامداری شان باعث انحراف در حکومت دینی وتبدیل ان به حکومت سرمایه داری بدون پایبندی به قانون تحت اسم حکومت دینی شدند والان خود را مدافع حقوق مردم نشان میدهند..
علی بهجتی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
با تشکر ازایشان که حداقل نظراتشان را ابراز نموده اند باید ذکر کنم کهآنان که بخاطر اشتباهات دولت مردان و حکومت دینی از دین خود پشیمان یا در ایمان خود سست میشوند مثلا" با حجاب نامطمئن به خیابان می آیند متاسفانه فقط مثل بنده در شناسنامه مسلمان هستند مگر ما اکنون معصوم در جامعه داریم که دولت مردان ما نیز معصوم باشند خواهرم بدان که بنده نیز مثل شما عقیده کامل دارم که اسلام دین بدون ایراد و کاملی ایست اما اینکه دین نباید حکومتی یا دولتی باشد اتفاقا" باید باشد منتها ماها هر کداممان آیا به وظیفه خود عمل میکنیم آیا به شفارشات دین عمل میکنیم به حق الناس احترام میگذاریم غیبت نمیکنیم نماز بدون ریا بجا می آوریم.......
احمدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
سلام
حرفهای خانم هاشمی درسته
.......................................................
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار